''Delfini'' ne žele da ''obmanjuju javnost'' - idu po još jednu evropsku medalju!

Autor: Beta Beta
utorak 10.07.2018.
13:45
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da tradicija ovog sporta u Srbiji nameće da na predstojećem Evropskom prvenstvu ekipa razmišlja samo o osvajanju medalje.

BETAPHOTO/Vaterpolo savez Srbije/Miki Antic/MO
BETAPHOTO/Vaterpolo savez Srbije/Miki Antic/MO

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas će putovati na Evropsko prvenstvo u Barseloni, gde će igrati u Grupi D protiv selekcija Rumunije, Rusije i Slovačke.

"Sve je otvoreno i kao do sada, poslednjih godina favoriti su isti. Tradicija srpskog vaterpolo nam nalaže da razmišljamo samo o medaljama, pa se tako nadamo da ćemo i sa ovog prvenstva da se vratimo sa medaljom", rekao je Savić novinarima u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović".

"Realno gledano, samo na papiru imamo laku grupu i to nam daje prostora da produžimo pripremni period. Definitivno će 24. jul za nas biti 'dan D', kada ćemo igrati protiv Madjarske ili Italije u četvrtfinalu. Četvrtfinale je najbitnija utakmica na prvenstvu, kao i u svakom sportu i stoga nemamo pravo na kalkulacije, nastupićemo u najjačem sastavu", rekao je Savić.

Reprezentacija Srbije prvu utakmicu na prvenstvu Evrope igraće protiv Rumunije 16. jula od 20.30, a Savić je rekao da će taj meč poslužiti za "probijanje leda".

"Potom sledi meč protiv Rusije, koja je jedna nepoznanica i siguran sam da može da iznenadi mnoge ekipe na ovom prvenstvu, ali ne i nas, dok je Slovačka verovatno najslabiji rival u grupi", rekao je on

Savić se zahvalio novinarima koji su u SC na Dorćolu došli u velikom broju.

"Ovo je prvi put u poslednjih 10 godina da imamo ovakav ispraćaj. Naravno, Vaterpolo savez Srbije je ovim potezom napravila odličan potez", rekao je on.

Upitan šta očekuje od ženske vaterpolo reprezentacije na predstojećem EP, Savić je rekao da bi plasman medju osam ekipa bio veliki uspeh.

"Nadamo se da že ženska ekipa imati dobre utakmice u grupi i da će uspeti da prodje medju osam, što bi bio veliki uspeh. Na svetskom nivou u vaterpolu postoji sedam-osam ekipa koje su nedodirljive, a nadam se da ćemo i mi dodji do te druge faze", rekao je Savić.

Kapiten reprezentacije Filip Filipović rekao je da ekipa na EP u Barseloni putuje sa željom da osvoji trofej, a ne da ga odbrani.

"Što smo imali pritiska - imali smo... Naučili smo da se nosimo s tim. Niko na ovu ekipu ne gleda kao četvorostrukog uzastopnog prvaka, već kao ekipu koja želi da osvoji prvenstvo, a ne da ga brani. Kao i svake druge godine, mi se borimo za zlato, a da li ćemo ove godine uspeti u tome, ne znam, videćemo", rekao je Filipović.

On je rekao da ekipa "ne želi da obmanjuje javnost" i dodao da ekipa "ide po medalju".

Filipović je rekao da "uslovno lakša grupa" može biti otežavajuća okolnost, jer koliko pomaže, može i da odmogne, s obzirom na to da "neće biti pravih rivala u grupi".

"To može da nam oteža, jer nećemo imati prave utakmice sve do četvrtfinala... Eventualno bi Rusija mogla biti pravi test", rekao je on.

Evropsko prvenstvo biće održano od 14. do 28. jula u Barseloni.

Posle Evropskog prvenstva u Beogradu, Svetskog u Budimpešti i Olimpijskih igara u Riju "UNIQA" ostaje zvanično osiguranje vaterpolo tima i na putu do Evropskog prvenstva u Barseloni.

Višegodišnja podrška ove kompanije srpskim vaterpolistima urodila je brojnim uspesima, medaljama, kao i velikim ugledom srpskog vaterpola i vaterpolista na svetskoj sceni.

Generacija koja sada, uz pomoć "UNIQA" osiguranja, odlazi na Evropsko prvenstvo najtrofejnija je generacija srpskih sportista, a u Barseloni će pokušati da četvrti put uzastopno osvoji titulu šampiona.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
13:47

Ma, samo kad smo mi konacno osvojili olimpijsko zlato (u kosarci ga vise nikad necemo uzeti osim ako se opet ne desi neki ''lokaut'', odmah da se razumemo), to mi je najvaznije...