Delfini, konačno!

Autor: Boban Filipović
subota 13.08.2016.
04:19
Izvor: Sportske.net

Dobro su namučili Australijanci Savićeve pulene, ali je na kraju kvalitet ipak došao do izražaja. Najvažnije od svega je da je probijen led i nadamo se da je ovo samo buđenjeu pohodu na očekivanu zlatnu medalju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije je upisala prvu pobedu na olimpijskom turniru u Riju, savladala je Australiju sa 10:8 u četvrtom kolu grupne faze, pa će u poslednjem kolu protiv autsajdera Japana  imati priliku da overi plasman u četvrtfinale.

'Oziji' su poveli iz prvog napada, mi preokrenuli, ali prva deonica se završava nerešeno - 2:2.

Australija u drugom periodu stiče dva gola prednosti, uspevamo da se vratimo u egal, ali velikom nepažnjom dozvoljvamo sebi da primimo gol u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, pa na velikom odmoru gubimo sa 5:4.

U trećem kvartalu je Srbija igrala sjajno u odbrani, golom Miće Aleksića izjednačila rezultat, a potom i preko Prlainovića uspela da povede. Međutim, u poslednji period ušlo se pri nerešenom rezultatu 6:6.

Obrana Baneta Mitrovića u prvom napadu 'Kengura' u četvrtoj četvrtini sa igračem više dao je krila našim reprezentativcima i preko Andrije Prlainovića uspevamo da povedemo (7:6).

Sjajna defanziva donosi nam mogućnost da odemo prvi put na dva razlike, imali smo i igrača više, ali se isprečila prečka.

Na drugoj strani primamo gol sa igračem manje, Duško Pjetlović je zaradio isključenje, ponovo je egal na pet minuta pre kraja meča.

Drama se nastavlja, briljiramo u odbrani, Jakšić je sa 'drugog sprata' doneo novo vođstvo našem timu iz akcije sa igračem više, a nakon još par odbranjenih ataka rivala, Filip Filipović pogađa za velikih 9:7 na nešto manje od dva minuta do kraja!

Australijanci ostaju bez daha, prokockali su šansu da se vrate u meč iako su opet imali igrača više, a na drugoj strani Boba Nikić pogađa za 10:7 i otklanja sve dileme oko pobednika.

Do kraja naš rival uspeva samo da ublaži poraz, završilo se rezultatom 10:8.

Srbija uoči poslednjeg kola ima skor od jedne pobede, dva remija i jednog poraza i nalazi se na četvrtoj poziciji grupe A.  Čekamo konačan rasplet, u najboljem slučaju ćemo završiti kao drugi, a da bi se to desilo neophodno je da savladamo Japan, da Mađarska izgubi od Brazila, a Grčka od Australije. Ako pobede Grci i Mađari bićemo četvrti, u ostalim scenarijima je situacija dosta komplikovanija i gleadće se međusobni dueli i gol razlika.

Valja napomenuti da su naši vatepolisti jutros imali sa tribina vetar u leđa, bodrili su ih košarkaški reprezentativci Srbije, koji su par sati ranije pokazali zube 'Drim timu' i bili nadomak senzacije.

Ne propustite

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 13.08.2016
13:26

Sad kreće ozbiljan vaterpolo.

avatar
Rise up
Saturday, 13.08.2016
09:44

To bre!!! Krece sad masina da rusi protivnike.

avatar
Аполо
Saturday, 13.08.2016
08:31

Lose nam je krenulo na ovoj olimpijadi ali iz nekog razloga u vaterpoliste jedino ne gubim veru uprkos losijoj igri... Malo vise koncentracije i da se oslobodimo grca, samo napred!!!

avatar
Делија_момак
Saturday, 13.08.2016
06:52

Пали се машина. Ајмоооооо!!!

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Saturday, 13.08.2016
04:45

Bravo momci! Odlična timska igra i vaterpolista i košarkaša danas, neka samo nastave u tom ritmu! A svi pljuvaci neka igraju tetris i prate klizanje na ledu! Srbija!!!

avatar
Nindza kornjaca
Saturday, 13.08.2016
04:24

Bravo momci. A sada, ako Bog da da u četvrtfinalu igramo sa Hrvatima i da im nabijemo još gore komplekse nego što ih sada imaju. NAPRED SRBIJA!!!

avatar
Krešo Arsenal
Saturday, 13.08.2016
22:48

iako ne zasluzujes odgovor moram..ti nas spominjes znaci ti imas komplekse..TI HRVATI o kojima ti govoris IMAJU VEC CETIRI MEDALJE,DALEKO SU NAJACA SPORTSKA NACIJA I NAJUSPJESNIJA JER NAS CEKA BAR JOS 4,5 MEDALJA..DAKLE ARGUMENTIRANO O CEM TI GOVORIS ? vaterpolo ok tu ste trenutno na papiru najacii i sad bi mi trebali komplekse imati hahaha..sport koji igra 5 zemalja

avatar
Čika Marko
Saturday, 13.08.2016
04:23

Zar mora sve ove grupne utakmice da se igraju pod nekim pritiskom...znaci nemam vise zivaca da pljujem televizor...cestitke i motivacija samo gore...

avatar
iskusna vezara
Saturday, 13.08.2016
04:22

konacno! ajmo sad da tamburamo redom..

avatar
Saturday, 13.08.2016
04:20

Mora ovo mnogo, mnogo, mnogo bolje u nastavku...

avatar
Saturday, 13.08.2016
04:19