Deki Savić: ''Ma, nije ovo dominacija, samo splet okolnosti''

Autor: Beta Beta
nedelja 10.01.2016.
23:33
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas je izuzetno zadovoljan igrom i pobedom njegove ekipe protiv Hrvatske u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Beogradu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Srbija je večeras pred oko 11.000 gledalaca u Beogradskoj areni savladala Hrvatsku sa 13:6, a na konstataciju da su njegovi izabranici bili dominantni Savić je rekao uz osmeh: "Nije ovo dominacija, već splet okolnosti".

"Bilo bi neskromno da kažem da nisam zadovoljan. Izuzetno ozbiljno smo počeli utakmicu, a to je sigurno zbog ambijenta, arene, bazena i svega što prati ovo prvenstvo. Jospi Pavić je bio raspoložen na golu Hrvatske, ali je i pored toga primio mnogo golova iz igre. Posle treće četvrtine sve je bilo gotovo", rekao je Savić novinarima posle meča.

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović rekao je da njegova ekipa iskoristila "sjajnu atmosferu i energiju publike" u Beogradskoj areni gde je večeras oboren rekord po broju gledalaca na jednom vaterpolo meču.

"Nije Hrvatska slabiji protivnik... Kada igramo kao večeras teško je igrati protiv nas. Energija publike nam je dala više elana da napravimo razliku. Više su nam značile pune tribine. Bilo je zadovoljstvo igrati u ovakvom ambijentu. Trema i tenzija s početka se pretvorilo u sjajnu igru. Ovo je samo početak", rekao je Prlainović.

Golman Srbije Gojko Pijetlović rekao je da današnji rezultat na meču protiv Hrvatske nije realan odnos snaga.

"Ova pobeda nije realan odnos snaga. Ne znam da li su oni podlegli nekom čudnom pritisku. Verovatno su ih i pratile te neke povrede. Siguran da mogu mnogo bolje. Danas ih nije išlo, a mi smo pokazali svu svoju snagu i nadam se da ćemo igrati bolje, jer verovatno to i možemo. Ne treba biti lažno skroman, ali ni puni sebe - trenutno smo zadovoljni igrom", rekao je Pijetlović.

On je pohvalio ambijent u Beogradskoj areni i dodao da nikada nije igrao pred toliko ljudi.

"Nisam mogao da verujem koliko je ljudi kada sam ušao u arenu. Bila je prelepa atmosfera, prava sportska", rekao je on.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 11.01.2016
01:42

Samo polako ovako se osvajaju medalje svasta moze da se desi, favoriti smo broj jedan na ovom turniru, ali nismo ga jos osvoili, idemo polako i sve do sebe kad god treba, protiv Malte bas i ne mora, nekako mi ihje vec sad zao.

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
00:44

Gojko, ako oni mogu mnogo bolje, a verovatno mogu cak i mnogo, mozemo i mi:-D Videlo se u finalu SP da smo mi druga dimenzija u odnosu na sve ostale reprezentacije, tamo su oni pokazali koliko je moguce (citaj: nije moguce:-D) igrati protiv nas u ovom trenutku, ali nama je ipak ove godine prioritet nesto drugo, a to je ZLATO NA OI!