Dejan Savić: ''Za nas prvenstvo sada počinje''

Autor: Beta Beta
subota 21.07.2018.
15:18
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da za njegovu ekipu Evropsko prvenstvo počinje utakmicom četvrtfinala.

BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO
BETAPHOTO/VATERPOLO SAVEZ SRBIJE/Marcel ter Bals/Deepbluemedia/Insidefoto/MO

Povezane vesti

Srpski vaterpolisti imali su juče slobodno posle podne, ali su uveče posle sastanka pažljivo posmatrali duel Hrvatske i Grčke, odnosno Španije i Crne Gore. Zajedno sa Italijom i Srbijom direktni četvrtfinalisti su još Hrvatska i Španija.

"Za nas prvenstvo sada počinje. Ne želim ništa o Mađarima da pričam, neka se završe dueli u nedelju. Naš zadatak jeste da održimo takmičarski tonus. Nismo imali jake utakmice u grupi, koristili smo ih za druge stvari, a sada je vreme za susrete u kojima se igra samo na pobedu", rekao je Savić, a preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Srbija će u utorak u četvrtfinalu Evropskog prvenstvau Barseloni igrati protiv boljeg iz duela izmedju Holandije i Mađarske koja je veliki favorit u tom meču.

"Nije prvi put da imamo tri dana slobodno. Znam već da ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način. Učinićemo sve da Mađare dočekamo u najboljem mogućem izdanju. Dobri su, bolji od rezultata koje su ostvarili do sada", rekao je Sava Ranđelović.

Kapiten Filip Filipović, MVP drugog kola, uspešno vodi ekipu, a utakmice u grupi je već zaboravio.

"Nije Slovačka ekipa na koju bi još trebalo da se troše reči. Najvažnije je da smo živi i zdravi, da povreda nema i da ćemo spremni dočekati utakmice. Dosadašnje su potvrdile da je ovo izuzetno jako takmičenje, a mi se ne zavaravamo da su Mađari slabi", kazao je on.

Ne propustite