Crno na belo - Evo koliko Partizan duguje, direktorka iznela frapantne podatke! Ovo je jedini način za spas kluba?

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.03.2019.
11:06
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ima li izlaza iz ove situacije?

BETAPHOTO/Vaterpolo savez Srbije/Ivica Veselinov/DS
BETAPHOTO/Vaterpolo savez Srbije/Ivica Veselinov/DS

Povezane vesti

Godinama unazad iz našeg najtrofejnijeg kluba su stizala upozorenja da je Partizan u izuzetno teškoj situaciji, apelovalo se za pomoć, ali ne samo da do sada rešenje nije pronađeno, nego crno-beli iz godine u godinu ulaze u sve težu situaciju.

Bar se takav utisak stiče posle onoga što je direktorka kluba Tatijana Rakas iznela u intervjuu za današnji ''Žurnal''.

Ona je tom prilikom otkrila da Partizan u ovom trenutku duguje 400 miliona dinara, odnosno oko 3.3 miliona evra.

''Gotovo 90% duga odlazi na Poresku upravu i javna preduzeća kao što su EPS i Gradska čistoća. Oni su nas i blokirali, ne zato da bi nam napravili štetu, već zbog činjenice da bi protokom vremena njihova potraživanja mogla da budu zastarela. Pa, nas je EPS mogao milion puta od 2011. godine da isključi sa mreže i to nije činio'', objašnjava ona.

Koliko je situacija teška, svedoče i ove dve njene rečenice:

''U celoj prošloj sezoni, do dana današnjeg, mi smo isplatili 2.5 plate.

Čini mi se da je bolje i da izgubimo službenim rezultatom, nego ovako da se mučimo i zavisimo od drugih", istakla je Tatijana Rakas.

I klupski budžet je danas znatno manji nego ranije, od 1.3 miliona evra godišnje, došlo se do 500.000, a sponzora u ovako teškoj situaciji nema.

Zato kao jedini izlaz u Partizanu vide - pomoć države.

''Samo država može da nam pomogne. Imamo kontakte, ali za sada nema ništa. Mora da se vrednuje istorija, rezultati Patizana, velikani koje je ovaj klub dao za srpski i jugoslovenski vaterpolo. U suprotnom spasa nema i čitav naš vaterpolo biće na velikim mukama'', zaključila je ona.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.03.2019
14:07

A sta ta nazovi gospodja radi u klubu i sta je do sada preduzela da se pronadju pare? Tako i ja mogu samo da sedim i primam platu, a da ne radim nista ili vrlo malo i zapravo budem stecajni upravnik.

avatar
saka7903
Tuesday, 19.03.2019
13:03

Ja našu državu ne razumem.Ljudima plene imovinu za dugove od 10-15 hiljade dinara,a ovde se žmuri.nebitno je ko je čiji navijač ali ovo je sramota.
Ili donesite zakon o sportu ili gasite klub

avatar
Old_school
Tuesday, 19.03.2019
13:01

Najveci problem VK Partizan jeste sto je uvek zavisio od drzave. I kad je pravio najvece rezultate, drzava je svojski davala. Pa je bilo lako napraviti bazu od nekoliko hiljada dece iz koje je morao da izadje po neki extra talenat. Kad je drzava prestala da daje, kao i sa KK, nema vise zivota. Ista situaciaj, decenijama se nije placala struja, voda, termini, nista. A u upravama se namnozili ljudi sposobni samo da prime od drzave pomoc. Da nadju sponzora, nema sanse. Sa druge strane, smatram licno da drzava treba da zastiti vaterpolo kao nacionalni sport, jer nije interesantan za sponzore. Ali jednako i za Partizan, Zvezdu, Vojvodinu, Radnicki...e ne samo jedno klubu.

avatar
Kico14
Tuesday, 19.03.2019
12:11

Koja je ovo sramota drzave nebitno za koga ko navija. Bruka.