Čović oštar: "Pokušaj linča, imaju halucinacije na Zvezdu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 11.02.2019.
14:57
Izvor: Sportske.net, Beta

Predsednik SD Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je napad huligana u Splitu na vaterpoliste Crvene zvezde kao pokušaj linča koji nikad ne bi mogao da se dogodi u Beogradu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Dva dana nakon incidenta na splitskoj rivi u kojem su vaterpolisti Crvene zvezde "izvlačili" žive glave obratio se predsednik SD Crvena zvezda Nebojša Čović.

Prvi čovek Sportskog društva Crvena zvezda rekao je da ne treba praviti zamene teza i porediti incident u Splitu sa onim što se dogodilo u Beogradu 2009. godine.

"Da ne bi opet bilo zamena teza i pominjanja Tatona, jedno je navijački sukob, a drugo kada su napadnuti sportisti. Ovi momci nisu dali nijedan povod da budu napadnuti, a usledio je organizovan napad šipkama, noževima... Ovde se radi o pokušaju linča i to napominjem da hrvatsko pravosuđe ne bi opet pravilo neke egzibicije", rekao je Čović.

On je dodao da Split nije grad kakav je nekada bio i da njime trenutno upravljaju ekstremne navijačke grupe na čelu sa Torcidom.

"Oni baš nemaju evropske standarde kojima se hvale. Potpuno sam siguran da se to nikada neće desiti u našoj zemlji. Još jednom pominjem to nije sukob navijača, već napad na igrače. Čak i da su išli u trenerkama Zvezde, pa kakve ima veze. Zvezda je simbol srpstva!? Pa viču ubij četnika.  Gradonačelnik Splita koji daje onakve izjave ima više smisla ka žigolo poslovima", dodao je Čović.

Predsednik SD Crvena zvezda istakao je da se ovakva vrsta incidenta nikada ne bi dogodila u Beogradu i da lično ne bi imao ništa protiv da igrači Dinama šetaju u klupskim trenerkama našim glavnim gradom.

"Ovi momci nisu zaslužili ono što im se desilo. Grad je postao grad slučaja. Ne znam gde vodi ovo sve. Ja sam Srbin i ponosan sam na to, i pored toga mi ne bi smetalo da se igrači Dinama prošetaju u svojim trenerkama Beogradom. Pa nisu došli da ratuju, već da igraju. Znam da oni imaju halucinaciju na Zvezdu, ali to je njihov problem. Ovo je teško krivično delo i pokušaj linča. I to mora da se tako gleda", zaključio je Čović.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su u subotu na splitskoj rivi od strane huligana dok su sedeli u jednom od kafića.

Ne propustite

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
petar000
Monday, 11.02.2019
18:15

Ma jeste, samo na Zvezdu imaju halucinaciju. Inace da su u drugom nekom dresu nekog srpskog kluba bili, onda bi ih ugostili. Kako vama nije jasno da bi tako prosli i sa bilo kojim dresom tamo. Cak i sa dresovima hrvatskih klubova. Odite sa Dinamovim , pa cete videti. To je jednostavno takva sredina, zabole njih za Zvezdu.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 11.02.2019
16:54

Zvezda je u sirem regionu oduvek bila simbol Srpstva, a srbomrsci koriste svaku priliku da udare na Zvezdu..

avatar
nenadnenad1234
Monday, 11.02.2019
16:16

Posto jedini nasi novinari potenciraju jadransku ligu u fudbalu, pa se pitam, ako se ovo desilo u sportu koji prati 500 do 1000 ljudi, sta bi tek bilo u najpopularnijem sportu na svetu.
Pa igraci bi morali da idu u blindiranim vozililima i pod maksimalno opremljenom vojnom pratnjom.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 11.02.2019
17:27

Mozda za 50 do 100 godina,pitanje i tada.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 11.02.2019
16:10

Kakvu bre crnu halucinaciju na zvezdu, mnogo vise puta smo mi bili na meti napada nego vasi zvani i takozvani klubovi. Mene samo cudi to sto im smeta (crvena) petokraka, a PARTIZANSKI pokret je obnovio Hajduk (na ostrvu Vis), a i jako dugo (citavih 30 godina) su u sredistu svog grba imali upravo crvenu zvezdu:-D

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 11.02.2019
16:56

O cemu ti pricas revolte, ko je bre vas napao. Pa tamo gde napadaju Zvezdu vas docekuju sa cvecem.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 11.02.2019
17:29

Ako ne razumes na kakvu vrstu halucinacije se misli onda bolje cuti nego da opet lecis sebe preko Zvezde,da ti ne kazem jos nesto gore,ali ajde necu.Nastavi ti samo.

avatar
Slobodan Dragojevic
Monday, 11.02.2019
16:04

Crni igrači Napretka napadnuti !IGRAČi ne navijači!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 11.02.2019
16:27

Za to ce reci da su huligani halucinirali boacija Hahaha

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 12.02.2019
14:39

revolte za tebe bi bilo najbolje da uzmes nick Fidelio 79 tako da sve bude malo transparentnije.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 12.02.2019
00:36

To sto ste vi iz Zagreba ne daje ti zapravo da govoris i za druge,ti bi voleo da je tako,ali nije na tvoju zalost!