ALARMANTNO stanje u kragujevačkom Radničkom!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.07.2016.
20:08
Izvor: Beta

Do pre par godina ''kragujevački drim tim'' danas je klub pred gašenjem... Hoće li izbeći sudbinu istoimenog košarkaškog kluba?

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Sportski direktor Vaterpolo kluba Radnički Jugoslav Vasović izjavio  je danas da je opstanak Kragujevčana pod znakom pitanja zbog izuzetno loše finansijske situacije.

"Situacija u klubu je izuzetno loša. Od januara je klub u blokadi, kako stoji, tako će biti do daljeg. Samo postojanje kluba i dalje takmičenje je pod znakom pitanja", rekao je Vasović agenciji Beta.

On je rekao da je račun Radničkog u blokadi od januara i dodao da klub nije u mogućnosti normalno da funkcioniše zbog nepostojanja predsednika i Uprave.

"Izlaz iz ove situacije je sve dalje. Klub kao klub ne može da funkcioniše normalno zbog nepostojanja Uprave i predsednika. Grad Kragujevac je do januara pomagao klubu, dok nismo bili blokirani, ali od tada nije u mogućnosti, jer nije po zakonu", rekao je Vasović.

On je rekao da bi za funkcionisanje Vaterpolo kluba Radnički na godišnjem bilo dovoljno oko 20 miliona dinara.

"Zavisi od ambicija kluba koliko je dovoljno novca, ali za neki puki opstanak sa svim trenerima, igračima i mlađim kategorijama bilo bi nam dovoljno 20 miliona dinara. Mi na sve načine pokušavamo da dođemo do nekog novca", kazao je nekadašnji reprezentativni vaterpolista.

Vasović je rekao da je trener ekipe Uroš Stevanović dobio ponudu da naredne sezone predvodi Primorje.

"Dobio je ponudu od Primorja. Ništa zvanično nije dogovoreno, ali postoje velike šanse da potpiše ugovor s njima. Primorje je ozbiljan klub i prošlogodišnji finalista Lige šampiona... S obzirom na situaciju u klubu, normalno je da prihvati. To je čast i za nas, mi nećemo praviti problem oko odlaska", rekao je Vasović.

On je kazao da nijedan igrač u klubu nije vezan ugovorom.

"Niko od igrača nije vezan ugovorom. Imamo neke igrače za koje smo platili obeštećenje, i to je sve... Praktično, svi su slobodni u izboru nove sredine", rekao je Vasović.

Prema njegovim rečima, mlađe kateogrije kluba se i dalje takmiče, a generacije rođene 1999. i 2004. godine sredinom jula igraće finalne turnire prvenstva Srbije.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Karni Spasojevic
Monday, 04.07.2016
20:29

Vestacki su napravljeni i kosarkaski i vaterpolo klub, dok se Dinkic bio na vlasti Kragujevac je imao prvoligase u fudbalu, kosarci, vaterpolu i odbojci, i svi sem fudbalera su bili ili konkurenti za titulu ili u vrhu tabele. Svi instant klubovi traju par sezona i zavrse neslavno .

avatar
Vladan Djordjevic
Monday, 04.07.2016
21:01

Bitno samo da sport postoji u Beogradu

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 04.07.2016
22:33

Način na koji je stvoren VK RK i uguran u ligu na silu je bedan i žarko im želim da se ugase!

avatar
Vladan Djordjevic
Monday, 04.07.2016
21:04

Bitno da se sport igra samo u Beogradu