Superligaši kreću u borbu protiv vređanja

  • Autor: Miloš Marković

  • 25. februar 2013.

  • 13:55

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

U susret prolećne premijere Jelen Super lige, iz Zajednice Superlige Srbije dolazi poruka da nijedan vid nasilja, uvreda i nedoličnog ponašanja neće biti tolerisan na srpskim terenima.

Superligaši kreću u borbu protiv vređanja

Zajednica Superligaša objavila je tri saopštenja koja će navjači čuti na stadionima u slučaju da dođe do uvredljivog skandiranja, vređanja igrača i ostalih aktera mečeva, ili zbog izricanja političkog parola na prvenstvenim mečevima u Srbiji.

U slučaju vređanja na stradionima u Srbiji, gledaoci će pre svega biti upozoreni zbog nedoličnog ponašanja i obavešteni o privremenom prekidu, a na kraju i trajnom prekidu utakmice.

U zajednici su spremili tri verzije saopštenja.

Prvo saopštenje:

"Poštovani posetioci, Molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje. Zbog uočenog rasističkog ponašanja (uvredljivog navijanja, vređanja igrača i drugih aktera utakmice ili političkih parola) dela gledalaca, koje ugrožava (ometa) tok utakmice, sudija daje napomenu da može da prekine utakmicu. Rasizam (uvredljivo navijanje, vređanje, političke parole) na fudbalskim stadionima ne sme biti tolerisan. Molimo vas da imate u vidu, odnosno da ovu poruku najozbiljnije shvatite, da će u slučaju nastavka ovakvog ponašanja utakmica biti prekinuta - privremeno ili trajno. Uživajte u fudbalu i recite glasno i jasno NE rasizmu (nesportskom navijanju). Hvala vam na razumevanju".

Drugo saopštenje:

"Poštovani posetioci, Molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje. Zbog činjenice da je rasističko (uvredljivo navijanje, vređanje igrača i drugih aktera utakmice, političkih parola), ponašanje u gledalištu nastavljeno, utakmica se privremeno prekida na minuta (5-10). Timovi će otići u svlačionice. Još jednom vas podsećamo da rasizmu (uvredljivom navijanju, vređanju igrača i drugih aktera utakmice, političkim i drugim neprikladnim parolama), na fudbalskim stadionima ne sme biti mesta i da takve pojave neće biti tolerisane. Ako se ovakvo ponašnje publike (navijača) nastavi, utakmica će biti trajno prekinuta, a adekvatne disciplinske i druge mere će biti preduzete prema gledaocima i klubovima. Ponavljamo, utakmica će se trajno prekinuti ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi. Zahvaljujemo se na pažnji".

Treće saopštenje:

"Poštovani posetioci, Molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je, zbog kontinuiranog rasističkog (uvredljivog navijanja, vređanja igrača i drugih aktera utakmice, političkih parola) ponašanja među gledaocima. koje ometa tok utakmice, sudija odlučio da trajno prekine utakmicu. Ponavljamo: Utakmica je trajno prekinuta. Mole se svi gledaoci da u miru i redu napuste stadion. U interesu bezbednosti, svi gledaoci se mole da slede instrukcije redara i drugih lica zaduženih za sigurnost na stadionu. Dalje izjave i informacije o posledicama prekinute utakmice dobićete putem sredstava javnog informisanja i internet sajta kluba".

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari