Simpatizeri Zvezde o bahaćenju i prostakluku...

 • Autor: Miloš Marković

 • 21. januar 2013.

 • 12:50

 • Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Nakon utakmice sa Igokeom, a povodom situacije u kojoj je glavni akter bio predsednik kluba Goran Dodik, oglasili su se i navijači Crvene zvezde otvorenim pismom.

Na sajtu redstarbelgrade.info, osvanulo je pismo navijača Crvene zvezde nakon utakmice sa Igokeom i dešavanjima na istoj.

Pismo prenosimo u celosti.

"Poštovani, povod za obraćanje su događaji na subotnjoj utakmici u Laktašima između igokee i Crvene zvezde.

Ne, nije pravopisna greška niti greška u kucanju. I u daljem tekstu će ova imena, kao i imena čelnika igokee, biti napisana malim slovima. Ne zato što želimo da umanjimo pobedu domaćina, niti da omalovažavamo njihove igrače, nego iz prostog razloga što su svojim ponašanjem pre i posle utakmice, čelnici igokee to prosto i zaslužili. Da krenemo od početka tj. prve stvari. Naime, mi, navijači Crvene zvezde, smo od samog početka bili uskraćeni za mogućnost kupovine karata za ovaj meč. Ne, nismo se organizovali. Nismo čak ni pripadnici navijačke grupe Delije.

Mi smo navijači Crvene zvezde koji svoj klub prate uvek gde god je to moguće. Zbog svega toga nije bilo niti jednog jedinog razloga da karte ne budu puštene u slobodnu prodaju. Ali, što bi rekli u našem narodu, ne lezi vraže, dotična „gospoda“ su se potrudila da nam na svaki mogući način uskrate mogućnost da kupimo karte. Išlo se toliko daleko da i prilikom zvanja na telefon kk igokea, dotična osoba vam postavi pitanja: „A za koga navijate?“ Naravno, usledio bi odgovor da su sve karte rasprodate, a još uvijek nisu ni ugledale svetlost dana. Ipak, zahvaljujući sposobnosti naše braće i prijatelja, uspeli smo da dođemo do ulaznica što ste, pretpostavljamo, mogli i sami da vidite (oko 2/3 sale je navijalo za Crvenu zvezdu).

U toku same utakmice nismo napravili niti jedan jedini incident. Navijanje je bilo i više nego korektno. O svemu tome mogu da posvedoče i redari i policija koja je bila raspoređena na severnom delu tribine. Ni u jednom trenutku niko od čelnika igokee nije bio prozivan niti vređan zbog problema oko karata. Ali nakon što se utakmica završila, nakon tuge posle poraza (ovim putem čestitamo igračima igokee), usledio je šamar kakav se samo može desiti od strane nekoga ko u sebi nema ni trunke dostojanstva i kulture.

Svi ste videli, putem malih ekrana ili uživo, šta je uradio goran dodik, predsednik kk igokee. Videli ste onu sramotu i šamar koji nije udario samo nama, nego celoj javnosti, svim ljubiteljima košarke. Onakvo bahaćenje, pokazivanje srednjeg prsta, okretanje stražnjice je sramota nad sramotama. Na našoj tribini su, pored nas odraslih, bila i maloletna djeca, školarci koji su sa svojim roditeljima ili prijateljima došli na utakmicu da bodre svoju Crvenu zvezdu. I šta su dobila od dotične osobe? Dobila su neviđeni šamar. Videla su prostakluk kakav se skoro pa i ne pamti na košarkaškim terenima od strane čelnika klubova. Zato, sa ponosom i dostojanstvom, tražimo od ABA lige i njenih rukovodioca da oštro kazne kk igokeu i njenog predsednika. Tražimo javno izvinjenje. Tražimo da se dostojanstvo vrati na košarkaške terene i van njih.

S poštovanjem, (neorganizovani) navijači KK Crvena zvezda"

Inače, povodom dešavanja sa pomenute utakmice oglasio se i sam predsednik Igokee, koji se izvinio i ponudio ostavku na mesto predsednika kluba.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari