Saviću prvenac želja, a evo šta je prioritet

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.02.2019.
13:31
Izvor: Sportske.net

Ne krije štoper Crvene zvezde da bi prvenac u crveno-belom dresu voleo da postigne baš u "večitom derbiju". Sa druge strane, zna šta je prioritet.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Tri dana ostalo je do 159. "večitog" derbija i aktere lagano hvata blaga euforija. Štoper Crvene zvezde Vujadin Savić kaže da se ekipa punom parom priprema za duel sa Partizanom i ističe da su svi igrači svesni značaja koji predstojeći meč nosi.

"Znamo koliku važnost nosi sa sobom večiti derbi i daćemo sve od sebe da donesemo radost našim navijačima. Našu ekipu krase timski duh i zajedništvo, to se vidi na svakom treningu i na utakmici i to nam donosi uspeh. Pobeda u večitom derbiju bila bi veliki korak ka našem krajnjem cilju, zato smo potpuno fokusirani na subotnji meč", rekao je Savić za klupski sajt.

Odbrane dva tima u "večitim derbijima" igraju važne uloge, ali navijači pamte one koji golom presude rivalu zbog čega bi i Savić voleo da svoj prvenac u crveno-belom dresu postigne baš protiv Partizana. Prioritet je ipak nešto drugo.

"Voleo bih da prvenac bude u derbiju. Znamo da je moj primarni posao kao štopera da branim naš gol, ali svakako želim i da pomognem ekipi u napadu. Dugo se priča o mom prvom golu u crveno-belom dresu, svi se malo šalimo na tu temu, ali najbitnije je da ekipa pobeđuje, da idemo ka cilju osvajanju titule, a ko daje golove zaista nije važno", dodaje Savić.

Štoper crveno-belih apostrofira i ulogu koju će najvatrenije pristalice Crvene zvezde odigrati u subotnjem meču.

"Naši navijači su uvek na visini zadatka. Njihova podrška nas pokreće na terenu, kada čujemo pesmu Delija dobijemo dodatnu snagu, čini mi se da možemo da poletimo na terenu. Nikom nije lako kada dođe na Marakanu, pokazali smo to i u evropskim utakmicama na jesen. Na atmosferu koju prave naši navijači nisu svi navikli, zato je ona naša prednost", zaključio je Vujadin Savić.

Utakmica 24. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu, 2. marta od 18 časova.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Wednesday, 27.02.2019
14:35

Ovo onaj sto ga ne pustaju da igra velike utakmice i sto ga tata uveo u fudbal ?