Portugalci došli na interesantnu ideju za suzbijanje nereda na tribinama

Autor: Nikola Miloradović
petak 01.03.2019.
22:43
Izvor: Sportske.net

Može li ovo da uspe?

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Navijači širom sveta, oni najvatreniji, neretko umeju i da uvale klubove za koje navijaju u nevolje, kako razvlačenjem uvredljivih i politički nekorektnih transparenata, tako i nasiljem na tribinama, ali i na ulicama oko stadiona.

Poslednji primer velikih razmera dogodio se u Buenos Ajresu, kada su navijači Rivera kamenovali autobus sa fudbalerima Boke Juniors, uoči "Superklasika" u okviru finala Kopa Libertadores.

Nastali su ogromni neredi, utakmica na "Monumentalu" je otkazana, odigrana je par nedelja kasnije na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu iz bezbednosnih razloga.

Ultrasi znaju da naprave problem i u Portugaliji, pa su tako vlasti došle na jednu interesantnu ideju, kako sa suzbiju nasilje i nerede na tribinama.

Naime, ogranak portugalske vlade zadužen za prevenciju i borbu protiv nasilja u sportu, došao je na ideju da svi ultrasi moraju da se registruju u specifičnu bazu podataka.

Moraće pre svake utakmice da daju svoje ime i fotografiju, a dobiće i specijalne akreditacije pre ulaska na stadion.

Na taj način će u svakom trenutku biti poznat njihov identitet, pa se portugalske vlasti nadaju da će zbog toga opasti i stopa nasilja na fudbalskim utakmicama.

Ne propustite