Hrvati našli način da se izbore sa ustaškim skandiranjima i pirotehnikom na stadionima?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.03.2017.
17:58
Izvor: Sportske.net, n1info.com

Meč između Hrvatske i Ukrajine pre nekoliko dana na Maksimiru poslužio je kao uspešan primer. Da li je to rešenje na duže staze?

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Podsetimo, Hrvatska je tu utakmicu dobila sa 1:0, a na tribinama se okupilo oko 28.000 gledalaca koji nisu napravili ni najmanji incident, za razliku od brojnih problema koje su izazivali u prethodnim godinama.

Kako je, zapravo, došlo do ove iznenadne pozitivne promene, otkrio je u izjavi za TV N1 Ivan Zvonimir Čičak, predsednik Hrvatskog helsinškog odbora.

"Imali smo ubačene posmatrače na druge tribine. Kad je neko pokušao da skandira 'Za dom spremni', bilo je odmah 'Stani!', 'Zaveži!'.

Po našim informacijama bilo je ubačeno jako mnogo agenata. Bilo je jako puno branitelja, bilo je onih 'Uvijek vjernih', koji su bili raspoređeni da to naprosto spreče",
objašnjava Čičak.

Nadajmo se da ovo nije samo trenutni efekat i da će navijačima meč protiv Ukrajine poslužiti kao primer pravog sportskog ponašanja na tribinama.


Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Tuesday, 28.03.2017
20:22

Prijatelj iz Pule, Hrvat, koji je išao na utakmicu mi je rekao da se pre utakmice skandiralo 'u..j Srbina', 'Srbe na v..e' i 'zds' a da je sve vrvilo od policije koja se samo smeškala.. Kaže čovek sramota me bilo, bruka..

avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 28.03.2017
18:27

Oni su isti , ne moze se suditi na osnovu ove utakmice.

avatar
Big Bastard
Tuesday, 28.03.2017
19:04

Točno...isti su kao i ti....