Dinamo rutinirao Istru, Gavranovićev šou na "Maksimiru"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.08.2018.
23:13
Izvor: Sportske.net

"Modri" se zagrevali za prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Astanom. Mario Gavranović obeležio meč sa Istrom i izveo majstoriju.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Aktuelni šampion Hrvatske zabeležio je prvi trijumf u domaćem prvenstvu, pošto je u drugoj utakmici 2. kola Hrvatske Telekom Prve lige lako izašao na kraj sa ekipom Istre.

Dinamo je na "Maksimiru" slavio rezultatom 3:0 (2:0) i tako napravio sjajnu uvertiru za gostovanje Astani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Strateg "Modrih" Nenad Bjelica večeras nije pravio eksperimente kao u susretu sa Rudešom, pa je tako kombinovani tim sa većinom nosilaca igre lagano uknjižio očekivanu pobedu.

Mario Gavranović načeo je i dokusurio ekipu Istre golovima u 12. i 47. minutu, a u strelce se upisao i Marin Leovac koji je pogodio u sudijskoj nadoknadi prvog dela susreta.

Najlepši momenat na meču viđen je u drugom minutu nastavka kada je po desnoj strani probio Izet Hajrović, a nakon asistencije bosanskohercegovačkog internacionalca Gavranović je "štiklom" sproveo loptu u mrežu gostujućeg tima.

Gavranović je pored golova upisao i asistenciju kod drugog gola, tako da slobodno možemo reći da je švajcarski internacionalac obeležio duel na "Maksimiru" i doneo Dinamu prvu prvenstvenu trojku.

Dinamo će u utorak gostovati Astani u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a u ponedeljak ćemo saznati da li će žreb u Nionu sastaviti šampione Hrvatske i Srbije.



Ne propustite