Čeka li nas huliganski pir? Argentinsko-ruski savez, pominju se i Srbi?!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 25.03.2018.
18:21
Izvor: Sportske.net

Kako sada stvari stoje fudbal je u drugom planu. Svet strahuje od krvavih obračuna na Mundijalu, uvod smo videli u Marseju. Sastanak huliganskih bandi, a pogađate ko će većini biti meta. Ima li Rusija snage da se izbori sa zlom?

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Sa velikom zebnjom fudbalski zvaničnici, ali i ceo svet dočekuju Mundijal u Rusiji.

Veliki problemi sa huliganima na EP u Francuskoj i sukobi Rusa i Engleza su otvorili Pandorinu kutiju, a ruska policija, iako izjavljuje da je spremna svakako će se suočiti sa velikim izazovom.

Ove godine pojačane su kaznene mere, ne samo novčane, već i zatvorske za huliganizam, Englezi savetuju svojim građanima da ne putuju na šampionat.

Inače, kolekvka huliganizma, barem oni to tako posmatraju, osramoćena je u Marseju kada je dobila zaista velike batine od ruskih huligana.

"Englezi su počeli sa huliganizmom, ali oni su pijani i debeli, mi smo vojnička formacija"
, rekao je tada jedan od ruskih "navijača".

Huligani

Čak, stvari idu dotle da je u Buenos Ajresu održan prošlog meseca sastanak argentinskih navijačkih bandi sa huliganima Zenita i moskovskog Dinama, cilj je jedan, napasti Engleze. Argentinski motivi su jasno, rat za Fokland i velika mržnja, ruski takođe neprijateljstvo među zemljama koje je eskaliralo ovih dana na političkom planu.

BBC tvrdi da su huligani već napravili posebne kampove u kojima treniraju, to više liči na paramilitarne organizacije nego na huligane na kakve smo navikli, deo toga videli smo u Marseju i nakon toga kada su slike krvavih engleskih zastava Rusi kačili po društvenim mrežama kao trofeje.

huligani policija

Englezi spremaju odgovor, naime, njih 3000 najokorelijih nije ni bilo u Francuskoj jer su im oduzeti pasoši, sada će na sve načine probati da se dokopaju Rusije.

Problem nisu stadioni, kupovina karata olakšava identifikaciju huligana, ali njih fudbal ne zanima nijednog trenutka, tu su da izazivaju probleme i spremni su bukvalno na sve.

"Korijere dela Sera" pominje i srpske huligane, kao i Nemce, koji bi takođe sa Rusima i Argentincima mogli da naprave pakt, Englezi će biti svima meta.

Uz to, velike daljine među gradovima, vozovi umesto vazdušnog prevoza čine situaciju krajnje kritičnom.

Zbog svega toga svet strepi, ali malo ko priča o fudbalu, iako je Andrej Zaharov šef moskovske policije rekao da će odgovoriti huliganima svim sredstvima.

Englezi čak tvrde da su huligani pod kontrolom države i navode nedokazane tvrdnje da će Rusi imati zaštitu domaće policije.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 26.03.2018
00:03

Danas je Ma Long osvojio po 5x internacionalni kup nemacke u stonom tenisu. Sigurno je ova vest bitnija nego tamo neki huligani...

avatar
LuckyStrike
Sunday, 25.03.2018
19:28

Politika napravi problem stradaju nevini.. moze to sve da se spreci ali dzaba to nekom odgovara.. sto bi se reklo pusti kerove s lanca.. ti ljudi mozak nemaju..

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 25.03.2018
19:17

to je smesno, njih ce 3000 okorelih ici u Rusiju, a njih ce cekati bar 10000 jos gorih, pri tom mislim na rusku policiju. Prvo neka pogledaju neke snimke i reportaze gde idu i kako bije ruska milicija...

avatar
Volem Vosu
Sunday, 25.03.2018
19:04

Definitivno da se ocekuju neredi, ali mislim da ce Rusija uraditi sve da bi pokazala zapadu da su u stanju da se bolje izbore sa tim nego sto je bilo u Francuskoj. Sve u svemu, tome nije mesto u fudbalu i nadam se da ce Rusi biti u stanju da se sa tim izbore.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 25.03.2018
18:24

ImaCE to sve imenjak pod kontrolom, bez brige:-D A ne, udarice na svoje ljude Hahaha Inace, ako su ovi pametni, bez jedno 30 do 50 hiljada bolje da ni ne pomisle da krenu...