Venger - Odlaganje najgoreg

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.05.2017.
20:30
Izvor: Sportske.net

Fudbalska, kao i svaka druga diktatura završi u dekadenciji. Klub i Venger su se danas okupili oko straha kao poslednjeg zajedničkog imenitelja. Kod Arsena to je džangrizava samoća starih, kod kluba panika od nepoznatog...

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Arsenal i Arsen su ostareli supružnici koji ostaju zajedno iz straha od samoće, ili bolje rečeno od nepoznatog.

Pisao sam nebrojeno puta o Vengerovom trajanju bez cilja, čak i kada je još uvek hranio nadu "Gunera" otresajući neuspeh sa svojih ramena dok prstom upire na "Emirejts". To jeste njegova zadužbina, jednom će biti i muzej sećanja, na nevina vremena u kojima je dosadni Arsenal pretvorio u zabavu miliona.

London je u pred-vengerovsko vreme bio provincija, na dokovima Liverpula i u smogu Mančestera je englesko fudbalsko moranje, ostalo je moda koja se menja iz sezone u sezonu.

Niko ozbiljan naravno neće skinuti ordenje sa Arsenovih pleća, ali on je izabrao da bude dinosaurus od čijih se koraka zemlja više ne trese.

Preživeo je i nadživeo svoje vreme, sada luta u džungli koju ne poznaje. I sam priznaje da je Premijer liga i trka sa nogama u vreći od njega napravila čudovište, da je stres izbrisao njegove manire, ali taj virus je zakačio mnoge.

Venger Wenger

I nije u tome problem, i nepristojni pobeđuju, već u odsustvu alibija.

Venger je izgubio kapacitet da oslušne puls igre koja se promenila, ali i da sledi svoje ideje. Orson Vels je tu neodlučnost na životnim raskrsnicama nazvao neuspehom iz koga se ne uči, odnosno konačnim porazom.

Menadžer Arsenala je upravo uhvaćen u tom protivrečju staračke sujete i gubitka poverenja u sopstvene metode.

To da će pobeđivati sa decom je utopija, osim što će ih načiniti gubitnicima, većina igrača koja ispadne iz njegovog sistema uglavnom predstavlja mačku u džaku. Sa te strane, činjenica da je napravio ogroman novac prodajući skupo, markiranu robu koja svima osim njemu loše stoji mu je svakako donela večnu zahvalnosti Stena Kronkea.

Kronke

Biznis model mu je pribavio mitski status u gornjim ešalonima, Toni Soprano je čak razmišljao da primi natrag Vita Spataforea i pored njegove homoseksualnosti jer mu je pravio ogroman novac. Interes, pre svega...

Američki vlasnici imaju šire poglede od mafije iz Džerzija, nisu vezani ni mačo kanonima, kada na jedan tas stave odsustvo titula, a sa druge strane ih gleda brdo novca, pa to su u poslovnom svetu lake odluke. Venger to zna, on je uvek činio dobre usluge gazdama.

Na drugoj strani su navijači, oni koji plaćaju valjda najskuplje karte u univerzumu, dok im se sezone odvijaju kao u "Danu mrmota".

Formula - Obećavajuća budućnosti, varljiva nada, prolećni raspad i utešna nagrada, sve to je postalo predvidivo. Ali, neuspeh vređa sujetu navijača, nagriza njegovo strpljenje, čini ga zavidnim u odnosu na rivala.

Venger je od totema napravio zid za kamenovanje, to je naravno proces, ali laž je da nije trošio novac. Ili, bolje da kažem bacao ga je, iz godine u godinu, odbijajući da izleči disbalans organizma ulaganjem u imunitet, odnosno odbranu.

Britain Soccer Champions League

Neću da nabrajam, zamorno je, ali godine stalnih lutanja, kopanja misterioznih lica francuske lige, uz nesposobnost da se dovede ozbiljan čuvar leđa za napadačku filozofiju i ganjanje spektakla, je od Arsenala napravilo lovca na sitne nagrade.

Ok, poklonićemo se dugovečnosti FA kupa, ali ovo je vek globalnog sela, to više nisu bitke koje menjaju svet, već tuče ispred paba u sitne sate. I upravo ta selfi slavlja fudbalera Arsenala na Vembliju pokazuju da su se srodili sa dijetom, oni odavno ne otkidaju najslađe komade pečenja.

Sa druge strane, klub je u paničnom strahu od dana posle. Jer, taj Armagedon se može izbeći jedino besomučnim kupovanjem i stvaranjem hajpa koji će skrenuti pažnju sa loših rezultata.

Pogađate, primer koji se pomalja iza ugla, Junajted.

I tu se svako poređenje završava. Jer, đavolje bisage su punije, njihovi navijači deblji i gladniji, Kronke ne želi da na isti način hrani snove.

A bez snova, u globalnoj igri, tamo u Aziji, gde su karte podeljene, niste potrebni nikome. Sve će vam oprostiti, osim prosečnosti. I to doba bi moglo da postane svakodnevica kada ode Venger.

Nije ovde u pitanju klupa, tu mnogi ne vide šumu od drveća, ceo sistem pada, za tu tranziciju, Arsenal nije spreman. Venger, kao ni Aleks Ferguson nije pre odlaska zatrpao te provalije. Jednostavno, engleski klubovi su kule od karata, fudbalske diktature, i te duge vladavine upravo ostavljaju pustoš, bez naslednika. Pogledajte Mančester Junajted prethodnih godina, zavisnik od trofeja koji je ostao bez snabdevača.

Venger

Menadžeri poput Vengera imaju previše moći i nevoljni su da je delegiraju, kada im na to oduzmete osećaj za realnost koji se topi uporedo sa zamorom materijala, klub obično postaje talac, sredstvo za stvaranje mita o samom sebi, umesto svrhe.

Ali, da mu ne sudimo, on je šansu za dostojanstven oproštaj prokockao pre nekoliko godina, sada već rasprodaje ugled poput jednom istinski velikog benda na gažama ispred radoznalaca, umesto hodočasnika i fanova.

Ono najgore za Arsenal stiže, ne sa Vengerom u sledeće dve sezone, već posle njega...

Ne propustite

Komentari

48 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 01.06.2017
09:12

Vise uopste ne razumijem ni Arsenal ni Arsena. Do ove sezone sve mi je bilo jasno, cak sam i sam bio za njegov ostanak. Uprkos svemu, u eri Liverpula i MU koji lutaju, Arsenal je uvijek bio (makar prividno) u borbi za trofeje i redovan ucesnik LS. Sada se i ta izvijesnost izgubila, nema vise LS, iscijedjena je suva drenovina, svima je jasno da Arsen i Arsenal vise nemaju sta da ponude. Slazem se, sansa za dostojanstven oprostaj je propustena prije par godina, ali ovo je bila zadnja prilika za koliko-toliko dostojanstveno povlacenje. Venger je mnogo zaduzio Arsenal, bila bi velika steta da bude 'necasno otpusten'. Kako god, s njim ili bez njega, Arsenal ce morati da ulaze, i Arsenal je postao goli prosjek i Arsenal je puk'o za narednih 5 godina.

avatar
neme
Wednesday, 31.05.2017
14:46

Bolji naslov bi bio kako su Emirati pojeli klub,niko ali niko sa manje para i ovako oskudnim igrackim kadrom ,ne bi napravio nista vise od Wengera ,zao mi sto su usli u ligu evrope da probaju kao Celsi ove sezone da igraju na 7 dana pa da vidimo dokle ce da dobace,nemaju kadar za tri fronta.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 01.06.2017
08:45

Vise u kupovima odigraju utakmica nego u LS, 8 zagarantovanih utakmica, od toga zadnje 2 rekreativno, tako je bilo zadnjih x sezona.

avatar
neme
Monday, 05.06.2017
12:47

U kupovima igra drugi tim a u LS ti pogine svake srede prva ekipa i fizicki i psihicki.

avatar
A.Conte
Wednesday, 31.05.2017
08:05

Kome smeta jak Arsenal?

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Wednesday, 31.05.2017
01:03

Да пробам и ја мало да паметујем о Арсеналу. Потпуно се слажем о томе што сте написали о финансијском аспекту, међутим прије бих Арсенал упоредио са Ливерпулом. Венгер реално не може да освоји нигдје ништа, али је до ове сезоне обезбјеђивао Лигу шампиона бодовима освојеним до фебруара. Ипак, од ове сезоне су ту Конте, Гвардиола, Мурињо, Покетино, Клоп и дружина па бодови до св. Трифуна нису довољни. Ако (када) оде Венгер кога да доведу и да им се неће десити ужасан пад као Ливерпулу? У томе је проблем. И да наравно, Габријел, Кокелан, Џака , Монреал па чини ми се (нажалост) и Волкот, у онаквој конкуренцији нису калибар који доноси Лигу шампиона, а росфрајно посуђе да и не помињем. Срећно до године у Лиги Европе, можда се као Јунајтед ушуњају у виши ранг.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 05.06.2017
14:01

Da sam navijac Arsenala, a ne mogu da se nadam borbi za titulu i znacajnijoj ulozi u LS, a sad Arsenal jos i ne igra LS, bilo bi mi svejedno hoce li tim za koga navijam biti na petom ili osmom mjestu. Nije katastrofa to sto godinama ne osvajaju trofeje, ali kad su postali prakticno bezopasni i predvidivi, to je vec katastrofa. Radije bih grijao nadu sa novim trenerom, pitao se sta ce uraditi Tuhel, Alegri ili vec neki perspektivniji trener nego gledao Vengera kako ponavlja isto i sljedece sezone.

avatar
Sporske me ugasile
Wednesday, 31.05.2017
00:32

Totalno pogresan zakljucak na polutacan tekst. Venger i Arsenal su potpuno druga prica u odnosu na United i Fergusona. United nije zadesio samo odlazak velikog trenera vec i velika smena generacije u kratkom vremenskom periodu,stari igraci i neko novo vreme u modernom fudbalu. Kada Venger ode,desice se samo to. Nece biti smene generacije jer imaju srednje star tim ,a igraju moderan napadacki fudbal i nece im biti problem da menjaju sistem igre. Uprava Arsenala ce kao zamenu za Vengera traziti kopiju Vengera ,sto se rada i zahteva tice. Ako nadju nesto slicno Vengeru,Arsenal ce biti isti kao i ovih godina ,uz male oscilacije ali nista sto bi se kotiralo kao iznenadjenje. Ako dovedu nekog mladog i perspektivnog trenera,punog zelje za uspehom i pritom se malo vise otvore za transfere, Arsenal ce biti jos bolji. Venger stvara temelje za bolji Arsenal ,a Ferguson to nije uradio. Verovatno ce mi zbog ove poslednje recenice Unitedovi fanovi dati minuse ali to jeste istina. Ferguson je daleko uspesniji od Vengera ali Venger ima siru sliku i bolju viziju ali zaostaje sa trofejima i strategijom na terenu.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 05.06.2017
14:02

Ne samo da je United zadesila smjena generacija, nego nisu imali nikoga oko koga bi okupili novi tim, morali su sve ispocetka. To isto se desava i Arsenalu...

avatar
Sinisa MIhajlovic 11
Tuesday, 30.05.2017
22:44

Venger je 80 posto Arsenala.. ko je bitniji za Arsenal, 5 Sancheza ili Venger? Venger. Uvericete se u to kad napusti klub.

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 30.05.2017
22:25

Jos dve godine AFTV o jeeeeeee pobeda.

avatar
beckerekunited
Tuesday, 30.05.2017
21:59

A da dodam sledećefudbalske sezone ni Arsenal a ni Totemhem neće ništa osvojiti!!!!!

avatar
brekbaCh1
Tuesday, 30.05.2017
21:57

Mene zanima, sta ovaj covek koristi za kosu. Ja sam vise no duplo mladji od njega, a celav kao lopta.

avatar
beckerekunited
Tuesday, 30.05.2017
21:53

Tekst sasvim dobar.Kada neko nije u stanju da vidi da mu je vreme davno prohujalo pašće glavačke sa 15-og sprata na beton.Arsenal neće ništa da uradi dok je on trener ali će napraviti jo veći krater kada ode.Pogledajte MU,šta se desilo posle Fergija?Ali MU ima volju,hrabrost a i pare da krene dalje ali tobđije?!

avatar
Strahinja
Tuesday, 30.05.2017
21:50

Ovaj covek je zasluzio postovanje svih nas koji pratimo fudbal, nebitno za koji klub navijamo i nije mu trebalo posvetiti ovakav tekst. Ma kakav god bio njegov ucinak na mestu na kome sedi, doprineo je fudbalu nesto lepo. Lepotu fudbala na neki drugaciji nacin na koju tada niko nije imao, niti je pokusao da ga igra. Nego se sve islo djonom. A on je uvek bio gospodin i u pobedama a i porazima. Gospodin koji je bio veran klubu kada je imao velike ponude posle svoje nepobedivosti.Takav gospodin je zasluzio postovanje i veru, veru u bolje sutra.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 31.05.2017
00:46

Ne slazem se sa tobom iako razumem i u neku ruku odobravam to sta kazes. Meni je Venger sasvim ok ali klub je iznad svega i tekst je pogodio u centar. Jednostavno dosao je kraj i ne moze biti bolje, klub bece uzeti titulu dok se nesto ogromno ne izmeni a Venger to ne moze. Potrebno je poslati Vengija u penzija, zrtvovati 4-5 sezona i uzeti titulu dok ovako samo odgadjas ono sto ce se sigurno desiti

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 31.05.2017
13:56

Kakav gospodin? Seti se kako je gurao Murinjo nicim izazvan.

avatar
Непобедиви
Tuesday, 30.05.2017
21:48

Iako Arsen u poslednje cetiri sezone nema alibi za neuspeh (nema kredita za stadion vise, svaki prelazni rok po 100-1500m barem po recima kluba) mislim da je pametan potez sto ostaje jos sezonu dve. Razlog je veoma jednostavan. Zamislite sezonu u kojoj trener i dva najbitnija igraca napustaju klub odjednom, a ruku na srce, to ce se desiti Arsenalu. Na sve to dodajte i to sto kada Arsen ode ne menja se samo trener, vec ceo sistem Arsenala koji je on napravio. I mozda i najbitnija stvar, Arsenalovi vlasnici su sami izjavili da nisu u Arsenalu zbog titula nego zbog para. Zato se nadam da ce njegov naslednik biti neko od bivsih igraca (najbolje resenje je Anri), jer su oni gladni titula i znaju kako se osvajaju ili mlad, perspektivan i ambiciozan trener kakav je i sam Venger bio kada je dosao, a to je Edi Haui.

avatar
Ashburton Grove
Wednesday, 31.05.2017
01:08

Ja smatram da 3 kupa u 4 godine nisu neuspeh nego i te kakav uspeh. U ligi gde rade Murinjo, Pep, Klop, Konte, Poketino svaki uzet trofej je zlatan...

avatar
Непобедиви
Thursday, 01.06.2017
11:13

Uspeh je kup i te kako. Posebno onaj prvi posle 9 godina. Kup ce tek dobiti na znacaju (mada je on Englezima i sada veoma znacajan), jer imamo 6 odlicnih timova, a moze biti samo jedan sampion. Neuspeh je u smislu da su propustene 2 odlicne sezone da se osvoji titula (13/14 i 15/16), a i sam Venger je najavljivao titulu do 2017.

avatar
Непобедиви
Thursday, 01.06.2017
11:13

Uspeh je kup i te kako. Posebno onaj prvi posle 9 godina. Kup ce tek dobiti na znacaju (mada je on Englezima i sada veoma znacajan), jer imamo 6 odlicnih timova, a moze biti samo jedan sampion. Neuspeh je u smislu da su propustene 2 odlicne sezone da se osvoji titula (13/14 i 15/16), a i sam Venger je najavljivao titulu do 2017.

avatar
HakunaMatata
Tuesday, 30.05.2017
21:47

Fudbalski klub Arsenal je taoc vlasnika i menadera...Ljudi bez ikakvih ambicija da promene nesto na bolje...Sve dok klub posluje u plusu oni su zadovoljni...Tek kad ga izmuzu skroz, onda ce se nesto promeniti...Dolaze nove generacije koje se ne secaju Anrija, Berkampa Viere, Kembela, Piresa i ostalih..Od stare slave se ne zivi...Klinci pocinju navijati za Celsi, Siti, Man utd, za klubove koji su zeljni trofeja i koji ulazu u tim kako bi dosli do cilja...I ako nastave ovako u godinama koje dolaze sve ce manje biti navijaca Arsenala, jer sto bi neko poceo navijati za klub koji nazaduje...

avatar
Z
Tuesday, 30.05.2017
21:39

Kroenke sve svoje klubove vodi kao firme- minorno ulaganje, a crpi najveci deo profita. Ni jedna njegova ekipa nema sampionske ambicije (najbolji primer je Denver sa najmanjim budzetom u NBA), tako da njemu odgovara Vengerova filozofija sa zeljom da se stvaraju igraci i da se ne trose sulude cifre...za to vreme navijaci ostaju razocarani ali placaju najskuplje karte u PL. Upravo zbog toga je Venger gospodar svoje sudbine, a jedina opasnost bi bila drasticna reakcija navijaca, u smislu bojkota ili slicno.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 30.05.2017
21:34

Vlasnika Arsenala ne zanimaju izgleda trofeji,bito je da se zaradjuje a trofeji nisu toliko vazni. Ni Vengeru to izgleda ne smeta i zato je ovakva situacija. A ne slazem se bas sa ovim delom oko odlaska Fergusona. Zar je on trebao da dovede Mesija,Ronalda,Modrica,Marsela,Levandovskog i ne znam jos koga da bi Mojes osvojio nesto? Ferguson mu je ostavio sampionski tim,ovaj je trebao da dovede par pojacanja i da ponovo bude u top3 kandidata za prvo mesto. Nije Ferguson kriv sto Mojes nije znao da odradi to kako treba. Covek izjavio da je hteo Bejla al uprava mu nije to ostvarila. Pa Real samo sto je kupio Bejla,tad je kidao i nije imao problema sa povredama kao sad,bas bi ga Real prodao. A nesto mi se cini da Mojes ni sam pomenutim igracima nista ne bi uradio,covek je bio pogubljen nacisto. I da se vratim na Arsenal,nadam se da ce im se taj vlasnik urazumiti,da ce se razici lepo sa Vengerom i da dodje trener gladan trofeja. Ako Arsenal ponovo postane konkurent za titulu,ako dovode dobre igrace i u LS budu bolji nego sad,zarada ce opet biti velika i navijaci ce biti srecniji. Ali taj se izgleda stvarno plasi da se razidje sa Vengerom,nemoj slucajno da bankrotira.

avatar
radovan919191
Tuesday, 30.05.2017
22:57

Tim je nakon Fergusona bio nikada lošiji...pravo pitanje je kako su osvojili titulu.nI da, kontam da je normalno raditi za profit, a svako ima svoj način... On je vlasnik i može skoto pa kako hoće...

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 31.05.2017
01:18

Normalno je raditi za profit,mnogi klubovi fino prolaze sa parama ali i osvoje ponekad trofejce neko. Vlasniku jeste lepo i srecan je sto zaradjuje al navijaci se kidaju,oni od tih para ne vide ni p a ulaznice sve skuplje. A kad je Ferguson u pitanju,njemu su ti igrci bili dovoljno dobri,to sto Mojes nije znao da ih vodi kako treba,e to vec nije Fergusonov problem. Mojes je trebao da pridoda par kvalitetnih pojacanja i da opet bude u vrhu a on zavrsi sedmi. Doveo Felainija koji je kod njega kidao kao ofanzivni vezni a u Junajtedu mu nikad nije pruzio sansu na toj poziciji. Ferguson doveo Zahu kao velikog talenta a kod Mojesa samo na pripremama igrao,i kad je bilo povreda nije hteo da ga pusti da igra. Stalno je menjao postave,nikako se nije desavalo da Junajted 2 vikenda uzastopno igra sa istom postavom. Ne trebaju stalno da igraju jedni isti ali ne treba se ni stalno nesto menjati,on je preterivao. Ako mene pitas,Mojes se bas lose snasao u Junajtedu.

avatar
Kico14
Tuesday, 30.05.2017
21:30

Ne bih se bas skroz slozio sa autorom. Istina je da je Venger zalutao,da trofeja nema,vjerovatno lige nece ni biti sledece godine ali fudbal nisu samo trofeji. Autor zaboravlja da novca do prije tri godine nije bilo. Da su nam najbolji svake godine odlazili. A Arsenal uprkos svemu tome daleko najljepsi fudbal igrao svake godine. Doci ce i ti trofeji kad tad,nije u redu pljuvati po nekome ko je toliko toga uradio za klub. :)

avatar
Gunarson
Tuesday, 30.05.2017
21:24

Ja ne znam zasto stalno poredite Fergusona i Vengera. Jedino zajednicko im je da su dugo u jednom klubu. Moze da se desi kad Venger ode (ako ikad ode, lik nije normalan) da Arsenal udje u lose rezultate a moze da se desi i da procveta ako dovedu trenera koji zna da motivise igrace, bez obzira koji to igraci bili. Ferguson je otisao sa titulom PL, 2011. je igrao finale LS a Venger maze oci FA kupom, to je ogromna razlika i zbog toga ne mozemo porediti ovu dvojicu. Druga bitna stvar je da Kronkea ne zanima rezultat, vlasnik je 6, 7 klubova i nijedan nije u vrhu. Samo su mu pare bitne zato je Venger jos uvek tu, ne boji se on krize rezultata, vec je tu. Da se boji toga on bi Vengera otpustio tamo negde 2008. Gvardiola je govorio da je u Bajernu i Barsi zavrsio sezonu bez trofeja bio bi odma otpusten i to je skroz tacno, mozda bi dve sezone izdrazao. Venger jase mrtvu kobilu 10 godina, karte najskuplje u ligi, dobija dosta od tv prava jer ima verne navijace, koji takodje kupuju svakave gluposti redovno i to sve odgovara Kronkeu. Ne treba njemu neki Murinjo ili Gvardiola koji ce traziti 300 miliona za letnji rok.

avatar
Непобедиви
Tuesday, 30.05.2017
22:01

Druze, SAF je najbolji trener ikada, ali on je ostavio Junajted sa istrosenim igracima i u ocajnom stanju. Venger je i sam izjavio da je njemu najbitnije da ostavi kostur tima i idealnu situaciju za njegovog naslednika. Velika je to razlika.

avatar
Gunarson
Tuesday, 30.05.2017
23:08

Niko ne kaze da nije tako, samo kazem da se ne mogu porediti njihove situacije. A stalno se potencira na tome, samo zato sto su dugo na klui jednog kluba. Sto se tice kostura i igraca koje dovodi Venger, ni tu mi ne izgleda da se proslavio. Od cetiri najskuplja pojacanja samo je Aleksis opravdao ocekivanja, premasio cak. Ostala tri nista posebno nisu uradila, a Ozil jos trazi povisicu. Igraci su mu osrednji, neki i precenjeni. Ima trenutno tri vrhunska igraca s tim da je Kazorla stalno povredjen poslednjih godinu, godinu i po dana, Aleksis verovatno ide a postoji mogucnost i da Kos ode jer je Marsej ponudio 30 miliona, bar se tako pise.

avatar
Nikola_arsenal
Tuesday, 30.05.2017
21:24

Ne bih se slozio bas. Sto ga poredite sa Mancesterom? Sto ga recimo ne poredite sa Liverpulom, Totenhemom ili pak City-em? Venger je Arsenal ucinio takvim kakav jeste, legendarnim klubom i uvek jakim. Cinjenica je da ni njemu nisu odresene ruke da podeli astronomske plate i dovede pojacanja od pola milijarde koliko je mancester ulozio za 3 sezone. Covek radi najbolje sto zna a cinjenicu da su nam najbolji igraci otisli kad su bili na vrhuncu karijere i to bas zato sto je morao da se odplati stadion, niko ne moze da porekne. Mi nismo celzi da gazda izvadi pare i kupi stadion, mi moramo sami da ga zaradimo. Ja sam bas misljenja da za Arsenal dolaze lepsi dani. Celzi je prosle sezone bio ocajan, start ove sezone ocajan i svi su mislili da je ta prica o trofejima pri kraju kad ono... Mancestera nema nigde par sezona... Vreme ce pokazati ali bice sve to dobro( kako Venger kaze)

avatar
Dodaaa-ktbffh
Tuesday, 30.05.2017
21:22

Tacno,dobar tekst.Nema od Arsenala nista,slab tim imaju..

avatar
jack wilshere
Tuesday, 30.05.2017
21:44

Pa kako vi osvojiste titulu, a ovaj slabi tim vas u 2/3 u sezoni nalupao momacki?

avatar
Dodaaa-ktbffh
Tuesday, 30.05.2017
23:05

Titula se osvaja na 38 utakmica,ne na 2,3 kako kazes.Al mlad si,shvatices jednom..

avatar
Tuesday, 30.05.2017
22:38

Pa pustimo vas da bi Wenger ostao i onda nas opet sledece sezone gledate kako dizemo titulu, jednostavno.

avatar
Непобедиви
Tuesday, 30.05.2017
21:59

Brate, ne obracaj paznju na ove provokacije. Utripovali velicinu i da osvajaju LS sledece sezone, a Arsenalov drugi tim ih sahranio u kupu. Sta li ih tek ceka kada se sastanu sa jacim timovima? :D Ove sezone igrali jedno takmicenje, nijednu bitnu povredu, lep raspored i osvojili titulu i sad misle da su najjaci na svetu. Polako...

avatar
Savoa
Tuesday, 30.05.2017
21:14
avatar
mrancic
Tuesday, 30.05.2017
21:00

Izuzetno.Čestitam na komentaru.

avatar
Carina_11303
Tuesday, 30.05.2017
20:54

Junajtedovi, Sitijevi, Liverpulovi i Totenhemovi navijaci svi da kupe Mozesove dresove. Zato sto je svojeglumno ostavio Vengera u Arsenalu i drzi Arsenal van borbe za ligu sampiona.

avatar
jack wilshere
Tuesday, 30.05.2017
21:46

Kada ces cestitati na osvojenom Fa Cupu, koga si ti uknjizio kao novi trofej Celzija mjesec dana prije finala? Kako objasnjavas to sto se ponizeni kd rezervnog sastava Arsenala?

avatar
Tuesday, 30.05.2017
22:39

Pustili ih da bi Wenger ostao pa da vas ponizavaju jos par sledecih godina...

avatar
Gorčilo
Tuesday, 30.05.2017
20:53

Mislim da je Arsenal pogrešio u onom periodu kada je imao Fabregasa, Nasrija, Van Persija, Volkota. Da je tada uspeo da dovede još 2-3 igrača svetske klase, drugačija bi se pesma pevala kod Topdžija.

avatar
Непобедиви
Tuesday, 30.05.2017
21:57

Kojim parama druze? Venger je za 10 sezona potrosio 9m, pa doveo Arsavina koji je tada bio rekordno pojacanje od 15m. Bio je u kreditima do guse i morao je da udje 3 od 5 sezona u LS da ne bi bankrotirao jer Amerikanci nikako nisu zeleli da daju novac. Nije Arsenal Celsi ili Siti da se upumpavaju pare. Iako je treci najveci klub u Engleskoj posle Junajteda i Liverpula, nema toliko para kao ta dva kluba (koja za razliku od ova dva gore navedena to zaradjuju upravo zbog svoje velicine). Tada je Venger radio opasan posao. Od sezone 2013/14. krecu problemi. Valjda se i on navikao na to 4to mesto pa ne moze da motivise igrace dovoljno.

avatar
MDzemail
Tuesday, 30.05.2017
20:45

Odavno je poznato da autor teksta ne voli Vengera i da je naklonjen Totenhemu.... A pa da., zato ga i ne voli. Mnogo muka je Arsen zadao Sparsima. Hahaha

avatar
hastg
Tuesday, 30.05.2017
20:45

Svaka čast za tekst.