Venger - Hoće li cena trule repe porasti?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 18.01.2018.
20:28
Izvor: Sportske.net

Arsenal je Titanik, i iako sedi kapetan ne dozvoljava mornarima da spas potraže u vodi, neko se i izvuče. Aleksis Sančez jeste dokaz Murinjove panike, ali sa druge strane, prosečni konzument Junajteda računa na kratak rok isporuke. Zbog čega je Čileanac n

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

O Arsenu Vengeru sam pisao i previše, letos ga nazvao dinosaurusom od čijih se koraka zemlja više ne trese, ranije prašnjavim eksponatom u sopstvenom hramu. "Tihi Sten" valjda nije ni mogao da sanja predradnika koji će ti od par kofi betona i čarobnog praha čiji su osnovni sastojak snovi talentovanih klinaca sazidati palatu kakva je "Emirejts".

I porodica Kronke je Francuza primila za svoj sto, propovednik štednje je imao najveću platu u PL, veću od Ser Aleksa, što ga pre čini farisejom ili čak carinikom od apostola.

U ovom trenutku, Venger podseća na kapetana Titanika koji sprečava putnike da spas potraže u čamcima. Letošnji brak sa Arsenalom (opisao sam ga kao strah od samoće ostarelih supružnika) je produžio agoniju. Možda je decenija samo crtica na lenjiru istorije, ali u PL to je razvalina koja će se povećavati. Niko ozbiljan u ovom trenutku ne veruje da bi odlaskom Vengera stvari mogle da se promene, naprotiv iz ruševina koje će ostaviti tek sledi ružan pogled na zgarište po kome tumara gomila prosečnih igrača.

Britain Soccer Premier League

Tu dolazimo do odlaska Aleksisa Sančeza koga zanima novac i tu nije ništa sporno. Mogao je da sačeka leto, mogao je da ode u neuporedivo bolji tim, ali njegov sat otkucava. Hajde da se ne zavaravamo tradicijom, Junajted mora da radi što i Siti pre nekoliko godina, da besomučno kupuje, njihova škola ne vredi ništa, niti bilo ko ima vremena da sačeka te plodove, Van Galove projekcije su bile neiskrene, on je gurao klince jer nije imao koga drugog.

Računa se sada i ovde, fudbal odnosno njegov konzument podrazumeva kratak rok isporuke.

Britain Soccer Champions League

Za Murinja ovo jeste, na neki način, panična kupovina, pre svega na pozicijama na kojima bi trebalo u teoriji da gradi budućnost oko Marsijala i Rašforfa. Čileanac nije više dečak iz Tokopilje, oko koga ćete okupiti ostatak bande. Ali, ima upotrebnu vrednost, na kratke staze on nudi neku garanciju (ako takve stvari postoje) da na proleće Junajted neće grcati u prašini borbe za top 4. Uz to, ostaje Liga šampiona, kada se pomnože dva meča i sa Murinjom na klupi njegove formule rade. Tamo gde on bude tokom proleća sklapao mozaik, Sančezova klasa je nož u čizmi, trik koji možete da upotrebite protiv bilo koga.

Lako je reći da je Portugalcu potreban drugačiji tip igrača i da se insistiranjem da se uloži ovoliki novac odrekao nove letnje rekonstrukcije, ali istini za volju, ovo nije početak veka, svi zaboravljaju na velike žderače novca poput Rusa i Arapa, ta fudbalska geopolitika se promenila, mnogo se bogatih okupilo za stolom, ni Junajted nije prva ruka.

Mihtarijan

Meni se ipak čini da je najveći dobitak za Junajted, Mihtarijan. Bez uvrede, ali on je doputovao u Englesku u Ibrinom prtljagu, Rajola težinom svog karaktera u pregovaranju ubija ne dve, nego sedam muva. To što je bacao stolicu u pregovorima sa predsednikom Dortmunda Vackeom je lutkarska predstava, jednostavno je znao da je ovo jedina prilika da od "Mikija" napravi veliku letnju priču, da ga skroman poklon upakuje u blistavu kutiju.

I na račun toga, sada Mihtarijan postaje plaćeniji u Arsenalu od Ozila. Možda se nećemo složiti, meni Jermenin deluje kao oni post-sovjetski igrači koje kad izvučeš iz prirodnog okruženja deluju kao strano telo koje tim stalno pokušava da odbaci. Murinjo je to znao, ali luksuz da dobije Ibru na početku svog mandata ga je naterao da uzme ceo Rajolin paketić.

Aleksis Sancez

Iako Sančez nije baš golf koga je kakva nemačka bakuta vozila do pijace i nazad, iako je izraubovan i korišćen u mnogim bitkama, moći će da se trka sa Murinjovom ambicijom, makar na kratke staze U Sitiju bi bio luksuz, ovde je stvarno potreban, bez odlaganja.

On se evakuisao sa Titanika i veliki je dobitnik. Mihtarijan takođe, dok god ima rezervnu kotu u Dortmundu može da nastavi da pokušava za ogroman novac na najvećoj sceni.

Arsenal?

Britain Soccer Premier League

Odbili su 60 miliona u maniru Boldrika, računajući da će cena trule repe porasti posle još jednog godišnjeg doba. Zezam se, ali nije jasno kakvu su korist imali od ovakvog Sančeza tokom jeseni. Mada, i bez njega i sa njim, ovo nije ekipa za top četiri. A i već je svejedno, voda je davno prodrla u potpalublje, ostaće sedi kapetan i nekolicina muzikanata koji su se tu zadesili njegovom voljom, da ne kažem lošom procenom.

Najveći gubitnik biće naslednik, Anćeloti ili ko već nasledi pepeo.

Jer, ko bude garantovao da će ovakvu žvrljotinu prepraviti u neku podnošljivu sliku laže, Arsenal tek čeka ono najgore.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak