Real vs Bajern - Bajka o ludakovoj cipeli, ko će imati neugodan osećaj u pantalonama?

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.04.2018.
09:56
Izvor: Sportske.net

Sve je počelo kad je Haime krenuo u toalet. Od tada smo saznali zbog čega je dobro primiti devet komada, zašto Pančev ne igra za reprezentaciju, kako popušiti pola pakle cigareta u svlačionici i otvoriti nebo nad "Marakanom" i mnoge druge stvari...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

"Moram u toalet", rekao je Haime "bez prezimena" svojoj trudnoj ženi i nestao pod tribinama stadiona.

A onda ga je videla na terenu, uspeo je da udari sudiju Linemajera, doduše ne baš spretno, teško da bi za nespretni, preširoki, kroše dobio bod u ringu. Sep Majer ga je nekako oborio, ali se neznani junak madridske večeri izgubio u gužvi. Poput neke bizarne priče o Crvenkapi, ostala je njegova cipela.

Preskočio je ogradu, vratio se na tribinu, navijači su ga sakrili, u vremenu pre "Velikog brata" i svevidećih kamera, ni nekakav Torente nije mogao da pomogne u lovu na čoveka, ostala je jedino cipela. Sad, policija nije imala vremena da kao onaj zaludni princ iz bajke proverava veličinu stopala oko 100 000 ljudi na stadionu, a i da jesu, ne bi to činili, većina ih je odobravala ono što je ludak učinio. U Nemačkoj i danas tvrde da su znali ko je i nisu učinili ništa.

Za Real je ponoć već otkucala, i njihovi snovi se jesu  pretvorili u iluzije fudbalskih siromašaka sedamdesetih.

Bernabeu

Jer to je vreme španske fudbalske bede i nemačkog čvrstog koraka, ona u kojoj su Bajern i "Panceri" sa visine gledali ostatak Evrope.

Legenda kaže da je predsednik Bajerna, videvši "Bernabeu" bio u strahu da bi straćara mogla da se sruši i da će nastradati silni ljudi. Na kraju, bolelo je jedino austrijskog sudiju koji nije svirao penal nad Santiljanom. U tom trenutku se Haimeu "pripiškilo" i odlučio je da započne rat. Osim po "Ludaku sa Bernabeua" koji je anonimno progovorio par decenija kasnije, meč će pamtiti i Amansio, onaj lik što je Partizan učinio komšijama prvaka Evrope, dobio je crveni karton i završio karijeru.

Huligan bez prezimena je kod kuće dobio nekoliko šamarčina od oca koji ga ipak nije prijavio, ali sa njim nije govorio par godina, on se duboko kajao, ali ne toliko da otkrije svoj identitet i rizikuje neku pravnu posledicu svog ludila.

U revanšu, Nemci su zemljake Necera i Brajtnera koji su igrali za Real dočekali kao kvislinge, uvrede su pljuštale od kada su Španci predvođeni našim Miljanom Miljanićem kročili u Minhen do kraja. Bajern je pojeo Real i stigao do het-trika evropskih titula.

Boskov

Četiri godine kasnije ponovo je Srbin bio na pogrešnoj strani batine, u prijateljskoj utakmici Bajern je iskidao Real na froncle, bilo je 9:1.

"Više volim da izgubim jednom sa 9:0, nego devet puta sa 1:0",
filozofski je zaključio Vujadin Boškov.

Dvadeset godina potom, kada nam je Denis Bergkamp pretio sa pet komada u osmini finala EP, Boškov je primetio da je bolje primiti pet, nego šest golova, na sreću završili smo bez "sedmice" u mreži, bilo je 6:1. Ali, to su one Vujketove kasne godine kada smo ga izvukli iz penzije i priredili mu neslavan oproštaj. Legenda kaže da je pred meč sa Makedonijom 1999., slavni trener videvši Pančeva koji je dočekao reprezentaciju Srba i Crnogoraca tražio nekoga dovoljno hrabrog da kaže "Kobri" da nije pozvan za ovaj meč.

Kada su mu rekli da Pančev ne igra za Jugoslaviju, pitao je hoće li biti u sastavu Makedonije i posavetovao štopere da se pripaze...

Da se vratimo Bajernu i Realu, Nemci su napustili prijateljsku utakmicu početkom osamdesetih prethodno prihvativši poziv da učestvuju na trofeju "Bernabeu". Nezadovoljni suđenjem protiv Dinama iz Tbilisija, odbili su da trče, a onda otišli i kući pre kraja meča, doduše ne pre nego što je španski sudija isključio Brajtnera, Rumenigea i trenera Henesa zbog psovki i uvreda.

Huanito

Sredinom osamdesetih, Huanito je kopačkom obeležio Mateusa na centru, svom snagom mu je stao na leđa, prethodno su četiri lopte završile u mreži Španaca. Mateus je dao dva gola sa penala, a osim Huanita, isključen je i Mino. Revanš je trebalo da bude formalnost, ali ne takva da Klaus Augentaler ne pokaže rogove navijačima "Los Blankosa", policija ga je spasavala prilikom izlaska sa stadiona. Verovao je da mu je to najteži meč u karijeri.

Naime, on i Volfart su zajedničkim snagama savladali nespretnošću svog golmana Pfafa. Zatim je Augentaler dozvolio da ga Ugo Sančez isprovocira i zaradio crveni karton posle pola sata. Real je vodio sa 1:0, imao igrača više, sa tribina je letelo kamenje ka belgijskom golmanu. Isključeni štoper je ispušio deset cigareta u nizu u svlačionici, zatvorio sve prozore da ne čuje buku. Kako rekoh verovao je da je to najteži ispit njegovog života, ali je Vaterlo ipak doživeo nekoliko godina kasnije u Beogradu.

Kan

Najsramnije se za 40 godina rivalstva, ako ne računamo Haimea, poneo Oliver Kan, odbivši da razmeni dres sa mladim Ikerom Kasiljasom početkom veka. Ni kao pobednik, Kan nije pokazao vrlinu, navodno posle kritike u klubu u narednim danima, pozvao je Kasiljasa, izvinio mu se, pozvao ga da dođe u Minhen, bude njegov gost i pokloni mu dres. San Iker je prihvatio maslinovu grančicu...

Sledeće godine, Hasan Salihamidžić, sada direktor Bajerna je primetio da ne igraju ni protiv kakvih "Galaktikosa".

"Us... se u gaće kad ih pritisneš, kakvi vanzemaljci",
trubio je Bosanac, njegov tim je doneo 2:1 iz Minhena u revanš. Figo i Guti su srušili Kana, a "Braco" je ipak bio onaj sa nezgodnim osećajem u pantalonama, isključen je u nadoknadi.

Braco

Real je i 2004. eliminisao Real, golom Zidana, ali osveta je stigla 2006. kada je Van Bomel uz nepristojan gest smanjio na 3:2 u Madridu. Bajern je dobio revanš sa 2:1 i otišao na giljotinu Milanu.

Ramos

Sećate se i 2012. kada je Serhio Ramos lansirao onu loptu na Mesec, Nojer mu se smejao, ali je dve godine kasnije usledila brutalna osveta, Realova kaznena ekspedicija je spakovala četiri gola Gvardioli, Ramos je dao dva za nekoliko minuta i bio onaj koji se najslađe smeje.

I na kraju prošle godine Arturo Vidal je rekao, "Gore je da te ovako pokradu nego ubiju", u meču koji je završio trijumfom Reala posle kontroverznog isključenja "Ratnika". Real je dobio prvi meč u Minhenu, Bajern uzvratio u Madridu, na kraju u produžecima, Ronaldo i Asensio su doneli ubedljivu pobedu "Los Blankosima".

Vidal

"Je....emo kralja", zavapio je za osvetom Čileanac dok su kamere snimale igrače Bajerna koji su pratili nionski žreb za polufinale.

Samo da nekome ne prigusti, na tribinama, ili terenu, svejedno, za penetraciju ćemo lako...

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak