Murinjov autobus - Firma "Krstić i sin"

  • Autor: Boris Jovanović

  • 23. oktobar 2016.

  • 20:48

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Paket koji otkucava u Junajtedovom prtljagu poslužiće Murinju da razbuca pogrešnu predstavu o svom timu. Ovo danas je bio "corpus delicti" na procesu na kome će biti presuđeno većini njegovih igrača, Oni nisu dovoljno dobri...

Murinjov autobus - Firma
Sve što Murinjo mrzi, danas je njegov tim, uplašen, bez vere u sebe, paralisan kada se stvari odvijaju po scenariju koji nisu čitali. Na stranu nedostatak ideje u igri,  to je dokaz da nemaju kvalitet za velike stvari, niste stvarno mislili da bi "Đavoli" mogli da pobeđuju klasom ove sezone?

I to je u redu, ni Rim nije napravljen za dan, Junajted je ruina od ekipe, tipovi kao Mojes i Van Gal su preko njihovog mentaliteta provozali valjak.

Ne može se ni porediti sa Čelsijem, u pitanju je bolja ekipa koja je na kakvoću dodala Konteovu agresivnost. Ono brukanje od prošle godine ih je uverilo da vrediš koliko i sveži utisak. Konte je došao na neuporedivo zeleniju livadu nego njegov kolega. Tu provaliju Murinjo ne može da nadoknadi, kako sam budalasto verovao pre sezone.

Danas je Čelsi neodoljivo podsetio na onaj gladni Juventus iz 2011. pitajte Ibru, on zna nešto o tome. Jednostavno, tamo gde volja igra glavnu ulogu, Konte može da pomeri planinu. Valjda niko ne veruje više od njega, to je izgleda zarazno...

Junajted

Utakmica je rešena u prvom minutu, Murinjov autobus se raspao kao da je vlasništvo firme "Krstić i sin". Portugalčev  plan se odmah izjalovi, drugi nije imao, niti je sa ovom ekipom moguće parirati Čelsiju spuštenog garda.

Za razliku od utakmice u ponedeljak, domaćin im je odmah izmakao stolicu, sve posle je bilo stvar tehnike, da ne kažem surovosti boljeg.

Sad, reći će neko, da je Murinjo formirao ovaj tim i potrošio mnogo novca.

Tačno, za Pogbu i Baija što je gledanje u budućnost. Ibrahimovića je doveo iz praktičnog razloga, kako bi mu rešavao male utakmice. To da će balkanski Šveđanin biti prevaga u derbijima, niko ne očekuje, nije to činio ni sa mnogo manjim naramkom godina na ramenima.

Pogba koji je stigao iz mnogo organizovanijeg tima, ali i takmičenja sa mnogo većom marginom greške sigurno nije zaboravio da igra fudbal, on samo teško guta situaciju u kojoj si svestan da postoje timovi u ligi koji su značajno bolji. To se zove pritisak, prvi put se suočava sa situacijom da nekome gledaš u leđa i odsustvom vere da stvari mogu da se brzo poprave.

Ostaje Mihtarijan kao overa pakta sa Rajolom, mada ne bih otpisivao Jermenina, njegovo lutanje će se, pre ili kasnije završiti.

Kante

Ono što je zatekao?

Smoling i Blind ne bi imali mesta ni u jednoj Murinjovoj odbrani još od vremena kada je, što reče tip na Tviteru, vodio Leiriju.

Možemo da debatujemo da je "Ex Posebni" pogrešio što nije verovao Mati, ali to je sitno-sopstvenički interes, mnogo puta mu je prošlo da ubije utakmicu i otme komad plena nekome sa oštrijim zubima, na kraju krajeva u ponedeljak je to radilo.

Samo stari trikovi ne prolaze, verovatno je ovo raskršće, ključni dokaz da zatezanje bora i lagani od letos nije uspelo. Murinjo će morati da operiše, ovo što sada ima nikada neće biti dovoljno dobro da se bori za titulu, ni u njegovoj drugoj sezoni ni "n" sezoni, tu zavaravanje mora da prestane.

Junajted, pobuniće se njegovi navijači, ali to je bolna istina, mora da usvoji Sitijev način sa početka decenije, da kupuje nemilice, da zameni gotovo sve. Jer, ovo su polovične mere koje ne vode nikuda.

Tu se grešilo u principima, ne samo u igračkim izborima, pa sada imamo neupotrebljiv bofl, sa platama koje nigde neće dobiti.

Ma koliko bolan bio pad, ovo je corpus delicti. Već sutrašnje suđenje koje Portugalac bude odradio sa igračima poslužiće mu da izrekne presudu.

Već je poznata, krivi su, jer nisu dovoljno dobri, tu korekcije nema, a jedini lek su novi šleperi novca...

Sve sem toga je utopija i krpljenje busa iz "Ko to tamo peva". Svi znamo da on nije stigao nikuda...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari