Mančester Junajted - Magare u blatu...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.10.2020.
20:12
Izvor: Sportske.net

Igra je šaljiva, zapalo je Murinju da ogoli stvari do kraja i izloži podsmehu upropašćeno preduzeće u kome je Ole Gunar Solskjer stečajni upravnik. Na kraju ostao je prašnjavi itison i skapali filadendron kao u "Boljem životu"...

EPA-EFE/Alex Livesey
EPA-EFE/Alex Livesey

Povezane vesti

Kada je Mančester Junajted poslednji put primio četiri gola za poluvreme, bila je 1990. i Ser Aleks je osvojio kup na kraju sezone uz naslov, „Uzmi pehar i vrati se u Škotsku“.

Bio je to prvi trofej za četiri godine koliko je obećavao bolje sutra, više je ličilo na onu budućnost u kojoj je Van Gal mahao jeftinom srebrninom kao portir satom i slikom dok mu na pažljiv način uručuju kartu za odlazak.

Jeste, „Đavoli“ su bili toliko užasni, završili su šampionat na 13. mestu, iako će Ferguson to demantovati u svojoj autobiografiji bio je na par poraza od otkaza tokom Božićnog ludila

Taj meč protiv Foresta i poker za poluvreme je nekako postao simbol nepoverenja ili bolje rečeno nesposobnosti umorne javnosti da prepozna veliku stvar u nastajanju.

Ostalo je istorija.

Samo ako se Solskjer nada da je bruka protiv svog prethodnika Murinja početak boljih stvari, njegov optimizam je za žaljenje.

Ser Aleks

Da se razumemo, Totenhem je samo mrcvario Mančester Junajted jer postoji duga tradicija čerupanja „pevaca“ na „Old Trafordu“. Samo su iskoristili onaj savet što će vam dati pijani, bezubi čiča ispred zadruge, a tiče se magarca zaglavljenog u blatu.

Velika većina timova PL bi danas pobedila u Mančesteru i to je tužna istina. Imam običaj da kažem da Ole Gunar Solskjer liči na profesora fizičkog nesvesnog da se stvari ne završavaju kada tetkica pritisne zvono. Postoje posledice...

Ako izuzmemo onaj niz u trenutku kada je preuzeo tim gubitnika, on nijednog trenutka nije pokazao da kontroliše situaciju. Ako sam Murinja nazvao dinosaurusom u staklarskoj radnji, Norvežanin je pažljiva šerprtlja, na kraju dođe na isto, odnosno gore.

Murinjo

Samo, što se u slučaju, grabljivca kakav je Murinjo možete nadati da će u tom gaženju po staklu uništiti i nekog protivnika. Kod Solskjera takve stvari retko dolaze i obično uz izvinjenje.

Odluka da mu podjednako nesposobni direktori povere snove na čuvanje je katastrofalna iz nekoliko razloga.

Prvi je činjenica da je Solskjer zaleđen u prošlosti. Onoj Fergijevoj čiji je bio deo kao strpljivi epizodista u predstavi, uvek spreman da, makar i kroz kame,o izraste u junaka dana.

I to mu niko neće oduzeti.
 
I to je ujedno njegovo prokletstvo, verovanje da su Fergijevi minuti posledica veličine kluba, a ne veličine Škota samog. Ne pobeđuje Junajted sam po sebi, niti su ovo herojska vremena.

Solskjer

Milion puta sam vam napisao da ne živimo u veku ideologija i zadatih parametara, ovo je novi, vrli svet u kome je merkantilizam Ser Aleksovog tipa nemoguć. Više nije realno izmisliti kakvog Danijela Džejmsa za 15 miliona iz Velsa i pozivati se na pobednički duh koji ti navodno ušpricaju kad prođeš kroz dveri Karingtona.

Ne dižeš trijumfalne kapije kad ne pobeđuješ, ma kako ovo bila prosta istina,Solskjer je ne razume.

Gubitnici, gore nego korona zaraze velike timove. Niko nije imun na virus neuspeha, pogotovo preplaćeni igrači, panične kupovine, verovanje da će mediokriteti kada obuku crveni dres, kao bonus dobiti i hormon rasta.

Megvajer, Van-Bisaka, pomenuti Džejms, da ne nabrajamo brljotine Oleovih prethodnika neće postati bolji, jer si ih platio više.

Vudvord

Baš ste me vređali kada sam vam pre četiri godine na ovim istim stranicama napisao da je Pogba solidan igrač u velikom timu, da su ga ljudi poput Pirla i Vidala oslobodili pritiska i bukagija odgovornosti. Kada gradiš ekipu oko nekoga ko nije mentalno spreman da bude ni predsednik odeljenske zajednice, jasno je da ćeš se razočarati.

Nije ovo ništa novo, samo je ogoljeno.

Solskjer neodoljivo podseća na stečajnog upravnika, sve je tu, direktori koji su uništili preduzeće, zaposleni koji nemaju gde, grobna tišina, pocepanbi itison, možda bi bilo zgodno da unesu neki mrtvi filadendron u svlačionicu da doživljaj bude potpun.
Solskjer dovodi slične sebi, voljne i prosečne, to je ubitačna kombinacija, nešto od čega se klub neće oporaviti decenijama. A opet, on je samo pohabani kišobran na pljusku koji u onom sivom gradu ne staje godinama.

Neće se razvredriti...

Ne propustite

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 05.10.2020
08:10

Oli je samo padobran ovde. Murinju su se rugali kad je otisao iz UTD-a i kad je govorio da je sezona u kojoj je uzeo LE i jos 2 kupa i 2. mesto njegov najveci uspeh u karijeri.
Dok je u UTD-u na celu marketing a ne sportski uspesi bice ovako. U svakom normalnom klubu, Vudvord bi do sada pakovao stvari u kartonsku kutiju. UTD je Vudvord digao marketinski na ogroman nivo i zato ga niko nece otpustiti. Vlasnici pune dzepove svakkao. Kako god okrenes.

avatar
Jagger86
Thursday, 08.10.2020
08:04

Murinja nisam podnosio nikada zbog njegovih izgovora i kukumavčenja posle utakmica , u njegove trenerske sposobnosti nikad nisam sumnjao, ali moram priznati da je čovek bio u pravu kad je to rekao. I ko zna šta je sve prećutao. Da nije tih nenormalnih para koje uprava obrće klub bi se raspao u param parčad. Ali , istina će jednog dana isplivati, pa makar u nekoj autobiografiji.

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 04.10.2020
22:22

Uzmi pehar i vrati se u Norvesku ... i ostani decinija , pa i vise , pod uslovom Vudvord da jos veceras dobije i vise nego zaslueni otkaz

avatar
Don Carlo
Sunday, 04.10.2020
22:19

Čuh izjavu prije par dana 'nije MU klub koji razigrava Realove igrače' ... pa i nije

avatar
Mirjevac
Sunday, 04.10.2020
22:10

Eno i Aston Vila protiv Liverpula vodi sa 7:2, jos pet minuta pred kraj! Liverpul ispade jos vece magare u blatu, Junajted sa igracem manje izgubio od Totenhema, boljeg od Aston Vile! Liverpul sa istim brojem igraca gubi od losijeg sa 7:2, malo je Junajted bolje proso od neznalice Liverpula! Evo sad se videlo cimza Liverpul ne igaraju sudije on je tada slab, kad igraju sudije tada on pobedjuje!

avatar
Bor1s
Sunday, 04.10.2020
22:47

Jeste, ali Liverpul ima odlicnu ekipu, kojoj ce ovaj hladni tus doci kao dobro otrijeznjenje, dok za Man Utd ne vidim skoriji izlazak iz ove krize. Trener pojma nema sta radi, golman je odavno izgubio motivaciju, odbrana je suplja, vezni red je natrpan "zvijezdama" koje se nimalo ne trude u odbrani, a napad je rasulo (dako sa Kavanijem dobiju makar malo na ozbiljnosti). Dobro je autor rekao za Pogbu, nema mentalitet da bude predsjednik odjeljenske zajednice a kamoli vodja tima kao sto Man Utd i oko koga bi trebalo ekipa da se gradi.

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 05.10.2020
08:07

Mislim da nisi najbolje shvatio poruku.
Liverpul je izgubio, ubedljivo, sramotno, od Aston Vile. Ali od Liverpula se moze ocekivati da nesto urade po povratku sa pauze. Da stanu, pogledaju se i nastave gde su stali prosle sezone. Jer je to ipak skupina igraca koja je osvojila LS, PL i igrala drugo finale LS. Sada jos jaci jer imaju i Tijaga i Zotu.
Dok se za UTD to nece reci. UTD ce nastaviti isto. I da dovedu Kavanija i Jovica, ostace im rupa u odbrani. Ostac im vezni red sa lepim imenima ali zeljom na nivou Indijskog radnika koja nije placen 6 meseci.

avatar
jv
Sunday, 04.10.2020
21:45

Za velike stvari potrebni su veliki ljudi, takvih u Unitedu više nema.

avatar
soru
Sunday, 04.10.2020
21:36

Cestitke autoru..za ovakav tekst se bas treba potruditi...ovo ne moze svako..

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 05.10.2020
03:29

Borise ti li si

avatar
LUZERPOOOL
Sunday, 04.10.2020
21:22

Sportske net. moglibi nesta napisati o liverpulovom poluvremenu

avatar
damjan89
Sunday, 04.10.2020
21:17

Pa dobro mislim da ce biti bolji nego tada, trebalo bi da budu tu 7,8 na tabeli, 13 tesko

avatar
NIKE
Sunday, 04.10.2020
21:17

Kada pogledate startnih 11 Uniteda, vidjet cete da niti 1 od njih nema kvalitet da igra u jednom Bayernu ili Realu.. tu vam odmah bude jasno da je ovo tim kome je plafon top 4 i to ako budu imali srecu da ostali imaju prosjecne sezone kao prosle godine.

avatar
mrancic
Sunday, 04.10.2020
21:44

Ti si optimista.

avatar
Bojan Samardzic
Sunday, 04.10.2020
21:08

Meni je skrenula paznju jedna Klopova izjava, kad je bio na intervjuu u MU,pricalo se najmanje o fudbalu. Imam utisak da Solskjer kaze treba mi lijevi bek, Vudvord kaze evo ti van de Bek. Solskjer je tu saucesnik, ali i mnogo veci treneri od njega su podvili rep pod pritiskom marketinskih transfera. Ole je imao svojih momenata, imao je serije pobjeda, viziju da treba podmladiti tim... ali svaki prelazni rok isto, najavljuju velike igrace - dodju panicne kupovine u 5 do 12. Bilo je najava da ce dovesti sportskog direktora... mislim da je Vudvord ipak problem br. 1 ovog Junajteda.

avatar
Benz9
Sunday, 04.10.2020
20:49

Sve to stoji ali ovom zimu trebaju 2 igrača i to je to... Brz i okretan štoper i defanzivni veznjak... Ali to trebaju biti klasni igrači, a ne dovoditi glavonje koji će samo popuniti broj...

avatar
Аполо
Sunday, 04.10.2020
20:46

А што Вудворд шатро делује забринуто на слици, а прстом не мрда да ишта уради по питању трансфера. Солшер још и добро плива узећи у обзир у каквим условима ради, али овде треба сменити ове главешине којима очигледно све штима како треба, посебно одбрана.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 04.10.2020
20:23

Junajted je prestao biti svetska klasa odlaskom Sir Aleksa. Sto se tice crvenog uopste nije ga bilo, zuti obojici i to je to.

avatar
Barca4ever
Sunday, 04.10.2020
20:34

Prestali su biti svetska klasa poslednje godine kada je Ferguson bio trener, kada je uzeo PL. Vec tada se video pad ne samo njih vec svih Engleza. Gvardiola i Klop su ponovo podigli ligu.

avatar
mrancic
Sunday, 04.10.2020
21:47

Klop je upravo podiže.6:2 za Aeton Vilu.