Konteova legija, šta posle slavoluka?

Autor: Boris Jovanović
subota 13.05.2017.
11:23
Izvor: Sportske.net

Niko nije bio ni blizu, Čelsi će u avgustu startovati sa godinu dana prednosti u odnosu na rivale. Kada fanfare utihnu i kada imperator Roman okuje igrače zlatom, najviše što Konte može da učini je ručak sa Anćelotijem.

EPA/NIGEL RODDIS
EPA/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Pozajmiću od Eka misao da je za budalama velika potražnja. One zaista umeju da postide svakoga, ali daju materijal za konverzaciju. Govore o mačkama kad se svi ostali dive psima.

Ovo naravno ne znači da je Antonio Konte budala, već da je savršen u svojoj tvrdoglavosti i pišanju uz vetar. To što će ostati mokar nije neki problem, radi se o liku koji je davno naučio da će te pluća i nož među zubima provesti kroz slavoluk. Da se rodio nešto ranije, nema sumnje, napredovao bi od centuriona do komandanta legije.

Prisetio sam se svog teksta tamo negde iz prošlog maja, na drugo čitanje, uspeo sam da iz mora tačnih premisa izvučem pogrešan zaključak, da će morati da spali mostove pošto pređe Rubikon.

On to i jeste učinio, na početku, i umalo dobio otkaz. Probao je da istera Italijana iz trenera, manje okultizma je bilo potrebno onom svešteniku što je onomad pokušavao da očisti devojčicu u krevetu od đavola.

Kada se vratio, odnosno preplivao na svoju stranu obale, stvari su počele da rade u njegovu korist. Igrati sa trojicom štopera, pogotovo kada tu imate neke nesviknute Engleze poput Kejhila i Terija deluje utopijski, ali povratak Davida Luiza je sve promenio.

Celsi

Tu već smem da se naklonim Konteu, on je učinio ono što Murinju nije uspelo, naterao je Brazilca da se brani. Luiz je uvek, ne samo zbog frizure, delovao kao "pomoćnik Bob" koji klovnu Krastiju pokušava da ukrade šou, to je njegove ekipe prečesto skupo koštalo.

Posle je sve bilo lakše, neka niko ne zaboravi da Antonio Konte voli olovne vojnike, makar i sa jednom nogom, setite se Đakerinija i Padoina u Juventusu. Izmislio je Mozesa, raširio zonu patroliranja pomoću Kantea i Matića, ostalo je stvar tehnike.

Celsi

Jer, neće ovo ništa oduzeti pobedi Čelsija, njegova polazna pozicija je bila bolja, naprosto nasledio je testamentom bolje igrače i od Murinja, i od Gvardiole.

Isti ovi koji su bacili Portugalca lavovima, sami su delovali kao zveri sezonu posle. I mada će Konte to, kao u Juventusu, odbaciti poput "šta bi bilo, kad bi bilo", jedna utakmica nedeljno u PL je ogromna prednost nad rivalima.

Ne toliko u smislu energije, koliko mogućnosti da se nametne ideologija utorkom, sredom, četvrtkom, dok drugi moraju da igraju mečeve.

Upravo je to bila Konteova pol-pozicija, vreme ovog sveta koje je imao da napravi tim nalik sebi. Da ih ubedi da pobeđivanje podrazumeva gutanje blata na "Britaniji" koliko i fensi popodne u Sohou. On je u koferima iz Italije, upravo doneo taj sastojak, pobeđuješ gore od sebe kao imperativ.

U tome su italijanski treneri svetlosnu godinu ispred svakog drugog, ne potpisuju brljotine loših đaka, ne promašuju zicere i ne brinu o utisku.

Ovo jeste veliki Konteov trijumf, baš zbog toga, zanatski ga je doveo blizu idealnog, on nije Arigo Saki, niti kakav slični vizionar, ali primenu je razradio do savršenstva.

Celsi

Tu dolazimo do srži onoga što će se dešavati sledeće godine. Rešenja iz te sveske primenjenih znanja nisu radila u Evropi, makar kada je bio u Juventusu. I nije to samo do novca, recimo, nisam siguran da onaj njegov Juve sa Pirlom i Tevezom, bilo šta zaostaje za sadašnjim Čelsijem, Konte je padao na ispitima bez popravnog.

Za to iskustvo je bogatiji, ako ne bude dobio na leto ono što traži, nekog savitljivijeg od Košte, još par ratnika na sredini, novog štopera i alternative po bokovima, otići će. Mislim, ne bi bilo prvi put, napustio je stadion na kome ima zvezdu poput one na bulevaru slavnih, otišao je iz Barija još ranije, iz istog razloga, nemogućnosti da napuni korpu jajima prve klase.

Celsi

O igračima Čelsija neću, i pre sezone smo znali koliko su dobri, ali nad njihovim glavama će večno stajati znak pitanja, zbog čega su prošle sezone na teren slali zlu braću blizance.

Nije tema, to je sada već zaturena priča, Čelsi je šampion, bez otpora, ostali nisu bili ni blizu, Totenhem je svoju šansu propustio prošle godine, svi drugi su daleko od rešenja rebusa koliko i pre godinu dana.

Tačno toliko iznosiće Konteova prednost u avgustu, kada startuje nova sezona, ako i dalje bude bio na klupi. Sada su dani slavlja, ali posle toga bi trebalo da se posavetuje sa Anćelotijem, svi znamo zbog čega.

Ne propustite

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
darckzob MKD
Sunday, 14.05.2017
17:12

Ne trebaju nam puno pojacanja za startni tim ukoliko niko ne ode.. Treba nam samo siri roster jer nas ocekuje duga sezona i puno vise utakmica. Ukoliko neko od standardnih ode poput Coste, Williana, Fabregasa tek onda moramo dovesti velika pojacanja. Obranu ne dirati. Imamo Cahila, Luiza i Aspilikuetu. Oni su prvi izbor a zamene Christensen, Zouma i Ake. Sasvim solidni stoperi. Ukoliko ode Costa naravno trebace nam novi napadac poput Morate ili Lukakua i naravno da vratimo Traorea iz pozajmice ( igra fenomenalnu sezonu u Ajaksu i u LE i Eredivisie) koji moze igrati i u napadu i na krilo umesto Williana (ukoliko i on ode). Ne treba nam Sanchez. I na sredini trebace nama zamenu za Fabregasa (ukoliko ode). Tako da trebamo se posvetiti pre svega da pronadjemo adekvatnu zamenu Costi, Mosesa i Alonsa. Ostalo vec imamo.

avatar
lamps8
Saturday, 13.05.2017
19:28

konte odlican trener,trebace pojacanja za ls naredne sezone ali prvo da mi osvojimo duplu krunu

avatar
Jack Rackham
Saturday, 13.05.2017
16:56

Oseca se vec dim

avatar
Saturday, 13.05.2017
13:24

pozdravljam novi sam na ovom sajtu :D

avatar
Forza RoSs0neri
Saturday, 13.05.2017
16:44

Dobrodosao i neka flamovanje pocne:D

avatar
Monday, 15.05.2017
20:46
avatar
A.Conte
Saturday, 13.05.2017
13:05

Ma to je sve relativno. Ne moze Roman da bude kriv sto Naingolan nece u Engleskoj da zivi. Bice bas zanimljivo videti kako ce biti odradjen prelazni rok. Jer Murinjo je posle osvojene titule doveo samo Pedra i to 30.08. i onda smo bili 10. Mislim da ce Roman popustiti, novca ima, moraju se dovesti vrhunski igraci.

avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 13.05.2017
13:05

Konteovi legionari i komadant Legion Etrangere Sir Antonio Conte.

avatar
djomla1990CFC
Saturday, 13.05.2017
12:51

Odlican teks,slazem se u vecini stvari.Jedino sto mozda malo se ne slazem je,da je nasledio bolje igrace od konkurencije.Kada pogledate bolje,u nasem timu ima 4-5 igraca koja su ajmo reci prosjecna,ili bolje reci za koje niko nije smatrao da ce biti neka prevaga timu i da ce donijeti veliki kvalitet,a na kraju ti igraci ispadose kljuc naseg uspjeha..Prvi je Marcus Alonso(sjecam se da su se svi na sajtu smijali i cudili kad je on dosao u Chelsea,i ja medju njima).Drugi je Mozes,covjek na koga nijedan trener u Chelsea nije racunao,bili smo skoro vec i zaboravili da je nas igrac s obzirom da je stalno bio na pozajmicama.Treci je David Luiz,rekose svi vratise najvecu kiksaru i najprecjenjenijeg stopera u istoriji,uz Kejhila(koji je moj cetvrti izbor) ima da nas buse kao Svajcarski sir.Ne treba ponavljati kakvu je sezonu odigrao.Peti je Pedro,momak koji je trebao odigrati maksimum 20-25 tekmi u sezoni ulazeci kao zamjena za Williana ili Hazarda u 70-oj minuti.A realnost je da je covjek ucestvovao u preko 20 golova ove sezone.Sve su to igraci koji su na pocetku sezone mnogi nazivali promasajima ili otpadom,a na kraju Konte je od tih istih napravio masinu kojoj niko nije bio ni blizu..Imajuci jos u vidu da je ostatak ekipe odigrao ocajnu prethodnu sezonu,ispod svih kriterijuma,jasno je onda kakav je posao Konte napravio sa ovakvim igracima..

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 13.05.2017
12:37

Konteu kapa dole! Nema tu sta mnogo da se prica. Konte je dominantno osvojio titulu sa timom uzdignutim iz pepela u verovatno najjacoj konkurenciji ikada u PL.

avatar
Saturday, 13.05.2017
12:31

Nema na EP se videlo,tacno sam znao ako mu se samo pogodi konekcija sa fudbalerima uzece titulu,lik ima jacu pojavu od svih trenera u PL,pritom je i takticki superiorniji,definitivno ako dovede samo tri TOP igraca,Celzi ce totalno rutinski da odbrani PL,pa lik je startovao ubedljivo iz najgoreg moguceg polozaja i uzeo titulu,El Padrino je zver.

avatar
Red Demon
Saturday, 13.05.2017
12:28

Da je nasledio sampionsku ekipu to jeste ovi igraci znaju kako je to uzeti titulu, Konte je doveo disciplinu borbenost glad za pobedom na maksimalni nivo, i ne trosi igrace isto previse za svakog se zna specificna uloga stoga uopste nema ni problema sa povredama, mislim da bi sa ovim rosterom komotno mogli da igraju i LS i PL. Klop i Murinjo npr. dosta vise posla imaju od njega zato sto su nasledili ekipe u totalnom rasulu igrace koji verovatno ne bi igrali ni u jednom njihovom timu a to zahteva i vise godina rada.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 13.05.2017
13:00

Pa Murinjo jeste,ali Hvardiola bas i nije,daleko od toga da su u Sitiju losi igraci,hm? Da ne nabrajam,ali dosta njih su bas dosta dobri igraci,a u UTD imas nekoliko talentovane dece,i bar 6 igraca rang za Svonsi,e to je vec problem.

avatar
Red Demon
Saturday, 13.05.2017
16:01

Pa nisam ni rekao za Gvardiolu.

avatar
CZYNWA
Saturday, 13.05.2017
12:17

Одличан текст. Честитам навијаћима Челзија титулу, Најку и Кингу поготово 😃. Челзи је узео титулу захваљујући побједама против 'малих' екипа, јер шта Ливерпулу вриједи што су добили Сити, кад су идуће коло изгубили од Свонсија. Свака утакмица вриједи 3 бода и то је најбоље схватио.

avatar
Saturday, 13.05.2017
12:34

Hvala,ajde i i vi u TOP4 da ostane,stvarno bi bilo glupo da ispadne ekipa koja je protiv TOP6 ima najbolji skor osvojenih bodova ili ti pobeda...

avatar
Red Demon
Saturday, 13.05.2017
16:02

Nego sta, pa da se vrate nasi klasici u ligi sampiona..

avatar
Saturday, 13.05.2017
12:12

Vratiti Kristensena, dovesti Van Dajka i obrana ✅ Vezni red ostaviti sve kako jeste dodati jos Bakajoka ili Naigolana i vezni red ✅ bokovima dovesti zamene npr Bertran i Adama Traore kao zamene za Alonsa i Mozesa i bokovi ✅ napad ako Kosta ide dovesti Obamejana ili Moratu, mozda dovesti Sanceza i to je to ✅. #CFC

avatar
SAB
Saturday, 13.05.2017
12:48

Sta ce nam Van Dajk, imamo gomilu stopera a da bacamo pare na Van Dajka, Zuma i Kristensen ne bi mogli da igraju onda, jer Kejhil mora da igra jer je Englez

avatar
Saturday, 13.05.2017
15:53

Ma njega prodati.

avatar
mak_juventino
Saturday, 13.05.2017
12:03

Precenje trener , koji ce dobiti otkaz od Romana posle 15 utakmica ... Eksperti i znalci , besedili su da je Conte prevara ... Gde ste sada , a ???

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 13.05.2017
13:30

da budem potpuno iskren jos ne naidjoh na osobu koja za Kontea govori da je precijenjen i da je prevara

avatar
brekbaCh1
Saturday, 13.05.2017
18:05

MANUTD, uostalom pogledaj odgovore na ovom postu. :)

avatar
mak_juventino
Saturday, 13.05.2017
16:00

Kada je bilo oficijlano da ce Pep i Mou postati treneri Citya i uniteda , bilo je sve i svasta ! Kao , imamo najbolje trenere , kupujemo najbolje , trosimo najvise ... Bilo je cak grad Manchester daleko ispred Londona ... A Spurs i Chelsea su ih tako jako izdominirali , to je cudo jedno !!!

avatar
MANUTD
Saturday, 13.05.2017
13:31

Kao sto Boris rece, u startu je bio na pol pozicji samim tim sto je nasledio kvalitetan tim od Murinja i to sto je imao vise vremena za odmor i uigravanje ekipe. Nista specijalno, kada i ako osvoji tripletu moze da se javi.

avatar
brekbaCh1
Saturday, 13.05.2017
11:55

Istina, koliko god zavoleo klub, a i klub njega, Konte ce otici ukoliko mu se ne ispune zahtevi. Ne verujem da je novac u pitanju, vec igraci i popunjen tim na svakoj poziciji, hoce konacno da napravi taj iskorak u LS. Secam se Juvea kako je delovao jalovo u LS dok je on bio trener, ne znam da li je razlog bio lose taktike, odsustvo backup taktike kada ne ide, manjak rotacije, umor ili sta vec.. Nadam se da je sada sazreo kao trener, kako takticki, tako i na ostalim poljima i da cemo gledati dobar fudbal u LS od strane Celsija. Ne ocekujem osvajanje, ali ako Konte ostane sledece 2-3 sezone, to je sledeci stepenik. Ipak, moja najveca nadanja i oci su uprete u tata Romana, da je i on sazreo i da na fudbal gleda drugim ocima, da ce don Antoniu da pruzi odresene ruke i dzakove para, da napravi mocan tim. Ukoliko prepusti palicu Emenalu, Granovskaji i ostalima, umesto njemu, nece biti nimalo dobro. Samo pametno, verujem u vas ! SADA PO DUPLU KRUNU ANTONIO, NAPRAVI OD CELSIJA NOVI JUVENTUS, DA DOMINIRAMO !!!

avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 13.05.2017
12:51

Ako cemo bit realni zasluzili smo i mi kao fanovi a i Konte kao trener jednom dobrom finansiskom injekcijom Abramovica dugo nismo napravili jacu i vecu kupovinu msm jesmo sampioni jak nam je sadasnji tim ali je kratak moracemo imati siri kadar jer igracemo i Evropu sada nadam se da ce na relaciji Abramovic Konte biti duga saradnja i da ce Abramovic odrjesiti ruke Konteu da dovodi koga hoce zasluzio je covjek a i zna da nadje dobre igrace dokaz su Alonso i Moses koji prije dolaska u Celzi bili su prosjek a sada su standardi i odlicni igraci.

avatar
Can Demir1
Saturday, 13.05.2017
11:41

Konte kralju hvala ti na tituli. Idemo još jače u inat svima. Romane počasti ga sa pojačanjima, red je da se ta druga LŠ donese u London. Čestitke svim braći plavcima ovdje na tituli. Uživajte. CFC!

avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 13.05.2017
12:53

Ja jedva cekam ljeto sadasnji tim nam jeste jak naravno sampioni smo al je kratka nam ekipa moracemo imati vise igraca u rotaciji igracemo Evropu nadam se napokon nakon malo duze vremena da cemo napraviti neke velike ponovo transfere i da ce Abramovic izaci u susret Konteu da dovodi koga hoce jer to je kljuc opstanka Kontea u Celziju .Realno zasluzili smo i mi fanovi Celzija i Konte kao trener osvjezenja i pojacanja u ekipi za sljedecu sezonu.

avatar
CheJuveAthl
Saturday, 13.05.2017
14:22

Hvala munjooo,ziv i zdrav bio,cestitke naravno i od moje strane. Ziveliii

avatar
Saturday, 13.05.2017
11:30

Konte je definitivno odlican trener, trenutno u grupi najboljih. Evidentno je i vizionar i dobar motivator, jer je poljuljani Chelsea od prosle sezone doveo do zasluzene titule. Kupio je Luiza i nasao mu mesto. Upario Kantea i Matica....opasno se natezao za Kostom i nije mu popustao. I na kraju uzeo titulu...