Kad sve znaš, al' nisi siguran...

 • Autor: Boris Jovanović

 • 14. februar 2013.

 • 13:40

 • Izvor:

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Biti na tragu raspleta ne isključuje mogućnost da se u džepu za svaki slučaj zadrži znak pitanja. U Mančesteru je to neophodnost, u Parizu i Dortmundu pre će biti potreba da se bude siguran u zaključak. Što se Seltika tiče, njihov termin za rekreaciju sigurno ističe u prvoj nedelji marta...

Ne postoji univerzalno uputstvo za pobedu, ali sve što smo videli u utorak i sredu su varijacije na istu temu, kako bez ožiljaka stići u fazu kada Vembli više nije utopija.

Neko je u tome uspeo, drugi su uz pokoji bubotak otvorili vrata, rezultati iz Glazgova, Donjecka i Valensije su raj za kafanska nadvikivanja i dokazivanja nadmoći.  Svi smo bili na istom tragu...

Takođe, ne verujem da je bilo ko iznenađen što se najmanje zna posle 90 madridskih minuta, te uistinu titanske bitke obično podele mišljenje tako da iste premise bivaju uobličene u dijametralno suprotne zaključke.

Ne treba vam lupa da danas nađete solidan broj onih što tvrde da je Real posle 1:1 bliži prolasku, jer je u ovakvim mečevima manji pritisak u gostima. Druga škola kritičkog mišljenja će utvrditi da nas čeka repriza i da škotska pragmatičnost podrazumeva da će se Ser Aleks braniti i u revanšu, bez obzira na toplinu sopstvenog doma.

Dva su dominantna utiska kastiljanskog poluvremena, jedna da odbrane Reala i Junajteda ni uz Tolkinovu maštu ne možete da zamislite u Londonu kada se pehar tegli za one uši, a druga da je Ferguson bolji od svojih igrača.

Ako je Kristijano Ronaldo ranim izjednačenjem sačuvao svoj tim nervoze koja sa minutima prerasta u očaj, onda je Ferguson krupnim građevinskim radovima u drugom delu sprečio raspad one trošne kolibe pred De Heom. Jer Džoni Evans i Rafael su dve četvrtine koje smetaju jednom celom, maskiranjem njihovih grešaka kroz rudarski rad Kerika, Džonsa i fantastičnog Runija, Škot je popravio rupe u koje je voda na momente propuštala kao na Titaniku.

Takođe, uspostavio je brojčanu ravnotežu izvođenjem Kagave, čija je distribucija tačnih lopti obrnuto proporcionalna broju prodatih dresova.

Fergi nije dobio bingo jer je RVP uzeo slobodno veče, ta činjenica može i da presudi pošto je Real teško onako pacifikovati dva poluvremena u nizu.

Merengesi?

Čini se da Murinjo nije imao goru odbranu od onomad kad je trenirao Leiriju, ili koga već. U ovakvim utakmicama dozvoliti da primiš gol iz prekida i teturaš celo drugo poluvreme u velikoj većini slučajeva je slobodan let u provaliju. Kada se sve sabere, u Madridu su jutros imali više razloga da otvore oči sa osmehom. Preživeli su, tim sa takvim individualnim kvalitetom može da zgrabi šansu u revanšu, mada kreće iz moranja.

Da pričamo malo o ostalima.

Rekao sam već u utorak, da se fudbal igra bez lopte Seltik bi bio Barselona našeg vremena. Oni sve mogu bez rekvizita, problem je što takvi timovi nikada ne traju koliko i fudbalska utakmica. U poslednjih 20 minuta neodoljivo su podsećali na grupu zaljubljenika kojima pivo i dremež posle ručka uzimaju dah pred kraj termina.

Juve? Marljivost kroz ponavljanje, spremili su gradivo, videlo se kod prekida i kod svega drugog da znaju gde su Seltikovi limiti, za razliku od samog protivnika koji je imao interesantnu ideju da probije najboljeg golmana našeg doba tako što će mu šutirati sa 25 metara.

Nešto slično pokušavala je reprezentacija Jugoslavije 1997. na Mediteranskim igrama u Bariju, jer je neko trenerima dojavio da mladi italijanski golman ima problema sa loptama iz daljine. Jeste, bio je to Bufon, tada tek klinac koji obećava u Parmi.

Po čemu se Pari Sen Žermen razlikuje od Sitija videli ste u utorak, to je mera onoga što Anćeloti ima, za razliku od svog zemljaka koji takođe brine o bušotini.

Karletova knjiga "Preferiram kup", u stvari je trenerski legat čoveka koji je u Milanu za osam godina bio sam jednom prvak, ali osvojio dve Lige šampiona, dok mu je treća iscurela kroz prstu, u, kako kaže, najtežem danu u životu.

Pobediti Pari Sen Žermen u dva meča neće biti nimalo lako, pogotovo kada se oporavi Tijago Silva. Nije da je Valensija eliminisana, ali je meč na "Mestalji" pokazao da novac u službi pravog gospodara nikada nije bačena stvar. To što se Ibra potrudio da i sam izađe u novinama kada je sve bilo gotovo je stvar njegove reputacije, više nego namere, svejedno Francuzi su favoriti i bez njega.

O Šahtjoru i Dortmundu nema ni potrebe govoriti, natuknuo sam juče u najavi, Brazilci poture zlu braću blizance kada treba da se vrate sa zimskog odmora, to više nije isti tim.

Šahtjor je vodio dva puta, ali je Borusija bila za klasu bolja. Za toliko, posle "Donbas arene", ostaje i bliža četvrtfinalu, mada će mnogi pored te rečenice dopisati znak pitanja.

Ima još, novo zezanje, sledeće nedelje...

                                                              https://twitter.com/Boris_sportske
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari