Kad fudbal časti...

  • Autor: Boris Jovanović

  • 23. april 2015.

  • 12:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Polufinale deluje kao "piće za celu kafanu". Zbog čega ovde niko nije švrćan koga siledžije maltretirati u školskom dvorištu?

Kad fudbal časti...
Fudbal ume često da nam se naruga, da naše stavove isporuči na deponiju nerealnih snova ili promašenih očekivanja. Naoko demokratičan, on skriva prosvećeni apsolutizam u ohrabrivanju gomile da zavrišti svoju "istinu".

Ali, ponekad i časti, ovo polufinale Lige šampiona odjekuje kao "piće za celu kafanu". Gazda nas opsednutih loptom je bio milostiv, prosuo je kesu dukata pred gladne oči. Bolji rasplet nismo i dugo nećemo videti.

Čujem brujite, "nema Engleza".

Suviše su zabavljeni sobom, ponekad je kontinent teško videti od tog brda novca što zaklanja pogled preko Lamanša. Desilo se već Italijanima na prelazu vekova, opila ih je predstava o sopstvenoj veličini, predstavi zarad cene ulaznica, ne publike.

Liga sampiona

Da li su ovo četiri najbolja evropska tima?

To ne zna ni onaj čitač tarota, ono što je jedino sigurno je da nisu izdali sebe, ovo je nagrada.

Najviše je nedoumica bilo oko "Madrilenja". Tačno je da je Atletiko patentirao formulu za nerviranje komšije, ali sva ta buka je jednom morala da bude utišana, fudbalom.

Spain Soccer Champions League

U prvom meču Slovenac je leteo tamo gde njegovo prezime i sugeriše, ali, i tada, i sada, Real je bolja ekipa, čak i ovako izmučen i ranjav. Simeone mudrolijama izbriše tu razliku, ona je manja nego prošle sezone, ali objasnio sam vam, ne možete prodavati iste trikove istim ljudima sve vreme.

Sklon sam da tvrdim da je ono sinoć bio kraj Atletika koji su neki od vas voleli. Njih, mada to zavisi i od odgovornosti da prodaš dragocenost u trenutku kada ti dugovi vise nad glavom, čeka ono što je živeo Dortmund ove sezone. Nema to veze sa Simeoneom, cikličnost je neumoljivi zakon za takve klubove.

Spain Soccer Champions League

Real je pokupio zube razbijene u gradskim derbijima tokom sezone i nastavio dalje. Ostaje znak pitanja nad ekipom, tu je Modrićeva povreda i dalje problem svih problema, ali ovakve situacije Anćeloti obožava.

Prošle godine se preznojavao na toj jari očekivanja, sada je u senci. Real uvek mora, ali Bajern i Barselona su favoriti, u situaciju u kojoj su "Beli" bili prošle godine.

Spain Soccer Champions League

Barselona u očima navijača već deluje kao novi prvak Evrope, ali nevolja je što se finale ne igra sutra, već u junu. To nije tek zarez na lenjiru sezone, svima će energija biti na crvenom.

Upravo zbog toga Bajernovi rekreativni termini vikendom širom Nemačke mogu da budu premisa za onaj moj zaključak sa početka sezone, Gvardiola će osvojiti ono što se jedino računa, treću krunu.

Utakmica između Bajerna i Portoa je bila na tragu onoga što smanjuje šansu autsajderima u ovom predivnom takmičenju. Ono nije nokaut sistem kako će vas piskarala uveravati, ne, posrnuli Golijat ima šansu da otrese prašinu kada ga pogode praćkom i nalupa mališu koji je odapeo kamen. Porto je zavalio diva, ali kada su se ponovo sreli fudbal je dopisao realan kraj.

Germany Soccer Champions League

Aristokrate nikada više neće dozvoliti da neko od dvorana osvoji Ligu šampiona. Jer, sistem ti daje šansu da budeš i više od kulisa, ali će te efikasno sprečiti da se docrtaš na naslovnu stranu plakata za najveću predstavu.

Šta bi se desilo da je Porto potrajao da ne bude meze u bavarskoj pivnici? Baš ništa, lagano bi izgubio od sledećeg siledžije u školskom dvorištu.

To nas dovodi do Juventusa. Čitavo jutro mi šalju slike, jedna je zebra koja će poslužiti kao večera bilo kome od preostalih lavova.

France Soccer Champions League

Moguće, mada Alegri je na detalje gubio od Barselone kada je razlika u klasi bila poput provalije. Sada ima dobro opremljen tim i mnogo vremena za razmišljanje. Njegova ekipa je bila prvak pre nego što je počelo, samo Romi nisu javili na vreme.

Ukratko, preživljavanje je u genima ovog tima. Ako stignu do Berlina (taj put je popločan belom bojom na žrebu), pa, neki od njih, recimo Bufon, Barzalji, Pirlo su već videli to mesto i kasnije prošli ispod slavoluka u Rimu.

I tada je odlučila sposobnost da se preživi.

Naručite nešto, časti predivna igra, ostavite se livada ovdašnjih, to je ionako dobro samo za ispašu...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari