Gvardiola kaputt!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 07.05.2015.
12:21
Izvor: Sportske.net

Mesi je i dar i dželat, Gvardiola je nešto između svedoka i korpus delikti. Kako se Pepu prošlost kroz zabludu odmotala pred očima? I zbog čega je on, a ne Mesi, priča katalonske večeri...

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Kada je Pep Gvardiola sinoć odlučio da skoči "lastu" sa poslednjeg prstena "Kamp Nou" koještarijom "3 na 3", nije ni sanjao da će se dočekati na leđa Manuela Nojera.

Ovo je priča o presudi sa odloženim dejstvom, Bajern je izgubio 3:0 poluvreme, samo su vesti putovale sporo na onoj velikoj livadi.

Neko bi taktički pristup nazvao istorijom, neko prizemniji, poput mene, emitovanjem očaja. Ova Barsa je bolja od Pepove iz prostog razloga jer ima veći kvalitet i zenit Lea Mesija. Pobediti je eksperimentom je isto što i ući u kavez sa lavovima sa planom da ih ubediš da postanu vegani.

Dakle, Pepova filozofija ogoljena pokazuje da on nema ideju kako bez smaranja posedom kombinovanog sa "Mesijanstvom", što nas vraća na ono njegovo priznanje tokom jednog meča sa, čini mi se Saragosom, da bi bez Lea bio trećeligaški trener.

Spain Soccer Champions League

To naravno ne čini Mesija Maradonom, nemojte da vas zavede svežina utiska ispranog u "Lenoru". "La Pulga" je veličanstven igrač, ako mu dozvolite ono što je sinoć učinio Bajern.

Pisao sam tokom sezone, Gvardiola je jasno detektovao problem prošlog leta, Boateng i Dante su kriptonit Bavaraca, makar ovaj prvi odigrao monumentalno finale Mondijala. Nije jednostavno od beka napraviti štopera, rekreacija vikendom u Bundesligi često ume da navede na pogrešne zaključke.

Germany Soccer Bundesliga

Ali, Pep se nije potrudio da izvadi trn iz noge, Benatija je samo gomilanje zaliha, oseka štopera na tržištu je učinila da Bajern u novu jurnjavu za klempavim peharom ušao isti. Ok, Levandovski je bolji igrač od Mandžukića, ali Hrvat voljom pomera planine, to je više pitanje potrebe, nego jasne razlike.

Ako analiziramo golove, kod prvog bi ozbiljna odbrana, Mesiju otkinula nogu zubima, u ovakvim utakmicama majstorski radovi ne podrazumevaju otvoren šut sa 20- metara, kod drugog je ostao jedan na jedan na 10 koraka od Nojera. Šešir dole i najlepši stihovi Mileta Kitića u čast Ivana Rakitića za pas. Ipak, Barseloni je dopušteno previše, kada je tako suze obešćašćenog u mraku su logičan ishod.

Da li je Bajernu nedostajao Roben?

Svakako, zaposlio bi Danija Alveša koji je ovako radio ono što najviše voli, kampovao i roštiljao na protivničkoj polovini.

Da li bi Alaba sprečio onaj karusel na kome se i dalje vozi, iako su sva druga deca otišla, Gvardiolino "otkriće" Bernat?

Spain Soccer Champions League

Naravno, ali nije samo pitanje personala, već ideje.

Ako izađete da pobedite Barselonu tako što ćete joj oduzeti posed, opet pričam o Pepu, pokazujete da ste rob ideologije i šetač linijom manjeg otpora.

Proglašavali su ga vizionarom, meni više liči na čoveka koji se grčevito drži knjižice u kojoj je jednom bila zapisana pobednička formula.

Davno smo na ovim stranicama konstatovali, možete stalno da pobeđujete, ali morate da se menjate, Gvardiola je taktički fanatik, takvi završavaju na lomači ili kao prećutni dogovor da se o njima ne govori.

Italy Soccer Champions League

Juventus ili Real?

Ništa se tu nije promenilo, osnova je i dalje patnja. Anćeloti nije ubedio svoj tim da mora da krvari za finale, u toj rečenici je sadržan rezultat prvog meča.

Anćeloti je dobro prošao, po mom mišljenju, te kombinacije sa štoperima kao veznim igračima sebi može da priušti ponekad Murinjo i to jer je manja šteta Luiza imati ispred odbrane nego ispred golmana. Juve je suviše iskusan i premazan da ne bi iskoristio gaf. Ali, ni oni ne mogu da budu potpuno zadovoljni, mogli su do trećeg gola u finišu, no, i tim timovima sa ogromnim los cojones ponekad proradi šićardžijski mentalitet.

Real ima samo jedan put, da se izjednači u fanatizmu sa Juventusom, klasa ovde neće odlučivati, to je bilo jasno i pre obračuna na "Areni".

Ako to nisu sposobni, gledaćemo Juventusov lov na Mesija koji će biti bolan za njegove noge, ali i za protivnička leđa.

Tu bi se rešavalo i pitanje ispravnosti ovog teksta, jer Juve je sve što Bajern nije sposoban da bude...

Ne propustite

Komentari

87 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Monday, 11.05.2015
20:52

Многи мисле да је Пеп прецењен тренер али ја мислим да је он сасвим добар. Он је постао тренер Барсе у време када је Реал био доминантан и за само једну сезону освојио је све што се може освојити. Пепова Барса играла је најлепши фудбал у историји, Мурињо није имао никакве шансе против њих кад је водио Реал. Једноставно је Барса као некаква казнена експедиција млела све пред собом. Кројф јесте започео цео систем тика-таке, Рајкард је наставио али Гвардиола га је усавршио у потпуности. Ја не знам за вас али ја сам уживао у свакој утакмици коју је његова Барса играла. Наравно, ова сада је много моћнија јер има суперталентованог Нејмара, никад бољег Суареза и најбољег играча свих времена на врхунцу своје каријере, Леа Месија. Бајерн се свакако неће предати у Минхену али ја мислим да ће Барса и Јуве бити у финалу односно свим срцем навијам да тако буде!

avatar
Стерлинг Арчер
Saturday, 16.05.2015
12:53

Slažem se da je Gvardiola odličan trener, ali ono nikako ne bih mogao nazvati lepim fudbalom. Lep fudbal je po meni igrao npr Hejnkesov Bajern

avatar
jv
Friday, 08.05.2015
13:49

Mesi rastura sve redom,pa i Bajern. Ni meni se ne svidja Bajernova odbrana,ali ni puno bolje odbrane nisu zaustavile Mesija. Drugi problem je sto je Bajern u njemackoj dominantan i nije navikao ni na jednu taktiku osim napadacke. Gvardiola je odlican trener,ali u ovoj utakmici nije imao sanse.

avatar
Bojan Aleksic
Friday, 08.05.2015
01:16

Prvo, apsolutno se ne slazem da bi ozbiljna odbrana otkinula Mesiju noge. Stalno to rade i retko kada im uspe. Da, moglo je bolje da se reaguje, ali nije bas ni bilo mesta da se pokrije to posle Mesijevog preuzimanja lopte. Takodje, Alves je juce odigrao najbolju utakmicu u poslednjih par godina, i to mislim na defanzivu. Svasta je skinuo pozadi, i uopste nije toliko kampovao koliko obicno radi. Stizao je pozadi kada treba. Mesi nije Maradona, ali nije ni obrnuta situacija. Mesi ima dimenziju vise u igri. A sto se tice Juvea, voleo bih da prodju, ali nisam ubedjen da bi oni uspeli nesto protiv ovakve Barse.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Thursday, 07.05.2015
18:12

Gvardiola je precenjen trener. Nasledio Barsu od Rajkarda i naosvajao se. Onda otisao u Bayern, opet jedan od najjacaih timova, i to u ligu u kojoj zna da ce osvojiti titulu u februaru. Voleo bi da ga vidim u Engleskoj, ili na primer Interu, bilo bi zanimljivo videti sta bi imao da ponudi.

avatar
Zoran GGMU CG
Thursday, 07.05.2015
19:47

tako je brate da ga vidimo u premijer ligi ili serjii a

avatar
Pedjaa11
Friday, 08.05.2015
13:45

Da li se sjecas kakva je Barsa bila nakon Rajkarda tj kad je dosao Pep? Igrali smo kvalifikacije za LS, Real nas je prosuo u oba derbija, nije se znalo dje vise puca a onda se sve promjenilo njegovim dolaskom.

avatar
Poznavalac
Thursday, 07.05.2015
16:59

Gvardiola je razocarao u minhenu,druga sezona uz enormna ulaganja,a ni blizu LS..krcmi kredit koji je stvorio u barsi.

avatar
Poetry in motion
Thursday, 07.05.2015
16:24

Zamolio bih autora teksta da jednom napravi analizu pred utakmicu, a ne da svaki put ispada general posle bitke kada je najlakse biti mudar... Smesno je takticko nipodastavanje Gvardiole s obzirom da ste vi novinar, a on trener iza kojeg stoje rezultati koliko god to vama smetalo iz nekog razloga. Utakmica je bila egal, jednostavno Mesi pravi razliku. Voleo bih Bajern da na neku foru prodje u finale, da vidim sta biste onda pisali o Gvardioli...da li je vizionar (u sta samo vi sumnjate) ili je trener koji se slepo drzi 'tika-taka' blokceta (koji se uzgred uopste ne igra u Bajernu).

avatar
Nemanja K Xavi
Thursday, 07.05.2015
19:27

Ukopo si ga (y)

avatar
Poetry in motion
Thursday, 07.05.2015
23:19

Pa realno zivo me zanima sta bi pisao da Bajern kojim slucajem prodje u finale... Pise po automatizmu, jednostavno je Mesi neverovatan, ne znam cemu pljuvanje svakog trenera koji izgubi utakmicu.

avatar
Thursday, 07.05.2015
16:22

Ako ti 2 ključna a ukupno 4 igrača prve postave nedostaju zbog povreda a igraš protiv Barse u vrhuncu forme i inspiracije, postavlja se pitanje čemu se možeš nadati osim što časnijem porazu.

avatar
Benz9
Friday, 08.05.2015
00:56

ako ti pored zivog lama beka igra rafinja,pored svajnija lam zadnjeg veznog,a tiago krilo pored gecea onda se moras zapitati ko si i sta si....

avatar
Benz9
Friday, 08.05.2015
23:54

gece je van forme totalno ali tiago ne mkoze igrati krilo nikako...bolje bi bilo da je bernata gurnuo na krilo jer je tiago pored alvesa izgledao pogubljeno....njegov glavni forte je pregled igre a to ti uz aut liniju ne pomaze mnogo....a sto se tice gece evidentno je da je van forme ali bi barem po meni odigrao bolje od tiaga na krilu....

avatar
Friday, 08.05.2015
16:08

Ja sam gledao tog Gecea kog pominješ i možda ja ne znam fudbal a možda me oči varaju ali on nije Alkantari ni do kolena u formi u kojoj (ni)je a to tako traje već bogami neko vreme. Ušao je nije pas umeo da podeli kako valja, ne daj bože da je pokušao nešto prodor ili slično. Zna se da je svejedno ko igra ako ne igraju Riberi i Roben, ostali su sića za potkusurivanje u poređenju sa njima.

avatar
Pedjaa11
Friday, 08.05.2015
13:48

I ako ti pored svih tih promjena jedna greska (Bernata) utakmicu, ko si i sta si?

avatar
Slim Shady
Thursday, 07.05.2015
15:46

Već na početku teksta se vidi omalovažavanje Mesija ... druga stvar, Pep je očistio pola Barseloninog tima, da bi dao pravu šansu triju Mesi, Čavi, Inijesta, a to autor teksta ne zna ili ne želi da spomene. Treće, Roben i Riberi su pola Bajerna, pitanje je šta bi bilo da su oni igrali + Alaba i četvrto - veličanje Juventusa je ogromno, ok, došli su do 1/2 finala, volio bih da prođu u finale, ali nešto mi govori da će ih Real oduvati u Madridu.

avatar
Vojnik
Thursday, 07.05.2015
18:30

nije ogrmno velicanje juventusa vec to su realne cifre i cinjenice, znaci sve brojke i statistike govore da je juve u top 3 ekipe ovu sezonu , tako da nije juve slucajno tu gde je i nije autor teksta slucajno napisao sve to , tako da mozes i sam da proveris statistike pa da vidis ko je i gde je , i real je leteo u vazdug da ce da razvali juventusa a ustvari juve je razvalio real i rezultatski i na teren , juve je pokazao ekstra taktiku i igru a sto je najbitnije juve je potrosio oko 70 mil za ovaj tim a real 500 mil ako ne i vise i tu se vidi da je juve bolja ekipa i da igra timski i nije slucajno tu gde je , i zato ce real otpasti jer juve je zedniji i agresivniji za finale a real nije i to ce da odluci

avatar
MSSZRMK
Thursday, 07.05.2015
19:23

Real prolazi makar i sa jedan nula ili penalom.nJuventus nije razbio Real niste ni imali prilike iz igre ali hajde.nPrvi gol Marselo zakasnio sa leve strane stoji od Varana 10 metara.nDrugi gol glupost Karvahala, iz te pozicije Tevez ne bi nista uradio.nA recimo ona prilika Ljorentea isto greska odbrane u vidu Varana.nVama se vraca Pogba nama Karim.

avatar
Thursday, 07.05.2015
15:11

Sve na stranu, ali jel toliko tesko priznati da je mesi sinoc odigrao fenomenalno i da je barsa daleko najbolja ove godine? Citajuci ovaj tekst, ja sam pomislio da je bajern celu utakmicu gresio, da je postavka bila pogresna, taktika isto, a da je barsa slucajno pobedila, a mesi samo bio na pravom mestu u pravo vreme i postavio nogu da da gol. A sreca gledao sam utakmicu.

avatar
Barça el honor
Thursday, 07.05.2015
15:54

Meni isto nije jasno, gledali smo svi utakmicu. Ispade da je barsa slucajno pobedila

avatar
Benz9
Friday, 08.05.2015
01:08

upravo suprotno,barsa nije slucajno vec smisljeno pobijedila...u svakom trenutku su znali sta hoce (za razliku od bajerna) i samo je bilo pitanje vremena kad ce puci odbrana.....

avatar
Zoran GGMU CG
Thursday, 07.05.2015
14:55

adios amigos,nista mi nije sladje nego kad bajern ovako izgubi

avatar
Naprednjak
Thursday, 07.05.2015
17:15

Zato je tu Junajted da se istresemo. Već tri četvrtfinala ispadate od nas.

avatar
Zoran GGMU CG
Thursday, 07.05.2015
19:50

sta da vam kazem kitite se ligom kojom osvajate jos u decembar bez konkurecncije videli bismo vas u pl,lako je dobijat borinaja timove

avatar
Barça el honor
Thursday, 07.05.2015
14:30

Ima neko opravdanje zbog povreda ali moras da igras sa time sta imas. Jednostavno nije imao resenje za mesija,dugo je bajern odolevao ali mesiju je potrebno samo malo.A cinjenica je da bajern ima losu odbranu.

avatar
dzedaj vitez
Thursday, 07.05.2015
14:17

Gvardiola je prosečan trener koji je imao sreću da ima onakvu barselonu.

avatar
Malisa Karic
Thursday, 07.05.2015
14:38

...a posle je otisao u Bajern, imao gotov tim, I upropastio ga...

avatar
johnterry26
Thursday, 07.05.2015
14:15

neverovatno glorifikovanje juventusa , koji ce ispasti u revansu u madridu (real je dao gol u gostima a prikazuje se ovo kao neki MAT KRALJU?!) od strane ovog sajta .. el klasiko vidjeni u finalu rekao sam to i pre prvih utakmica

avatar
MSSZRMK
Thursday, 07.05.2015
19:25

Juventini se jako umislili, svi su protiv Reala da ispadne cast izuzecima.nReal je pokazao prosle sezone da je najjaci kada je najpotrebnije.nPricaju da su razbili Real u prvom mecu pa smesno, koliko je gresaka samo Real napravio.

avatar
Mladen Savic
Friday, 08.05.2015
13:15

Nisam ti mogao gore odgovoriti a evo vidim i ovde vadis poraz Reala i losiju igru na greske odbrane? Pa je li to odbrana nije sastavni dio Reala? Je l' to Marselo, Karvahal i Varan ne igraju u Realu nego su posudjeni za ovu utakmicu? Njihove greske su kolektivni propusti ekipe i trenera, svaka ekipa je jaka koliko i njen najgori igrac. Nemoj da pricas takve bulazni vise stvarno. Rekavsi ovo moram takodje reci da takodje smatram da ce ih Real ispucati lagano sa par golova razlike u Madridu.

avatar
Pavle Bosnić
Thursday, 07.05.2015
14:14

Barsa sinoć kao Bayern pod vođstvom Yup Heynckes-a. Predobra tekma.

avatar
dzedaj vitez
Thursday, 07.05.2015
15:58

Yup je doktor za gvardiolu

avatar
Jebi AV komsije male
Thursday, 07.05.2015
20:36

Koga trenira taj tvoj 'doktor' ? Prazne price..

avatar
DjovaneElber
Thursday, 07.05.2015
14:09

Svaka cast za tekst..sve mi se sad cini da je Gvardiola precenjen trener, izgubio protiv Reala 4:0, pa protiv Barse 3:0...dobija samo slabije ekipe koje odere maksimalno na tika taka fazon...Sledeci na klupi Bajerna je Klop ili Joakim Lev koji je pokazao da je velicina u Nemackoj repki..

avatar
mrancic
Thursday, 07.05.2015
14:08

Ako Bajern ne ode u finale ( a nece) a Gvardiola ostane Bajern ce pokupovati pola Bundes lige.On drugojacije ne ume da pobedjuje.Posle V.Gala u mom UTD voleo bih da vidim Rajkarda.Pravi trener koji je stvorio sadasnju Barsu.

avatar
Nenad Stanisic
Thursday, 07.05.2015
13:59

Dajte Slavisi Jokanovicu ovaj Bayern, vise puta bi ugrozio gol Barselone od oduvek prosecnog Gvardiole. Ici na nulu protiv Barselone, ne racunajuci par slucajni uspesnih pokusaja, je uvek bilo ravno samoubistvu.

avatar
Jebi AV komsije male
Thursday, 07.05.2015
17:54

Porediti Jokanovica sa Gvardiolom moze samo decak do 12 godina.

avatar
Nenad Stanisic
Thursday, 07.05.2015
19:58

Ne priznajem te trenere i gotovo. Kad vidim razvojni put trenera, kao kod Murinja, Klopa, Fergunsona, Rednapa, Van Gala, Hidinka i mnogih drugih, to priznajem i postujem. Kad ti vodis Barselonu, sa dominantnom i formiranom ekipom i fenomenalnim finansijama, pa predjes u nista slabiji po oba aspekta Bayern, ja ne mogu da smatram Gvardiolu tvorcem uspeha ta 2 tima. nI da, mogu da ga poredim, jer je Championship u najmanju ruku tesko osvojiti kao i Bundesligu, ako izuzmemo mocne Bavarce.nA ti malo razmisli, Delijo. ;)

avatar
Stefmajster
Thursday, 07.05.2015
13:44

Gvardiola po meni je najbolji trener danasnjice i najveci takticar.. Bajern je bio sjajan juce.. Ali Barsa je jednostavno jaca i u boljoj formi. Plus igra najbolji igrac Sveta ikada za njih.. tako da, ko god bio trener, protiv ovakve Barse i Messija nemozes nista, ma kakvu god taktiku postavio.. Pobedili, holandiskog prvaka, engleskog, spanskog, francuskog, juce nemackog.. sledeci je ko?? Italijanski u finalu ;)

avatar
Naprednjak
Thursday, 07.05.2015
17:17

Izvini, jesi ti to upravo rek'o da je Bajern bio sjajan sinoć?!

avatar
Zoran GGMU CG
Thursday, 07.05.2015
19:54

zasluzeno su ih isprasili nema tu sad price bavarcima sad samo ostaje da placu:D

avatar
Jebi AV komsije male
Thursday, 07.05.2015
17:58

Kakav crni Hajnkes,pricas o 2012.godini ? Koga trenira taj cuveni trener ? Smesno. Bajern je dobro odigrao juce,i nije mogao vise jer su pred sobom imali trenutno najjacu ekipu danasnjice. Mesija ne moze niko da zaustavi,shvati to.

avatar
lamps8
Thursday, 07.05.2015
13:42

gvardiola ide iz bajerna verovatno nema sta da trazi nece ni u revansu bolje proci.

avatar
Mihajlo_NS
Thursday, 07.05.2015
13:36

kao sto sam rekao 100 puta...... Gvardiola totalno precenjen trener i tu nema sta da se prica.

avatar
ppera 1
Thursday, 07.05.2015
13:30

Čitajući gornji tekst stičem utisak da Bayern na sinoćnoj utakmici ništa drugo nije radio nego grešio. Sve je u njihovoj igri bilo pogrešno, od broja stopera do kompletne taktike. Mesijevi golovi su bili samo logična posledica nedopustivih grešaka i ostavljanja Messija samog da se šeta kako želi i postiže golove. Srećom, gledao sam utakmicu...

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 07.05.2015
16:02

Srecom sad znamo da i ti imas 2,3 profila... :D :D

avatar
ppera 1
Thursday, 07.05.2015
19:45

Samo 2 (za razliku od Daliborovih, Stefanovih ili kako već? 75 profila), mada mi nije jasno kako si uspeo da provališ taj moj drugi profil (ppera2), kada sam se toliko potrudio da to bude tajna. :-) Svaka čast, ali nemoj to nikome reći, neka ostane tajna... :-)

avatar
ruud gullit
Thursday, 07.05.2015
13:25

Kada bi ovaj tekst kojim slucajem procitali funkcioneri Bajerna oni bi istog momenta urucili otkaz Gvardioli jer covek veze sa vezom nema a autora teksta koji sve zna neuporedivo bolje postavili za trenera. Onda bi u revasu bilo 10:0 za Bajern a Mesi, Inijesta i ekipa bi plakali od muke.

avatar
Poetry in motion
Thursday, 07.05.2015
16:16

Kao i svaki autorov tekst, analiza posle bitke kad su svi mudri. Podcenjivati Gvardiolu koji osvaja trofeje, non stop u zavrsnici LS je u najmanju ruku neozbiljno. Razlika izmedju timova sinoc u jednoj reci- Messi. Nije Bajern bio los uopste ali Messi pravi razliku i kraj price.

avatar
Naprednjak
Thursday, 07.05.2015
17:21

Jup Hajnkes se 2012. suočio sa Ronaldom, godinu dana kasnije i sa Mesijem. Oba puta je pobedio. Gvardiola je prosečan trener. Sa ekipom koja je mlela sve pred sobom (Juventus, Barselonu, Dortmund) je umalo ispao od Porta. Tu se svaka priča završava.

avatar
Hocus Pocus
Thursday, 07.05.2015
13:21

Iako sam veliki navijac Barselone, mora se priznati da su Roben i Riberi pa i Alaba mnogo falili Bajerno sinoc. Bolji bi bio Bajern sa njima na terenu, samim tim i drugaciji rezultat bi bio. Mozda bi Barsa pobedila, ali sigurno ne tako ubedljivo.nVelicina Mesija se ogleda u tome sto on moze sve kad je blizu kaznenog prostora... moze da sutne ili da krene u dribling ili da razmeni dupli pas ili ili... Nojer pun sebe je bio zatecen njegovim sutem iskosa u prvi ugao , to se ne brani, pre toga i ih je promesao vise puta ocekivali su opet ulaz u kazneni Mesija, a ne sut. Sledeci napad ne sutira sa distance,nego prolazi kroz odbranu i daje gol, na momente je prosto nezaustavljiv...nSto se tice Gvardiole nije on nikakav vizionar, vizionar je bio Ferguson(strasan trener), a Gvardilola nije u stanju da se prilagodi protivniku i slepo veruje u posed lopte.nI ne bih se slozio da je ova Barselona jaca od one od pre 5-6 godina, sve i da osvoje tripl krunu, jer onaj tim i ona igra je jednostavno neponovljivo.

avatar
John Stockton
Thursday, 07.05.2015
13:20

Koliko autori ovog sajta navijaju za Juventus i koliko se nadaju da ce da osvoje LS. :) Nema potrebe da se umanjuje moc koju je Barca demonstrirala sinoc i cele ove godine. Najbolji su i ukoliko osvoje LS, apsolutno je zasluzeno. Ako Juce prodje u finale, nema apsolutno nikakve sanse protiv Barce.

avatar
mungos
Thursday, 07.05.2015
14:38

Rekose to i protiv reala pa ih dobise 2:1. Ne zaboravi da je juve nalozen, naostren, takvi mogu da prodju kroz planinu. Ako udju u finale, svd je moguce. Bez obzira na barsin kvalitet

avatar
Mladen Savic
Friday, 08.05.2015
13:22

Kao osoba koja od malih nogu navija za Barsu i ne voli Real, smatram da ce Real da ih oduva u Madridu.

avatar
MSSZRMK
Thursday, 07.05.2015
19:27

Samo steta sto Real prolazi u finale.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 07.05.2015
16:06

Problem je samo taj sto Juventus vise nema faktor iznenadjenja, ni Real ih nece drugi put potceniti, a kamoli Barsa u finalu... I pitanje je koliko ce igraca biti u protokolu biti za finalu zbog te nalozenosti i naostrenosti, jer vec polovina najbitnijih ima zute kartone...

avatar
bard fudbala
Thursday, 07.05.2015
15:03

Pa sad bas da nema nikakve sanse,to si pretjerao.Ako Juve zaista izbaci Real u finalu moze biti svasta pa cak i da Juve osvoji.

avatar
BrutalnoIskren#7
Thursday, 07.05.2015
13:16

Bravo za tekst, pogotovo ovaj dio za Gvardiolu, jer sinoc nijesam mogao da povjerujem koliko su igraci Bajerna davili loptu i komplikovali, imao sam utisak da im je zabranjeno da sutiraju na gol ako u toj akciji nijesu makar 100 puta dotakli loptu i u svom tom mucenju lopte uhvatio sam sebe u situaciji za koju sam mislio da nikad ne moze da se desi, navijao sam za Barsu. Da, navijao sam za Barsu jer onaj Bajern me toliko ubio u pojam da mi nije nista ostalo nego da navijam za tim koji zapravo pokusava da da gol a ne da dosadom ubije svaku nervnu celiju protivnickih igraca i svih navijaca. Sinoc su Barsini igraci imali toliko slobodnog prostora da sam stekao utisak da igraju protiv nekog osrednjeg tima, rezultat na poluvremenu je trebao biti 2-0 u korist Barse u najmanju ruku ali sjajni Nojer je pokazao zasto je najbolji. Pored onoliko prostora i 1 na 1 situacija bilo je pitanje vremena kada ce Mesi pokazati klasu, jer i pored neospornih rezultata Gvardiole, postaviti igru tako da 3 individualca poput Mesija, Suareza i Nejmara budu markirana sa po jednim igracem je amaterizam. Zbog ovakve postavke igre ih je Real prosle godine preslisao bez problema, Barsa ove godine prepisala oprobani recept i Bajern opet na koljenima, glavni i odgovorni Pep Gvardiola, covjek koji sa onakvim fondom igraca i budzetom ne moze Barsi i Realu cak zadati ni problem ako nista drugo. A sto se tice Reala i Juventusa, samtram da je Anceloti napravio jednu gresku koja ga je kostala boljeg rezultata, a to je Bejl, jer mi prosto nevjerovatno da neko svjesno stavlja covjeka u tim iako zna da to znaci igrac manje na terenu i krajnje je vrijeme da se Bejl preseli na klupu jer njegove igre su katastrofalne. Ubijedjen sam da ce Real izboriti prolaz i da cemo gledati El Klasiko u finalu i fudbal za koji sam siguran da nece biti dosadan i defanzivan jer su nam i Real i Barsa pokazali ove sezone kada su igrali jedni protiv drugih da je protivnicki gol prioritet.

avatar
Larion@
Thursday, 07.05.2015
13:06

Bajern je bio oslabljen da se ne lazemo,nalik na onu Barsu od pre dve godine u istom ovom duelu,ali opet jaci za Nojera i bez obzira koliko ga kritikovali i Gvardiolu koji je i sa isto tako oslabljenim sastavom rastavio Sahtjor i Porto na Alijanc Areni.Igrao je i Real lose u Torinu,ali Juventusu je falilo hrabrost da u Madridu ide sa jos povoljnijim rezultatom.Znaci li to da i Ancelotija treba na lomaci?!Nemojte sada da oduzimamo delice magije koju je Barsa sinoc prezentovala.Barsa je sinoc bila i takticki i igracki savrsena.Dali je zaluzila finale ,ajde sacekajmo i revans.

avatar
Barca4ever
Thursday, 07.05.2015
13:18

Samo sto je nas trener bio na samrti.

avatar
Larion@
Thursday, 07.05.2015
15:59

Pa to i pricam.Kolko god je Bajern bio oslabljen imali su Nojera na golu i Gvardiolu za trenera.Tekst ide u prilogu da je Bajern toliko bio olabljen i da Gvardiola i nije neki trener cime se jednostavno umanjuje uspeh Barse.Ocigledno me niko nije shvatio

avatar
S-I-M-K-E
Thursday, 07.05.2015
12:47

Evo moj zakljucak meca,Bajern se dobro drzao sve do 77 minuta,i onda je nastupila magija Messija i za 3 minuta je srusio Bajern....Onaj drugi gol je umjetnost,lakoca fudbala.

avatar
Povratak kraljaBAN20
Thursday, 07.05.2015
12:45

Gvardiola je izašao veoma hrabro jer je postavio odbranu i presing dosta visoko ali je utakmicu izgubio zato što nije ugrozio Braselonu. Igrači Bajerna nisu koristili prostor na polovini Barselone nakon što bi preneli loptu i izbacili skoro ceo napad i skoro ceovezni red Barselone jer tada su umesto bržeg napada i direktnih pasova išli na čuvanje poseda lopte i usporavali napade dok bi iz njihovih grešaka i njihove jalovosti Barselona posle oduzetih lopti imala brze napade, kontranapade iz kojih su se ređale šanse Sančeza i prilike Nejmara i Mesija sve dok Mesi nije pokazao klasu i rešio rekao bih već ceo dvomeč. Luis Enrike je za razliku od jednoličnog Gvardiole pokazao da njegov tim nije opasan samo kad ima loptu u posednu već i u tranziciji.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 07.05.2015
13:16

* Suareza, ne Sanceza:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 07.05.2015
15:49

Dobro, Sancez je bar donedavno igrao u Barseloni, podsvest je cudo:-D

avatar
Povratak kraljaBAN20
Thursday, 07.05.2015
15:21

Živadinović može da mi pozavidi :D

avatar
Michael Carrick
Thursday, 07.05.2015
12:45

Ovo su u glavnom nebuloze, slazem se sa vama da je pep izgubio sinocesnju bitku ali ali nije on amater kako ga vi predstavljate i daleko od to da je mesiju ostavljen prostor njega su cuvali dobro daleko od gola sve do tog gola i ne slazem se da kod bolje odbrane mesi nemoze da igra, pep je lepo objasnio da kada mu je dan nemoze ga nista zaustaviti.Pep je izgubio prosto to sto nije hteto da odustane od svojoj filozofii a ti je nije hteo da se brani i da igra buker jer protiv barse drugacie nemoze i da osetio se izostanak riberija i robena jer sinokj su imali prostor po krilima da su igrali bilo bi svasta ....

avatar
Бранислав Вуковић
Thursday, 07.05.2015
12:43

Gvardiola je prosjek trener,to svi znaju.....U barsi je sistem napravio RAJKARD,i on je najzasluzniji za uspjehe Barselone....Evo dodje jedan Luis Enrike ,koji je takodje prosjek trener i opet dominira,tako da tu nema veze ko je trener.....tj ima ali malu ulogu igra.....Pa enrike je sa Romom bio deseti u SERIJI A,a sad je preko noci postao trenercina svjetkog glasa....!!!

avatar
Dakijev psihijatar
Thursday, 07.05.2015
12:43

Jel ustao Boateng ?

avatar
Povratak kraljaBAN20
Thursday, 07.05.2015
12:38

Alegri je platio kaznu promene formacije sa 3 štopera na 2 jer su upravo zbog toga primili gol jer su Kjelini i Bonući naviklida igraju nešto šire sa Brazaljijem pa su kod gola Reala ostali široko kao i spoljni igrači u ovom slučaju Lihštajner i Ronaldo je ostao usamljen i poklonio se na pas Rodrigeza.

avatar
Povratak kraljaBAN20
Thursday, 07.05.2015
12:36

Anćelotijeva greška je Ramos na sredini koji je imao mnogo grešaka, dok je Varan krivac kod prvog gola jer nije bio dobro pozicioniran i to mu se više puta tokom meča dešavalo, prosto je bio rupa u odbrani i verovatno bi bilo bolje da je Ramos igrao štopera umesto Varana. Bejl se nije video na utakmici i to je bila treća velika slabost Reala.

avatar
Thursday, 07.05.2015
13:18

istina je da je Barsa-Bajern skoro resen mec, dok se Juve-Madrid nista e zna, imamo dva trenera koji umeju da se prilagode, da promene stil uoce greske i isprave dok su Enrike i Gvardioal jednodimenzionalni, imaju oni neke svoje amisli, ali to kako ce ko proci nema veze sa taktikom, jer oni nisu Italijani. Italija je skola za trenere Spanija za igrace.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 07.05.2015
13:49

Mnogo je vise Real izgubio sa Ramosom na sredini nego Juve promenom formacije, zapravo meni ostaje zakljucak da bi Juve i preksinoc izgubio da je kojim slucajem isao na Barselonu i pored velike borbenosti koku su prikazali. Apsolutno je tacno da je za prvi gol kriv Varan, drugi gol je posledica neozbiljnosti celog tima koja se videla tokom celog meca. Ramos je trebao ici na stopera, a Isko na Modricevo mesto uz Cicarita u napadu, ta formacija bi imala vise sigurnosti u odbrani...

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 07.05.2015
12:35

Osnovni problem je sto Gvardiola ne zna da postavi odbranu, to se pokazalo i u Barsi, busili su ih svako ko je stigao, a ove sezone barsa sa istim igracima najbolja je odbrana i u primeri i u ligi sampiona, to je znanje Enrikea a ne znanje Gvardiole...

avatar
DjovaneElber
Thursday, 07.05.2015
14:17

Ni jedan ni drugi nemaju neko veliko fudbalsko znanje, samo splet okolnosti dobre forme tima...