Fudbalski Černobilj

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 07. jun 2019.

  • 22:53

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Jasno je da je reaktor odavno doživeo havariju, sada samo kusamo posledice.

Fudbalski Černobilj
Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS
Znate šta?

Nije pitanje mog vremena, ni vaših nerava, na kraju krajeva, reprezentacija je, kao i učešće u društvenim odnosima, princip dobrovoljnosti pojedinca. Možeš i da ignorišeš nacionalno loženje možda zasmeta kakvoj budali, ali generalno, i nada je neka vrsta nerealnih očekivanja.

Pogotovo kada govorimo o fudbalu ovdašnjem.

Prvo, gomila zaurla te na posledicu, ako se istrčiš, pomeneš uzrok, završićeš na lomači. I to je ok, mi nismo ni velika, ni ozbiljna fudbalska nacija, u takvoj situaciji salemska suđenja su dobrodošla, podgreješ razumne na vatrici i milina, u krdu je vazda bilo toplo.

Nije pitanje večerašnjeg poraza, jer sve ovo ličilo je na one situacije kad te neki klinac razbija na PES, pa mu, dok ode po sok, pomeriš mu taktiku, pomešaš komande i ne bude mu ništa jasno.

Ne pričam o Krstajiću, šta sam imao o tome rekao sam pre Mundijala, niko ne bi trebalo da se uči na bitnim stvarima, niko ne bi smeo da upravlja nuklearnim reaktorom bez odgovarajućeg iskustva, čitaj znanja.

Dogodilo se igračima, oni su bili pogrešno navođeni u ovoh nadrealnoj večeri, bekovi su bili štoperi, napadači bekovi, Ljajić je nekako u toj podeli karata završio kao zadnji vezni, što je doprinos teoriji fudbala. Zbilja, pokušaj da se natera igrač koji nije imao veliku karijeru jer nije mogao ništa u defanzivi, napravi čovek koji će biti metronom tima i korekcija štopera i lažnih bekova koji kampuju na protivničkoj polovini je za udžbenike.

Srbija Ukrajina Nikola Milenkovic

Objašnjavao sam, rušeći vam sneška, posle šlepera sreće koji smo prosuli u Lisabonu da mi jedino možemo da se branimo, da nemamo luksuz za Ljajića i Tadića, da moramo da igramo 3-5-2, ali sa ozbiljnim štoperima i defanzivnim bekovima. Drugim rečima da krvavimo dupe i čekamo da Tadić nešto izmisli i Jović uradi ono što ga je dovelo u najveći klub na svetu. I tu nema nikakvih formula, sv drugo je pipanje pogrešnih dugmadi i havarija.

Nebitno je da li smo izgubili 1:0 mogli smo i da progutamo sedam komada, rahmetli Boškov je bio u pravu u onim svojim sofizmima kojima je nasmejavao Špance i Italijane, svejedno je. Ono što je mnogo gore je činjenica da ovakvi ne bi trebalo da idemo na prvenstvo, makar učestvovalo i 48 ekipa.

Mladen Krstajic

Brukanje je takođe izbor, nije moranje, ni igračima, ni selektoru. Ni onima koji nisu pozvani, verovatno im se sada čini da ih je Bog pomilovao po glavi. Jer, teško je staviti se u kožu fudbalera, niko ne voli da ga bičuju pred očima sveta.

Ovo nije naknadna pamet, niti kritika, za to je kasno. Jednostavno, niti se ima šta secirati, niti se ovakve stvari daju popraviti. To je samo rasipanje reči i energije bez cilja.

Nemojte se nervirati, bolje neće biti, a posledice ionako ne možemo izbeći...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari