"El Klasiko" - Šeherezadina priča

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 23.03.2015.
15:25
Izvor: Sportske.net

Fudbal je ponovo našao način da zaintrigira, makar kroz uvrnutost najveće utakmice na svetu. Ostala je gomila pitanja i nijedan znak pored puta...

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Nikada pre fudbalu nije bilo tako potrebno da podgrejane nionske kuglice upare Barselonu i Real.

Zbog čega?

Loše bi bilo da ovo bude poslednji "El Klasiko" u sezoni, ono što je trebalo da nam predstavlja putokaz, ostalo je samo gomila nabacanih utisaka bez konkretnog zaključka.

Barsa je pobedila bez igre, to već samo po sebi zvuči kao parodija na "El Klasiko", ali fudbal uvek nađe način da bude zanimljiv, poput Šeherezade, i zadrži pažnju razmaženih i smorenih.

Ako se ostavimo tog fetiša neukih, poseda, Real je odlučio sinoć da igra fudbal. Sat vremena su držali u šahu Katalonce, uspeli da ispadnu šarani kod prekida i da poklone drugu šansu nervoznoj Barseloni. I da izgube utakmicu u kojoj su značajno više minuta bili u ulozi zmije, a manje žabe.

Spain Soccer La Liga

Da umesto Anćelotija na klupi sedi Murinjo, jutros bi njegov psihoterapeut otkazao sve ostale seanse, i njega i ostatak sveta bi zabrinula neizvesnost sa kojom će se suočiti.

Teško je živeti bez znakova pored puta, "El Klasiko" nam je ostavio samo pitanja.

Spain Soccer La Liga

Prvo je, da li Luis Enrike treba da bude zahvalan ili zabrinut? Sa ovom igrom Barselona će morati da se osloni na individualni kvalitet, to je već gledanje u nebo, takvi timovi retko završe ispod slavoluka.

Drugo, da li Real treba da popravi eksperiment i nađe način da sat vremena produži na 90 minuta? Čini se da za takve opite nema vremena u ovom delu sezone, pre će biti da Anćeloti mora da potraži zaturenu formulu za cinizam.

Možda je onaj kaluđer što je prodao Ferari, otkrio, kako patiti protiv Barselone ili Bajerna i pobediti?

Spain Soccer La Liga

Zezam se, ali Karlovo rešenje bi moglo da znači vraćanje milanskim principima, prinošenje na oltar Gareta Bejla i pokušaj da se pobeđuje ružno. U Realu možda zvuči kao jeres, ali  mislim na Ligu šampiona. Španija je druga priča, tu su "Beli" osuđeni da čekaju dobre usluge nekog trećeg.

Osnovno je pitanje, iz Barsine vizure, kada ponovo bude zakazana velika predstava, da li će Mesi pokazati da jučerašnje lutanje predstavlja izuzetak, da li će Nejmar osedlati nervozu, ili ćemo ponovo videti Pikea kao igrača utakmice?

Spain Soccer La Liga

Ako je vaš odgovor potvrdan, u Bavarskoj bi mogli da se kucnu onim gigantskim kriglama, to pivo bi u Berlinu tamo u prvoj nedelji juna moglo da ima ukus božanskog nektara. Bajern bi ovakvu Barselonu od sinoć verovatno naterao da plače.

Promešajte karte ponovo, vratite Barsi sposobnost da fascinira, Realu moć preživljavanja, ovo je previše uvrnuto...

Ne propustite