Deja vu, pozovi "M" radi pobede!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 24. maj 2017.

 • 22:50

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Da je Flojd imao ovakvog mehaničara ne bi završio u blatu. Junajted je uradio jedinu pravu stvar što je šklopociju oterao kod majstora. Ostalo se podrazumeva...

Deja vu, pozovi
Foto: EPA/PETER POWELL
Žoze Murinjo bi mirne duše mogao da pozajmi Grunfovu majicu, "Bolje planski uzmak, nego nečasni poraz". Večeras nam je poput onim zaboravnim pačićima ponovio lekciju o pragmatizmu i izveo isti trik, kako da grupu prosečnih odeneš u iste boje i načiniš od njih pobednika.

Ne pričam o LE, tu Junajtedu nije mesto, Murinjo ih je večeras izbavio iz okova igranja četvrkom, to je kao kad bi Stounsi počeli da nastupaju po domovima kulture.

Reč je o tome, što je moj rahmetli ćaća govorio, kad ti se pokvare kola, ideš kod majstora, ne čačkaš subotom popodne sa sinom na parkingu stvari u koje se ne razumeš.

Junajted je upravo to učinio, odšlepao je svoju šklopociju kod najboljeg zanatlije na svetu. I rezultat smo videli večeras, da je Flojd imao ovakvog mehaničara, ne bi gurao fiću pred ciljem do guše u blatu.

Murinjo 2

Murinjo je pobedio sa verovatno najgorim Junajtedom moderne ere, kada pogledaš pojedinačno ovo što je večeras poslao u fudbalske Ardene, u pitanju je pusta pešadija u ranama, više liče na odbranu poslednjeg dana, nego na vojsku koja treba da juriša na velike stvari.

I opet je izvukao najbolje iz prosečnih, opet ih je učinio boljima nego što jesu.

To što je Mančester Junajted šesti u ligi nije slučajno, valjda vam je večeras jasno, voljni i limitirani dobijaju ovakve mečeve, na duže staze to se završava naricanjem i belim zastavama.

Ali, u svojoj prvoj sezoni, majstor je osvojio dva trofeja, ma koliko će im prišiti beznačajnost, kada podvučemo crtu, a tu utiske možete da ostavite u kafanskim pepeljarama, njegova sezona je mnogo bolja od Sitijeve ili Arsenalove, sa daleko slabijim igračima.

Junajted

O tome sam letos pisao, često vas zavodi besomučno igranje menadžerskih simulacija, to što sa Lučanima izbacite Čelsi u Ligi šampiona ne znači da vam je komp pokvaren, ali vam oduzima osećaj za meru.

Nije mogao da kupi 15 igrača, prosto postoje pravila koja nameće kombinacija birokratskih propisa i tržišta. To što je doveo, nije bilo dovoljno da, služeći se Ibrom kao zecom iz šešira stigne u top 4, Premijer liga je ipak kompleksnije takmičenje od varanja malih na individualni kvalitet.

Zbog toga je zaigrao na jedinu kartu, možda i najveći rizik, upalilo je, u ovoj igri pobednik nosi sve sa stola. Kada se igra ovako, va bank, možda će mu neko naturati sreću na nos, ali setite se da je sreća posao, budalama je suđeno da zbog toga gube, naime, stalno previđaju tu činjenicu.

Na kraju da se razumemo, ovakav Junajted bi protiv ozbiljnog tima u Ligi šampiona bio vreća za udaranje, ali ovakav Junajted, na sreću njihovih navijača nikada više neće videti. Murinjo to savršeno kapira, njega neće zavesti trofeji, koje, siguran sam, krijući se iza samoljublja, prezire.

Pogba

On cilja velike nagrade, sa ovakvim trupama, to je utopija.

Ali, njegov pacijent je preživeo, taman kada se većina raspitivala gde će biti bdenje za pokojnika.

I to nije prvi, ni poslednji put, da je prevario fudbalskog kosača.

"Posebni" je ovu utakmicu (svedočili su o tome njegovi bivši igrači) video pre nego što se odigrala, to je razlog zbog koga neuki misle da stalno izvlači najdužu slamku.

Ne, on samo vidi dalje od drugih, ovo je, više od svih, čak onda kada je obrnuo igricu sa Interom, njegova pobeda. Igrači, pogotovo ovakvi, moraju u drugi red za slikanje sa peharom...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari