Argentina - Ne plačite, samo pustite vodu...

  • Autor: Boris Jovanović

  • 30. jun 2018.

  • 19:57

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ni zavist, ni tuga, čak ni prezir. Neželjeni sirotani nedostojni onih što su stajali iza u šarenilu tribina. Znam da zvuči loše i surovo, Argentinu, prvi put u istoriji treba žaliti. I veće uvrede nema...

Argentina - Ne plačite, samo pustite vodu...
Foto: EPA-EFE/MAHMOUD
Ovakvi navijači zaslužuju bolju ekipu, ova strast bi trebalo da luta tražeći nekog ko je zaslužuje, čak ni za tugu nisu dozreli. Ne zaslužuju pathos, Eshil bi ih bez prezira, rutinski izbacio iz tragedije, ni zavisti nisu dostojni.

Jer, Argentina je bila samo ukras osmine finala, nešto kao rinfuz nekad popularnog benda na osrednjem festivalu, pozajmljivač imena, ili kako god hoćete da ih nazovete.

Bili su sve, samo ne tim. Mesijev ili Sampaolijev svejedno, danas je Leo bio "najlažnija" devetka ikada, i sklon sam da pomislim da je sklopio pakt sa sobom i onom bulumentom prijatelja koje je doveo na prvenstvo. Nešto kao misija očajnih, izgleda da je, kao i sve u ovom timu, čitava ideja čekala da neko, u ovom slučaju Mbape, pusti vodu.

Nije Argentina, taj poster za kult nasilja, igračke klase koja se opire kalupima, repertoar trikova i sve ostalo što ide uz kurs fudbalskog preživljavanja što nam demonstriraju kroz istoriju, ni ranije bila imuna na loše timove.


Argentina navijac

Na klovnove na klupi, bezimene štopere koji su vređali pošten svet, onaj što leže na vreme i ima tanušne nerve, rokere koji nestaju u dimu nakon jedne utakmice i jednog prvenstva, ne, sve je to Argentina, ali ovakva, za mog vremena, nikada nije bila.

Nema potrebe da raspravljamo, ispašćete neuki u društvu, Maradona je okupljao oko sebe larve i činio ih leptirima, Mesi za to nije sposoban, ne možeš da nametneš liderstvo time što si bolji od drugih, to se podrazumeva. Reč je o karakteru, Simeone je nedavno objasnio svom zastrašujućem ortaku Monu Burgosu, veliki igrač velikog tima, ili čovek koji tim čini velikim?

Tu dileme nema, ovo drugo, i tu Mesi dok kotrlja bačvu talenta kroz reprezentativna takmičenja, nije primer za poređenje, onaj drugi, manje talentovani, ali boli, ego-manijak jeste.

Leo Mesi

No, da ga ne merimo ovde, o Argentini je reč. Napisao sam iz zezanja, bolje da je nekako, jedino Hrvatska izašla iz one grupe voljnih i neukih, naivnih i prosečnih, i ovih zvučnih, ali baš loših.

Jeste, Argentina je loša, kisela, istekao joj je rok trajanja. Oni čak ne tuku kao nekada kada su leđima uza zid, nisu sposobni da te nateraju da ih mrziš zbog načina na koji su se dokopali nekog finala.

Ovo nije ničiji tim, ni Mesijev, ni onih predivnih ljudi koji vole svoju zemlju bez uslova, ni menadžerska ujdurma, ovo je fudbalsko nahoče od koga svi odvraćaju pogled.

Ovo je, u stvari, tim za žaljenje i mislim da veća i strašnija ocena ne može biti izrečena kada je Argentina u pitanju.

Požurite kući, nikome nećete nedostajati...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari