Anćeloti - Kako vladati posle "Kralja Sunca"?

 • Autor: Boris Jovanović

 • 26. jun 2013.

 • 13:11

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Šta Real traži od Karleta znamo svi, ali šta Anćeloti može da očekuje u Kastilji? Da li spaljena zemlja koju mu je ostavio Murinjo, fudbalski Luj Sunce može da procveta već ove sezone? Kako pomiriti Perezovu potrebu da prodaje dresove i Italijanovu trenersku filozofiju?

Anćeloti - Kako vladati posle
Karlo Anćeloti će se danas vratiti u ligu posebnih trenera. Njegov boravak za stolom privilegovanih prekinuo je Roman Abramovič odlukom da sezona bez trofeja u korporativnom fudbalu znači da ispraznite fioke i oslobodite mesto na parkingu.

Karleto je u jednoj izjavi posredno priznao da je bio šokiran gazdinom odlukom.

On koji je uspevao da pacifikuje sujetu Silvija Berluskonija i da ga u dosluhu sa igračima navede da misli da se njegova naređenja poštuju završio je kao kolateralna šteta "odmah i sve" tajkunskog pristupa.

Još gore je verovatno izgledala slika Drogbe kako godinu dana kasnije miluje klempavi pehar, to srebro je pripadalo Anćelotiju. U Zapadnoj Srbiji bi, karakterističnim naglaskom zaključili da je Di Mateo "handirao" na Karletove karte, i zaista je tako.

Pa može li sudbina Italijanu da vrati nepravedno oduzeto da "desima" bude njegovo ubiranje Murinjovih plodova.

Teško.

Portugalac ne ostavlja zarobljenike za sobom, bilo da su njegov testament siti pobednici, ili razočarani ranjenici, kao što je sada slučaj. Te korpe koje ostaju za Murinjom su prazne. Njegov arhi neprijatelj Benitez je u pravu sa te strane, Portugalac je fudbalski Luj Sunce, posle njega stiže potop.

Nije ovo oduzimanje od Murinjove klase već podsećanje na to da njegova ambicija proždire resurse.

Anćeloti će morati da deluje ujediniteljski, u prvi mah kao lepak u pocepanoj svlačionici, da bude medijator u narušenim odnosima sa novinarima, koji za razliku od, recimo Srbije, nisu humanoidni bilteni već institucije koje mogu da ti zagorčaju život.

Zapitaćete se, pa gde će tu ostati vreme da se bavi timom?

Biće ga, problem je što mora iz početka, od prvog slova. Jer, Anćelotijev način podrazumeva ono na čemu je Murinjo pao ove poslednje sezone, braniš se udžbenikom, napadaš talentom.

Nema tu privilegiju da može da računa na Kaku iz prošle decenije, bilo bi mu potrebno više od kamena mudrosti da vrati Brazilca u nekadašnje stanje.

Perez mora da zadovolji glad javnosti koju je navikao na prodavanje dresova, nema razloga ne verovati da će uspeti da dovede Bejla i verovatno Suareza. Ipak, ono što će Anćeloti tražiti su pluća i mišići, njegovi timovi su primali manje golova od drugih, star je da bi se menjao.

Jer njegov CV je reklama za Ligu šampiona, dve je osvojio, treća mu je iscurila kroz prste u onoj noći najvećeg Milanovog poraza.

Može na početku da povuče paralelu sa Murinjovom erom, opsesija "desime" će potpisati presudu na kraju, ništa drugo nije dovoljno dobro.

Zvuči kao trka sa nogama u vreći, ali nije da Anćeloti ne ume da hoda na rukama...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari