Zvanično - Rakitić otišao u tazbinu!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 01.09.2020.
14:53
Izvor: Sportske.net

Gotovo.

EPA-EFE/ANDREU DALMAU
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Kako javljaju pouzani izvori, Barselona je postigla dogovor sa Seviljom, Ivan Rakitić se vraća na "Sančes Pishuan".

Barsa će na ime transfera zaraditi 1,5 milion evra, plus još devet na ime ostvarivih bonusa, a što je najvažnije oslobodiće se velike plate hrvatskog fudbalera, koji je jedan od najplaćenijih na "Kamp Nou" sa oko 14 miliona evra po sezoni.

Rakitiću je tako ispunjena želja, pisalo se da ga i Murinjo želi u Totenhemu, ali sam fudbaler već neko vreme insistira na povratku u Andaluziju, odakle je i njegova supruga.

Dakle, još jedna odlazak iz Barselone, podsetimo da je pre samo par sezona Rakitić bio i velika želja Juventusa i Pari sen Žermena, koji su bili spremni da plate silne milione za njegove usluge, ali hrvatski fudbaler na kraju odlazi za siću i to u redove rivala iz Primere.

Hrvatski fudbaler će sutra održati konferenciju na kojoj će se oprostiti od "Blaugrane", pre povratka u Sevilju.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je na "Kamp Nou" stigao 2014. godine, sa Barsom je za šest godina osvojio četiri titule u Primeri, četiri trofeja u Kupu kralja, dva u Superkupu Španije, kao i titulu u Ligi šampiona 2015. godine, kada je osvojio u Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo sa Kataloncima.

Upisao je 310 nastupa u dresu Barselone, postigao je 36 pogodaka.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Tuesday, 01.09.2020
16:04

Srecno mu bilo, nadam se da ce nastaviti da uziva u Sevilji i Andaluziji, inace prelepom delu Spanije. Ostace upamcen kao jedan od kljucnih srafova u Bartomeovoj masineriji za unistavanje Barse, tada sa Louis Enrique-om na klupi pod cijom dirigentskom palicom je Rakitic zacementirao mesto u timu. I sa mnogo boljim partijama od danasnjih bez problema je uspevao u dosta utakmica da bude ne samo opasan po gol Barse vec i najgori na terenu.

U medjuvremenu Barsa je mnogo napredovala u propadanju, da bi se nakon korona-pauze definitivno strmoglavila u ambis, a Rakitic to nije mogao da isprati. Sve teze i teze je uspevao da udje i u top 3 najgora igraca na terenu sta god radio i kako god igrao. Godine izgleda cine svoje, dolaze mladji i losiji, a kako stvari stoje Rakitic bi sa jos gorim partijama lagano mogao da se nadje dogodine u grupi najboljih Barsinih fudbalera. Srecom Bartomeu je tu opasnost prepoznao na vreme i napunio klupsku blagajnu za milion i po novih evrica... a 1.5 m€ po 1.5 m€ i sa 10-ak prodatih fudbalera eto opet para za nekog novog Dembelea.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Tuesday, 01.09.2020
14:57

Da li znate kako se zove sin od Riki Puđa i Muđe? Puđa