Zvanično - Košta je Čelsijev!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.07.2014.
18:22
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Čelsi potvrdio je u utorak transfer napadača Atletiko Madrida Dijega Košte na "Stamford Bridž".

Screenshot: Chelseafc.com
Screenshot: Chelseafc.com

Povezane vesti

Dugo očekivana vest stigla je danas sa Ostrva pošto je Čelsi na zvaničnom sajtu potvrdio da je sa Atletiko Madridom postignut dogovor i da će Dijego Košta postati novi član londonskih "Plavaca".

"Fudbalski klub Čelsi potvrđuje da je sa Atletiko Madridom postignut dogovor o transferu Dijega Košte nakon što je Čelsi aktivirao otkupnu kaluzulu iz Koštinog ugovora" stoji na sajtu Čelsija.

To znači da je trećeplasirani klub Premijer lige iz prethodne sezone pristao da isplati 32 miliona funti kako bi u svoje redove doveo Dijega Koštu.

Kako Španija nije uspela da se plasira u osminu finala Mundijala odlučeno je da se transfer ozvaniči već sada a Košta će do zvaničnog potpisivanja ugovora morati da prođe lekarske preglede što bi trebalo da bude formalnost.

Naturalizovani Španac bio je jedan od najboljih igrača Primere i Evrope u prethodnoj sezoni a Čelsi i njegov menadžer Žoze Murinjo nisu krili da će stasiti napadač biti meta tokom letnjeg prelaznog roka.

Portugalski menadžer smatra da će dovođenjem Dijega Košte dobiti napadača razbijača koji će umeti da ispunjava i defanzivne zadatke.

Dijego Košta rođen je 7. oktobra 1988. godine u Lagartu a do sada je u dresu Atletika odigrao 94 utakmica i postigao 43 gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke