Zvanično, Bekam ispunio obećanje, dve svetske zvezde u Majamiju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 18.09.2020.
15:42
Izvor: Sportske.net

Stigla i potvrda.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Dejvid Bekam je jedan od osnivača fudbalskog kluba Inter Majami, koji se takmički u elitnom rangu fudbala u SAD, MLS ligi.

Legendarni Englez je obećao da će na Floridu dovesti velike zvezde evropskog fudbala, pisalo se o Davidu Silvi, Luisu Suarezu i brojnim drugim igračima, na kraju je Bekam uspeo da dovede aktuelnog prvaka sveta i jednog od najboljih napadača koje je Evropa videla u poslednjoj deceniji.

Blaz Matuidi je već neko vreme član franšize iz Majamija, a sada mu se i zvanično pridružio i Gonzalo Iguain.

Sinoć se popularni "Pipita" rastao sa Juventusom, u pitanju je bio sporazumni raskid saradnje, a već danas je predstavljen kao novi fudbaler Inter Majamija.

Iguain je profesionalnu karijeru počeo u Riveru, da bi se 2007. godine preselio u redove madridskog Reala.

Šest godina, 264 nastupa i 121 golova kasnije, pojačao je Napoli. Blistao je u dresu tima sa "San Paola", 91 pogodak na 146 nastupa, da bi u transferu teškom 90 miliona evra pojačao Juve ntus leta 2016. godine.

U dresu "Stare dame" ubeležio je 148 nastupa, postigao je 66 pogodaka, bio je i na pozajmicama u Milanu i Čelsiju.

Sa Realom je osvojio tri titule u Primeri, jedan Kup Kralja i dva Superkupa Španije, sa Napolijem je osvojio po jedna Kup i Superkup Italije, dok je sa Juventusom podigao tri trofeja u Seriji A i dva u Kupu Italije, a igrao je i finale Lige šampiona.

Tokom kratkog boravka u Engleskoj sa "Plavcima" je osvojio Ligu Evrope.

Tokom karijere upisao je 640 takmičarskih nastupa u klupskom fudbalu, postigao je 306 pogodaka, dres reprezentacije Argentine nosio je u 75 navrata, postigao je 31 pogodak, sa "Gaučosima" je igrao finale Svetskog prvenstva 2014. godine, kao i dva finala Kopa Amerika.


Baner 2


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Friday, 18.09.2020
16:04

Ako je Higuain jedan id naj boljih koje je evropa videla, onda ta evropa ne treba da postoji! U evtopi ima napadaca za iu iz i to mnogo bolji od Higuania!

avatar
MunzeKonza
Friday, 18.09.2020
18:57

Koliko imas godina? Bas me zanima posto si toliko nepismen da niko ne moze da shvati sta si napisao ( svaki tvoj komentar).