Zvanično! Aston Vila potrošila više od 250 miliona i usput pokvarila posao Barsi!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 19.09.2020.
12:10
Izvor: Sportske.net

Neverovatno, kada pogledate ceh i vidite plasman na tabeli. Jutros doveli još jednog skupog igrača, Barsa ostaje praznih ruku?

AP Photo/Laurent Cipriani
AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Aston Vila je potrošila još 25 miliona evra, toliko je sa bonusima jutros plaćen Bertand Traore. Napadač Liona, momak koji nikada nije dobio pravu priliku u Čelsiju ima već 25 godina. Nekada je procenjivano da je jedan od najtalentovanijih napadač u Evropi, bio je u Ajaksu i Viteseu na pozajmicama, sada će natrag u PL, potpisaće trogodišnji ugovor.

On je četvrto pojačanje kluba iz Birmingema, doveli su Olija Votkinsa iz Brentforda za blizu 40 miliona sa bonusima, Matija Keša iz Notingema za oko 17 i rezervnog golmana Arsenala Emilijana Martineza za oko 22 miliona. Sa Traoreom potrošili su oko 100 miliona ovog leta, dok su prošle godine po povratku u PL, gde su se jedva spasili, uložili oko 150 miliona. Njihov ceh za dve godine je veći od 250 miliona evra, jedino su više potrošili Čelsi i Siti, a zanimljivo da je Vila uložila više od Junajteda.

Ova kupovina, olakšava situaciju Lionu, izgleda da će naposletku zadržati Memfisa Depaja iako ulazi u poslednju godinu ugovora. Po svemu sudeći, s obzirom da je uzeo "desetku", ostaje u klubu, izgleda da Barselona nema novca za Holanđanina, ili je u pitanju strateška odluka kluba da forsira Fatija i Dembelea, kao i priznanje da ne mogu da se oslobode Suareza.

Baner 5

Lion je prodao ovog leta Marsala Vulvsima, Terijea Renu, Tetea Fulama, uz Traoreov transfer zaradili su oko 40 miliona evra i smanjili gubitke uzrokovane ranim prekidom prošle sezone i gubitkom novca zbog pandemije. Auara želi Arsenal, pominjali su se Bajern i Juventus, ali niko neće platiti 60 miliona evra koliko traži predsednik Ola.

Ne blistaju na početku, posle ubedljivog starta protiv Dižona, uzeli su bod u Bordou, izgubili u Monpeljeu, a sinoć nisu uspeli da savladaju Nim.

Podsetimo, prošle sezone je Lion u trenutku prekida šampionata bio sedmi, ostao bez Evrope, pa iako su stigli do polufinala Lige šampiona i zadivili svet, ove godine su osuđeni na domaća takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Saturday, 19.09.2020
14:22

Pitam se kako je to Aston Vila pretekla Barcu, barca se nikad nije interesovala za tog igraca iz Liona, vec za Depaja se interesovao samo Kuman a ne klub!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 19.09.2020
12:24

Kakve to veze ima sto je uzeo 10-ku?

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 19.09.2020
12:19

I opet borba za zivu glavu

avatar
deki trbic
Saturday, 19.09.2020
12:33

Slazem se sa tobom.... pre je AW bila veliki klub...ali to je bilo u proslom veku

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 20.09.2020
10:19