Zlatni Sergej - Hoće li mu sud pokvariti transfer?!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 25. jul 2015.

  • 10:22

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Vezni fudbaler Genka Sergej Milinković-Savić privukao je pažnju Lacija i Fiorentine koji su ušli u trku za njegov potpis ali bi priča mogla da ode u sasvim drugom smeru jer će slučaj mladog veziste završiti na Sudu u Lozani.

Zlatni Sergej - Hoće li mu sud pokvariti transfer?!
Foto: krcgenk.be
Nakon što je omladinska reprezentacija Srbije osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina na Novom Zelandu Sergej Milinković-Savić postao je jedan od najtraženijih igrača iz tog tima na evropskom tržištu.

Za usluge bivšeg fudbalera Vojvodine zainteresovani su italijanski velikani Lacio i Fiorentina a mediji sa Apeninskog poluostrva svakoga dana prenose informacije vezane za poteze koje vuku klubovi iz Rima i Firence vezano za Sergejev transfer.

Čitava priča mogla bi da dobije totalno drugačiji tok jer je vlasnik firme koja je svojevremeno otkupila prava na deo ugovora Sergeja Milinkovića-Savića odlučio da presavije tabak i pravdu potraži na Sudu za međunarodnu arbitražu u Lozani.

"Ugovor sa Genkom je ništavan, nevažeći, nema pravno uporište. Vojvodina je, bez saglasnosti pravnog lica s kojim je osam meseci pre toga sklopila ugovor, prodala igrača belgijskom prvoligašu na kojeg nije polagala sva prava" objašnjava Dragoslav Vukovič.

Vlasnik firme "d.o.o. Vuković 1967" objasnio je da je firma isplatila Vojvodini sumu od 360.000 evra i tako otkupila deo prava na ugovor Sergeja Milinkovića-Savića ali Novosađani prilikom prodaje nisu uzeli to u obzir.

"Pravda je tražena i pronađena pred Višim sudom u Novom Sadu, sad se ide dalje, direktno u Lozanu, na redovni, međunarodni sud, o svemu su obavešteni Genk, i Fiorentina i Lacio" dodao je Vuković.

Ovakav razvoj situacije definitivno bi mogao da utiče na transfer Sergeja Milinkovića-Savića jer italijanski klubovi sigurno neće ulaziti u posao ukoliko se potvrdi da transfer mladog veziste iz Vojvodine u Genk nije bio validan.

"Vojvodina nije bila vlasnik kada je Sergeja poslala u Genk, to je kao kad prodajete ukradeni automobil, Fiorentina ili Lacio poslovaće s nekim iza kojeg se vuku repovi, oprez! Ponoviću, ugovor Vojvodine i Genka je ništavan" zaključuje Vuković.

Srpski internacionalac Sergej Milinković-Savić preselio se u Genk prethodnog leta a do sada je za ekipu iz Belgije odigrao 24 utakmice i postigao 5 golova.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari