"Zlatni dečak" se vraća kući!

Autor: Nikola Miloradović
subota 26.05.2018.
17:32
Izvor: Sportske.net

Fudbaler koji je pre nekoliko godina proglašen za najtalentovanijeg na svetu, mogao bi da se vrati u klub u kojem je i ponikao.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Sve je krenulo još 2006. godine, kada je devetogodišnji Renato Sančes stigao u omladinski pogon Benfike.

Nekih devet godina kasnije, sa svojih nedavno napunjenih 18 godina, debitovao je u prvom timu "Orlova" u utakmici Lige šampiona protiv Astane.

Nakon samo jedne sezone provedene u prvom timu na "Lužu", klubovi su krenuli da se otimaju oko njega.

Potpisao je za Bajern i otišao na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Portugalije. Igrao je toliko dobro i zrelo, da su već počele priče o tome da li zaista ima samo 18 godine.

U julu 2016. godine osvojio je i Evropsko prvenstvo sa svojim nacionalnim timom, velike stvari očekivale su se od njega.

Kao kruna debitantske sezone u seniorskom fudbalu, stigla je i nagrada "Zlatni dečak", koja se svake godine dodeljuje najperspektivnijim fudbalerima u Evropi.

Ipak, u dresu Bavaraca je u debi sezoni odigrao samo 25 zvaničnih mečeva, da bi se minulog leta preselio u redove Svonsija na pozajmicu.

Tadašnji trener Bajerna Karlo Anćeloti smatrao je da je za mladog Portugalca najbolje da ode u Vels, gde će raditi sa njegovim bliskim prijateljem i bivšim saradnikom Polom Klementom.

Sezona u Premijer ligi je ipak bila za zaborav, kako za Renata Sančesa, tako i za Svonsi, koji je nakon 38 odigranih kola završio u nižem rangu takmičenja.

Renato

Tako se 20-godišnji Portugalac sada vraća u Minhen, gde je pitanje da li će dobiti priliku pod palicom Nika Kovača, koji preuzima klupu prvaka Nemačke od Jupe Hejnkesa.

Vrtele su se razne priče po medijima, a sada se u portugalskoj "A Boli" pojavila informacija da bi Sančes mogao da se vrati tamo gde je sve i počelo.

Naime, Benfika je više nego voljna da ga dovede najednogodišnju pozajmicu u svoje redove, pregovori sa Bajernom su u toku, naravno, zapelo je oko plate.

Portugalac zarađuje oko dva miliona evra godišnje, u Lisabonu pokušavaju da sa Bajernom dogovore plaćanje većeg dela, ali ne i čitavih njegovih primanja, ali kako prenosi pomenuti portugalski list dogovor je blizu.

Čini se da bi ovo bila najbolja moguća stvar za Renata, vratio bi se u klub u kojem je i počeo karijeru, klub u kojem je skrenuo pažnju na sebe, a nema sumnje i da bi dobio bitnu ulogu u ekipi, pa bi tako mogao da povrati samopouzdanje i da pronađe željenu formu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke