Zidan odjavio golmana, Real se vratio u 2012. i nema rešenja!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 22.01.2018.
18:36
Izvor: Sportske.net

Koliko će ovo uticati na odnos Pereza i Zidana i da li je ovo korak ka smeni, teško je reći. Tek, već šest godina u Realu se ponavlja ista situacija.

EPA-EFE/JAVIER ZORRILLA
EPA-EFE/JAVIER ZORRILLA

Povezane vesti

Kako je otkriveno, dva su razloga zbog čega je Kepa Arizabalaga odlučio da potpišu novi ugovor sa Bilbaom iako je bio na vratima Reala, koji je trebalo da plati klauzulu od 20 miliona.

Baskijski golman je čekao, ali Zidan nije želeo da ga dovede ove zime, već da sačeka leto, na kraju, uz pritisak porodice, Kepa se predomislio, pa je Real ostao bez planiranog pojačanja.

Francuz insistira, kao i letos, da mu niko nije potreban, on će zadržati tim na okupu, ako ne osvoji opet Ligu šampiona, to će značiti kraj na klupi Reala za nekada najboljeg igrača sveta.

Međutim, ovo nije nova situacija u Realu, od 2012. kada je Murinjo sklonio "krticu" kako ga je nazivao, Kasiljasa i stavio Adana na gol, u Merengesima nemaju poverenja u golmane. I Anćeloti je Zidana pod pritiskom Pereza koristio u Ligi šampiona, ali je u prvenstvu branio Dijego Lopez. Posle je Lopez mora da napusti klub, a propala je razmena golmana, Navas za De Heu, nedostajalo je nekoliko minuta. To je bilo 2015. od tada je Kostatikanac siguran, stalno mu dovode zamenu, ali je prethodnih sezona branio odlično.

Međutim i pored toga Perez je činio sve i da prošlog leta dovede De Heu, nikako nema poverenja u Navasa koga je to veoma razočaralo i sigurno će napustiti klub. Ni Kiko Kasilja nije više od rezerve, pa se postavlja pitanje šta će, pod pretpostavkom da Zidan ode, tražiti novi trener?

Ako stigne Jogi Lev, priča se da je on zahtevao Kurtou, ali je Belgijanac produžio ugovor sa Čelsijem i sada je nemoguća misija. De Hea je takođe ključ Junajteda, njegov voz je prošao 2015. a "Đavoli" i ne pomišljaju da ga menjaju za Bejla što je bila neka ideja iz Madrida.

Oblak bi se teško preselio u redove gradskog rivala, ima ogromnu klauzulu, Atletiko bi ga možda prodao Pari Sen Žermenu, ali ne i komšijama, a što se Donarume tiče, tu je situacija zapetljana.

Prvo, on brani loše ove sezone.

Drugo, preskup je, Real nema nameru da ga plati 70 miliona koliko traži Milan.

Treće, Perez na sve načine pokušava da izbegne da ima bilo kakav posao sa Rajolom, zato nije ni pokušavao da dovede Pogbu.

Na kraju, ostaje kao stara želja Bernd Leno iz Leverkuzena, ali to nije golman koji odaje takvo poverenje. Na ceni je Brazilac Alison iz Rome, koga hoće nekoliko velikih klubova Evrope, ali i on košta oko 50 miliona.

Dakle, zavisiće od novog trenera, ali i samog Pereza, odnosno njegove spremnosti da ponovo pokuša nemoguće, dovede De Heu. Nismo zaboravili ni Ljorisa, ali tu nije bilo konkretnih pregovora, niti je golman Totenhema neko koga bi Real mogao da dovede lako, ako se uzme u obzir kakav je pregovarač Danijel Levi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Monday, 22.01.2018
22:05

U krizi su...mozda nece uzeti trecu uzastopnu titulu lige sampiona:)

avatar
CZYNWA
Monday, 22.01.2018
21:05

Eh sad bi Klop uzeo Navasa...

avatar
Stratford
Monday, 22.01.2018
20:04

Samo jedan u nizu Perezovih idiotluka. Od navedenih, samo je De Gea bolji golman, Courtois konstantno varira u formi. Sezonu prije dolaska Contea je branio očajno. Navas brani s minimumom grešaka otkako je stao na gol i to je dio ekipe koju Real sigurno ne treba dirati. Pametnije im je da obrate pažnju na pozicije gdje su tanki kao flis papir (špic, desni bek)

avatar
CZYNWA
Monday, 22.01.2018
21:06

Nije dovoljno veliko ime, dosao iz Levantea za 12M, pa samim tim ne proda dovoljno dresova.

avatar
MSSZRMK
Monday, 22.01.2018
22:55

Navas nije golman za Real.

avatar
Stevan Mikša
Monday, 22.01.2018
19:50

Navas brani odlicno. I nije da Perez nema poverenja u njega, nego zeli marketinski jaceg golmana. To je cela caka.

avatar
_Goran_
Monday, 22.01.2018
19:40

Nek uzmu Minjolea za dzabe :D

avatar
CZYNWA
Monday, 22.01.2018
21:07

Obojicu. Njega im dajemo dzaba, a za Kariusa i da im platimo ako treba. 😂😂