Zbog ovoga je Murinjo odustao od Ozila!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 31.01.2018.
18:58
Izvor: Sportske.net

Nemac ostaje na "Emirejtsu", sada je jasno i zašto.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Veliki broj fudbalera Arsenala je u tekuću sezonu ušao sa samo godinu dana do isteka ugovora.

Dvojica su već napustila klub, Aleks Okslejd-Čemberlejn je letos pojačao Liverpul, ove zime je to učinio i Aleksis Sančez, koji je pojačao redove Mančester Junajteda.

Navijači Arsenala ostali su zabrinuti da bi klub mogao da napusti i nemački reprezentativac Mestu Ozil, koji je bio u istoj situaciji.

Nemac je navodno imao dogovor sa Murinjom, sa kojim je sarađivao i u madridskom Realu, pa su mnogi očekivali da će Ozil sačekati da mu saradnja sa "Tobdžijama" istekne i da će narednog leta zadužiti opremu Junajteda.

To se ipak neće dogoditi, Ozil će potpisati novu saradnju sa Arsenalom, postaće i najplaćeniji igrač kluba sa severa Londona, više o tome u nastavku.



Ozil se navodno odlučio da potpiše produžetak saradnje sa "Tobdžijama" jer je Junajted odustao od želje da ga angažuje.

Naime, Murinjo je potpuno promenio ploču kada je shvatio da u svoje redove može da dovede Sančeza, a kada mu je na kraju to i uspelo, u potpunosti je odbacio ideju o potpisivanju saradnje sa Ozilom.

Odlučeno je da se produži saradnja sa Huanom Matom, koji je prema mnogima sličan igrač Ozilu i koji je vrlo važan šraf u održavanju dobre atmosfere u svlačionici "Đavola".

Tako su na "Old Trafordu" odustali od Ozila, a po Engleskoj se šuška da je Nemac i odbio nekoliko ponuda, pre svega ponudu Pari sen Žermena, zatim i unosnu ponudu iz Kine, a pominje se da je jedna neimenovana ekipa bila spremna da mu ponudi čak duplo veću platu od Arsenala, ali je on odlučio da ostane na "Emirejtsu".

Samo je pitanje vremena kada će Nemac staviti paraf na saradnju sa "Gunerima" do 2021. godine, tešku 350 hiljada funti na nedeljnom nivou.

U donošenju odluke mu je definitivno pomogao i Arsenal, koji je uspeo da se domogne Mhitarijana u zamenu za Sančeza i koji je angažovao rekordno pojačanje u vidu Pjer-Emerik Obamejanga.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Wednesday, 31.01.2018
20:06

Zamislite Ozil u psz kako deli lopte Neymaru,Mbapeu,Kavaniju imao bi 30asistencije u sezoni. Ali naravno voleo bi da ostane u Arsenalu da ne ide u plastiku.

avatar
I am back
Wednesday, 31.01.2018
20:05

Spekulacije...