Zbog čega je Sančez izabrao Junajted? Ne sanjate, ovo su brojke, kako se oseća Ronaldo?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 19. januar 2018.

  • 10:32

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

BBC objavio kompletnu sumu, ona izaziva nevericu, možda i pokazuje koliko je Murinju stalo da uzme Aleksisa ispred nosa Gvardioli.

Zbog čega je Sančez izabrao Junajted? Ne sanjate, ovo su brojke, kako se oseća Ronaldo?
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
Dok neki šopovi Mančester Junajteda već prodaju dres sa Aleksisovom sedmicom, čeka se ozvaničenje dogovora. On bi mogao da usledi danas, pošto je i Mihtarijan izgleda prihvatio da pređe u Arsenal, pa se neki nadaju da bi Čileanac već mogao da zaigra za vikend protiv Barnlija.

To se ipak neće desiti, jer bi sve moralo da se završi do podneva, a BBC je objavio neverovatne brojke kada je transfer Čileanca u pitanju.

On će za četiri i po godine koštati bogatstvo "Đavole" i zaista je veliko pitanje da li im se nešto ovako isplati.

Kako su dobili trku sa Sitijem?

Novcem, Sančez će osim što postaje najplaćeniji igrač u istoriji Premijer lige do dna isprazniti kasu Junajteda.

Ovo nisu tabloidne broje, novinar BBC, Sajmon Stoun je objavio kompletan troškovnik.

Transfer je Mančester Junajted Arsenalu platio 30 miliona funti, plus Mihtarijana koga su istini za volju želeli da se oslobode.

Sam Čileanac dobija 14 miliona neto, dakle to je ono što "nosi kući", a još 13 miliona klub plaa na ime poreza. Dakle, plata Aleksisa Sančeza biće 27 miliona funti, to ga čini trećim najplaćenijim igračem na svetu, iza Mesija i Nejmara, a preskočio je Oskara koji je otišao u Kinu.

On će dobiti na ruke i 20 miliona zbog potpisivanja ugovora, što je uobičajeno, naravno ne sve odmah, već tokom trajanja obaveze, odnosno u naredne četiri i po godine.

I na kraju 10 miliona provizije ide Feliceviču, agenti čileanskog fudbalera.

Sa pola miliona funti nedeljno, Aleksis Sančez je plaćen 200 000 funti više od Pola Pogbe.

Kada se sve sračuna, troškovi ovog transfera su 180 miliona funti, odnosno 220 miliona evra, i teško da ćemo u skorijoj budućnosti videti ovakav transfer, ne samo u Premijer ligi, osim ako eventualno Nejmar opet ne promeni sredinu.

Poređenja radi, Ronaldo sada nije među pet najplaćenijih igrača na svetu, tačnije peti je s obzirom da se Tevez vratio u Boku, a godišnje zarađuje deset miliona evra manje od Aleksisa Sančeza.

Ili, Čileanac će imati duplo veću platu od Edena Azara, i tri puta veću od najplaćenijeg igrača Arsenala, Mesuta Ozila. On zarađuje gotovo pet puta više od Dibale, Iguaina i Bonućija, najplaćenijih igrača Serije A.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari