Završeno - Konte se dogovorio, Zola se vraća iz Rusije!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 18.06.2018.
19:12
Izvor: Sportske.net

Dobili smo i potvrdu, čekanje je završeno...

EPA-EFE/SEAN DEMPSEY
EPA-EFE/SEAN DEMPSEY

Povezane vesti

Čelsi i Konte su se dogovorili. Italijan će uzeti 11 miliona (oprostio je izgleda milion iz poslednje sezone) i napustiti London.

Time je njegova dvogodišnja misija završena, titula i kup u dve sezone, ali i tek peto mesto u ovoj, na kraju presudili su ne rezultati, nego sukobi sa upravom. Čekao je da ga smene, na kraju je dogovorio odštetu i verovatno će odmarati naredne sezone, i nema nekih atraktivnih ponuda.

Mauricio Sari je sve bliže, dokaz je činjenica da je Đanfranko Zola prekinuo svoj angažman kao stručni konsultant u Rusiji i da leti za London.

Njegov menadžer se već sastao sa Sarijevim, kako bi dogovorio da Zola bude asistent u Čelsiju gde je proveo sjajne igračke dane. Inače, Zola je radio kao konsultant za televiziju Južne Afrike na Mundijalu u Rusiji.

Sari čeka, ali dogovor Čelsija i Napolija je blizu, biće plaćena klauzula u iznosu manjem od pet miliona evra, ali će Englezi morati da poštuju džentlmenski sporazum da ostave na miru neke igrače Vesuvijana poput Kulibalija i Zjelinskog.

U svakom slučaju, u narednih 48 sati bi trebalo da bude objavljen sporazum i bude okončana saga. Čelsi može da kupi Hisaja koji je odbio Juventus, ali morali bi da plate klauzulu od 50 miliona, a videćemo hoće li Napoli pristati da im proda Albiola.

Sari će tražiti Iguaina, očekuje još nekoliko pojačanja, između ostalih i pokušaj da dovede i Ruganija iz Juventusa, ali igrači italijanskog šampiona su papreni.

Šta će se sve dešavati u prelaznom roku ostaje da vidimo, ali izvesno je, u Čelsiju se nastavlja tradicija italijanskih trenera, pomenimo Vijalija, Ranijerija, Anćelotija, Kontea i sada Sarija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CheJuveAthl
Monday, 18.06.2018
22:52

Zbogom kingu,zbogom veliki covece.....

avatar
Žan-Žak Ruso
Monday, 18.06.2018
20:29

Hisaj za 50 miliona? Plavci srećan vam vaš Mustafi! :-)

avatar
10BillionXD
Monday, 18.06.2018
20:04

Zanima me da li postoji mogucnost da Courtois znatno popravi svoju pas igru?

avatar
10BillionXD
Monday, 18.06.2018
20:03

Rugani je dobra opcija. Higuain ne! Uzeti Martiala i gurnuti ga na poziciju napadaca i jos nekog za desno krilo uzeti. (Mahrez/Bailey/Malcom, mada imam osjecaj da ce neko cetvrti na kraju doci).
Jedan playmaker (Jorginho najverovatnije u Man.Cityu, spominje se Golovin) i lijevi bek (ako Alonso ode) te mozda golman!

avatar
foreverblue
Monday, 18.06.2018
19:47

Kad spominjete italijane, da dodam meni omiljenog, roberta di matea, za pola godine osvojio lš, takođe i igrao kod nas, meni omiljena ličnost u našoj istoriji.

avatar
II Plava Horda II
Monday, 18.06.2018
19:27

Kolko sam cuo Zola ce biti sportski direktor a ne asistent.

avatar
NikkiCFC
Monday, 18.06.2018
19:23

Da, samo je bilo pitanje vremena. Polako se spremamo za novu sezonu, prvo rekordan ugovor sa Hjundaijem objavljen za rukav, pa objavljene pripremne utakmice, evo sada novi ofanzivan trener (sto je najbitnije) dolazi u naredna dva, tri dana. Zadovoljan sam svim tim i onda imamo jos 7 nedelja da sredimo transfere. Treba poslati na pozajmice 20-30 igraca, dovesti minimum tri svetska klasa igraca i prodati visak 5,6 igraca koji nisu dovoljno dobri za nas. Bice to tezak posao za tako kratak period. Ne znam zasto se povezujemo sa igracima iz teksta svi iz Kalca i mahom defanzivci. Da li pokusamo da formiramo Rominu odbranu? Emerson, Ridiger, Manolas, Florenci? Prioritet je RW i CM. SMS, Golovin, Fekir, Bejli treba da budu prve mete. Moratu bih menjao samo za dva napadaca na svetu Levandovskog i Ikardija, nikako za Iguaina. Nemam nista protiv zamene koju zeli Murinjo Vilijan-Marsijal.

avatar
Kristijan Galic
Monday, 18.06.2018
19:22

Iskreno ne znam koliko ce Sari i Zola biti bolji od Kontea.

avatar
riquelme
Tuesday, 19.06.2018
00:41

Ako im ne dovedu par ozbiljnih pojacanja i pre svega ne zadrze svoje top igrace onda su u problemu...