Završeno, Daglas Košta otišao iz Juventusa, Napolitanci se nisu pojavili, upropastili Seriju A!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.10.2020.
20:55
Izvor: Sportske.net

Juventus uspeo da se oslobodi Brazilca, sutra stiže najveće pojačanje. Ali, šta to vredi, liga je neregularna...

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Tužne scene na stadionu Juventusa. Napoli se nije pojavio, nisu doputovali iako liga nije odložila utakmicu. Juventus će izaći i makar provizorno dobiti utakmicu sa 3:0.

Uslediće svakako žalba i tužba Napolitanaca koji su napravili cirkus od lige. Mnogi smatraju da je najbolje ili da se prekine, ili da Partenopei budu žestoko kažnjeni.

Evo, o čemu se radi.

Oni imaju pozitivnog Zjelinskog i Eljmasa, ali pravila su jasna i postignuta su u dogovoru sa nadležnim zdravstvenim institucijama. Naime, ako imate dovoljno igrača, da izvedete tim, morate da igrate utakmicu. Đenova je to uradila baš protiv Napolija, Torino protiv Atalante, i nema razloga da Napolitanci budu izuzetak.

Oni se međutim brane da su im lokalne zdravstvene vlasti centar za prevenciju protiv korone u Kampanji zabranile da putuju, jer bi bili opasnost po pilote, stjuardese, zaposlene u hotelu. Problem je međutim da je liga postigla dogovor sa nacionalnim centrom za prevenciju pa nije jasno kako je moguće sada rušiti pravila.

De Laurentis je odbijen i u organima takmičenja, ali i od samog Juventusa koji želi da igra meč, bez obzira što po toj logici i oni imaju razlog da strahuju.

Zbog čega Napoli radi ovakve stvari?

Dosta su oslabljeni ne samo zbog pozitivnih, već i povređenih, pa je čitava priča zaista bljutava. Jučerašnji pregledi su pokazali da je uz Zjelinskog samo Elmas pozitivan, mada jasno, bolest ne mora da se pokaže dva ili tri dana pošto je neko bio pozitivan. Ali, svejedno, postoje jasna pravila...

U svakom slučaju, igrači Juventusa su izašli na teren, čekaće 45 minuta a onda će sudija odsvirati kraj.

Večeras je trebalo da bude oproštaj Daglasa Košte on ide u Bajern na pozajmicu, to je dogovoreno, vraća se u bivši klub, a sutra bi i De Šiljo trebalo da ode u Lion. To znači da će Federiko Kjeza sutra postati fudbaler Juventusa, biće to poslednje pojačanje kluba u ovom prelaznom roku, posle Kuluševskog, Artura, Morate, MekKenija.

Ali, sve to je nebitno, u svetlu ovoga što se dogodilo, liga je već neregularna, a večeras će se medijima obratiti predsednik Juventusa Andrea Anjeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BONG83
Monday, 05.10.2020
11:25

Nabijem vas,sta god da napises objave nema,klosari jedni

avatar
juvealexx
Sunday, 04.10.2020
22:44

Navijač sam Juventusa ali sumnjam da će se utakmica "registrirati" 3-0 u korist Juventusa , pogotovo nakon izjave ministra sporta Italije spadafore da treba donijeti odluku u "interesu sporta" , a naravno ne treba ni napominjati da je pomenuti ministar deklarirani "navijač napolija" , izgleda da samo za Napoli vrijede neka druga "pravila" , šta onda da kažu drugi klubovi koji su imali oboljele od korona virusa poput Milana ,Genoe , ili Torina , moguće je da Napoli bude "presedan" i da talijanski nogometni savez puca "sam sebi u nogu" po pitanju odluke o igranju utakmice u slučaju korona virusa

avatar
kr100
Monday, 05.10.2020
00:33

sad ce sve ekipe ovako, cim se pojavi jedan slucaj nece htjeti da igraju.. i iide liga u pm

avatar
jv
Sunday, 04.10.2020
22:19

Napoli u drugu ligu.

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 04.10.2020
22:14

Tuzne scene , zabari ako sami sebe ne ubiju , niko im ne moze nista ... Sramota ... Kosta srecno , znas i sam , nismo normalni , ne ljuti se ...

avatar
amigo999
Sunday, 04.10.2020
21:07

I jos da dodam, Napoli bi verovatno , ili 99% izgubio. Odlukom da ne putuju pokusavaju na prevarantski nacin eventualno da dobiju. Ja bih kaznio Napoli sa jos -3 poena, pored 3:0 za danas.

avatar
BlueBoy84
Sunday, 04.10.2020
22:05

I ja navijam za Milan pa ajde svim našim konkurentima za titulu - 10 bodova. 3:0 i to je to. Možda sitna novčana kazna i to je to. Ljudi nisu hteli da rizikuju.

avatar
paok
Monday, 05.10.2020
14:33

A migli su da igraju protiv ekipe koja je takodje imala pozitivne igrace. Sto onda nisu bili mangupi pa rekli da ne dolaze. Oduzeti bodove pa nek se zale kome hoce, kako drugima tako i njima. Znali su da ce biti pozitvnih u vecini timova, sto su pocinjali ligu uopste.

avatar
amigo999
Sunday, 04.10.2020
21:05

Zasto je liga ne regularna? Navijam za Inter, ali ako pravila daju Juventusu 3:0, to je to. Pravila i kazne su upravo da bi liga bila regularna? Napoli je morao doci u Torino, nisu dosli,izgubili su sa 3:0. Sve je po pravilima . Sta je ne regularno ako se prate pravila lige???

avatar
The_Matrix
Sunday, 04.10.2020
22:11

Sve stoji, samo sto se oni pozivaju na navodnu zabranu ministra zdravlja. Sve ce verovatno na sud i napravice se cirkus...mada SerijaA je godinama cirkus

avatar
BONG83
Monday, 05.10.2020
01:31

Nije bilo zabrane nikakve,minastrstvo je preporucilo to a ne zabranilo,sto de laurentis prihvatio objerucke,bez obzira sto je tu preglup potez bio,tako da sada mora da snosi poslhedice

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 04.10.2020
22:19

Od derbi sezone , do prosle ili predprosle sezone , do ovaj cirkuz ... Sta reci ? Pojela me tudja sramota . I nisu najbitni 3 boda plus ili minus , bitno je to sto je Seria A u izvestajima svih sprotskih novinara i to iz pogresnih razloga , opet ... Tu svi , svi klubovi su automatski osteceni ... Tuzno ! Sportski pozz PS Ja i padeze , Kraljevic Marko i televizija :DDDDD