Zahuktava se Barsa, ovo će biti prva dva pojačanja!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.05.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net

Barselona će podmladiti ekipu i pojačati konkurenciju na par pozicija, prvi bi mogao da stigne levi bek.

BETA/AP Photo/David Vincent
BETA/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Barselona pregovara sa Lorijenom oko Rafaela Gerijera. Ovaj Portugalac je već duže vreme na meti Arsenala, privukao je veliku pažnju u par poslednjih sezona, Katalonci su ga pratili i čini se da će učiniti sve da ga dovedu.

On bi trebalo da popuni poziciju po levoj strani koja će biti oslabljena odlaskom Adrijana i verovatno Matjea.

Ovaj momak ima 22 godine, cena mu je između 12 i 15 miliona evra, veoma je brz, a stigao je u "Narandžaste" iz Kaena. Otac mu je Portugalac, majka Francuskinja,

Prihvatio je poziv Portugala iako ne govori jezik, odlično se pokazao u mladoj reprezentaciji i na prošlogodišnjem EP izborio mesto u timu prvenstva. Debitovao je i za seniorsku selekciju, odigrao pet mečeva i postigao i jedan gol. Putovaće na EP, a Barselona želi da završi posao i da ga kapariše pre velikog takmičenja jer se boje da bi cena mogla da mu poraste.

Drugo pojačanje je Sidnej  iz La Korunje. Brazilac je štoper, igrač je Benfike pozajmljen timu iz Galicije koji ima mogućnost da otkupi njegov ugovor. Oni mu nude da to učine i da potpiše novi, što je odbio.

Sidnej je igrao u Barseloni, ali za Espanjol, radi se o štoperu koji ima dosta iskustva, svojevremeno je igrao za mladu reprezentaciju Brazil, a u Portugalu je karijeru počeo u ekipi Benfike, bio i na pozajmici u Turskoj.

Uklapa se u ono što traži Luis Enrike, bio bi zamena za verovatno Bartru, mada je stvari iskomplikovao dogovor Maskerana sa Juventusom. On je već obavestio klub da želi da ide, ali Barselona se neće lako dati, Argentinac ima ugovor do 2018. godine.

U svakom slučaju njegov odlazak bi zavisio eventualno od dolaska novog štopera.

Ovih dana se pričalo da će se Pepe Rejna vratiti u klub, ako ode Čileanac Bravo, ali od toga nema ništa. Barselona će ponuditi Južnoamerikancu novi ugovor, a on će nastaviti da se bori za mesto u timu sa Ter Štegenom, pa za iskusnog golmana Napolija tu nema mesta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CokiGGMU
Wednesday, 25.05.2016
21:46

Moze onda Markinjos

avatar
JC\'90
Wednesday, 25.05.2016
21:20

Barsa treba da dovede Laporta ili Himeneza kao stopera i da vrate Bellarina , to bi bila dugotrajna pojacanja. Mladi a veoma talentovani.

avatar
Nouhei
Wednesday, 25.05.2016
21:03

Jeste da imaju verovatno najjaci napad u istoriji fudbala, i odlican vezni red, ali mislim da trenutno nije dobra opcija dovodjenje neoformljenih igraca. Jedan iskusan i proveren stoper bi bio dobrodosao, narocito ako Maskerano ode (sto bas i ne verujem).

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 25.05.2016
19:50

Treba im neki ozbiljniji stoper pogotovo ako ode Maskerano.

avatar
El Diablo
Wednesday, 25.05.2016
20:48

Ogbona,Laport,Fazio ili Ranokija iz Intera.Nekog od njih bih voleo da i Junajted dovede odnosno Murinjo.Ova trojica pogotovo jer su visoki.

avatar
BarsaSaMarsa10
Thursday, 26.05.2016
10:23

Laport bi Barsi jedino odgovarao,jer su ostali prespori za nacin na koji Barsa igra odbranu.A sto se UTD-a tice mislim da bi Ogbona bio pun pogodak,odlicno se pokazao ove godine.

avatar
Raúl González
Wednesday, 25.05.2016
23:00

Fazio? Ovi trojica i nekako, ali on...

avatar
Don Andres
Wednesday, 25.05.2016
18:37

kakvo je ovo crno zahuktavanje nigdje krstenog pojacanja.. oni ako ne dovedu jednog top evropskog stopera a maskerano ode nista od trofeja sledece sezone. cak i ako maskerano ne ode opet se mora vrhunski stoper dovesti..