Zaboravite Siti i Junajted, današnji derbi je sudar najboljih u top 6, brojke to pokazuju!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 15.09.2018.
11:13
Izvor: Sportske.net

Nisu osvojili ništa, a razlog je više nego jasan, mnogo bolje igraju derbije, nego "manje" utakmice....

EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY.
EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY.

Povezane vesti

Totenhem i Liverpul danas otvaraju kolo PL nakon dvonedeljne pauze i zanimljivo to je sudar timova koji su u poslednje tri godine osvojili najviše bodova u derbijima.

Ako pogledamo top 6 duele, dakle sudare Sitija, Junajteda, Čelsija, Arsenala, Totenhema i Liverpula, od oktobra 2015. kada je Klop stigao na ostrvo, on je trener čiji je klub osvojio najviše bodova u sudarima sa direktnim rivalima. I nije osvojio ništa, jer je padao protiv slabijih.

Zanimljivo da Redsi u derbijima imaju od početka Klopovog stolovanja 43 boda iz 28 derbi utakmica, koliko i današnji rival Totenhem koji je odigrao meč više. Na toj internoj, top 6 tabeli Junajted i Siti su iza pomenuta dva kluba, mada ne mnogo, iako su "Građani" šampion, a Murinjo je osvojio drugo mesto prošle sezone.

Arsenal je ubedljivo najgori u ovakvim okršajima, ali je dobro poznato kako je Arsen Venger prolazio u sudarima sa direktnim rivalima, pa je na Emeriju da to poboljša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SL_Komedija
Saturday, 15.09.2018
14:17

Gvardiola i Murinjo su došli godinu dana kasnije, a Poketino je došao godinu dana ranije, tako da ako gledamo samo uspešnost trenera, Klop i Poketino su na 3. i 4. mestu.

avatar
äxwell
Saturday, 15.09.2018
12:39

Liverpul prosle sezone poprilicno zakazao u duelima protiv top6 timova, za razliku od prijasnjih sezona! Nadam se da ce se stvari popraviti ove sezone.