Za Vengera nema zime, ovo je plan Arsenala za narednu sezonu!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 01. mart 2016.

  • 10:00

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Mnogi veruju da bi neuspeh u borbi za titulu značio i odlazak Arsena Vengera, ali od toga nema ništa!

Za Vengera nema zime, ovo je plan Arsenala za narednu sezonu!
Foto: BETA/AP Photo/Tim Ireland
Sve su glasniji pozivi da Arsen Venger godinu pre kraja ugovora podnese ostavku, pogotovo ako ostane u trci za titulu iza najvećeg rivala Totenhema i Lestera.

Mnogi smatraju da nikada u poslednjih nekoliko godina Arsenal nije imao veću šansu da postane prvak, ali i da je Venger prokockao priliku nerazumnim potezima u prelaznom roku ili bolje rečeno odbijanjem da dovede igrače.

Ali, od odlaska nema ništa.

Naime, Francuz ima potpuno poverenje uprave i na raspolaganje će mu biti stavljeno 100 miliona evra za prelazni rok. To nije ništa novo, on je odbio da ih potroši i prošlog leta.

Već se zna da će osim levog beka Čisvela iz Lestera, meta biti vrhunski napadač, a da će pojačani priliv novca od novog ugovora za TV prava biti iskorišćen da se povećaju ugovori Ozilu i Sančezu kako bi bili sprečeni da odu.

Ipak, i dalje nema nagoveštaja hoće li centralna odbrana dobiti preko potrebna pojačanja, ali se zna ko će napustiti klub. U pitanju su Debiši, Flamini, Artera, Kieran Gibs i Rosicki, no to je već stara vesti, oni ni sada nisu u prvom planu.

Navijači strahuju da će Venger opet dovoditi neafirmisane igrače, on namerava da višak novca uloži u fudbalsku akademiju, poboljšanje terena za trening i uopšte infrastrukturu.

Venger će otići kad sam bude hteo, a koja bi pojačanja ipak mogao da dovede.

Kao dodatak napadu pominje se Igalo iz Votforda koji ima sjajnu sezonu, košta oko 30 miliona evra. Uz njega, prema nekim informacijama Arsenal prati Obamejanga, ali nema ni govora da će platiti 70 miliona koliko traži Dortmund. Realnije mete su Kante iz Lestera koji je odigrao sjajnu sezonu, kao i fudbaleri poput Vanijame i Karvalja, ovaj drugi je već duže vreme meta "Gunera" čiji su skauti često u Portugalu.

Štoper ostaje tajna, Mertesakeru će biti ponuđen novi ugovor, ali i on i Košćelni gaze četvrtu deceniju i potrebna im je zamena. Uz Nemca, novi ugovor čeka i Okslejda Čembrlena, Kazorlu, Remzija i Vilšera.

Drugim rečima, ništa novo, teško je verovati da će stići neka velika zvezda, Venger nastavlja po svome. Nastavlja se i čekanje na velike stvari...


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari