"Vukovima" se osladila "trešnjica"

Autor: Boban Filipović
sreda 30.05.2018.
14:18
Izvor: Sportske.net

Vulvsi su rešili da aktiviraju otkupnu klauzulu za napadača Bornmuta.

screenshot - Youtube
screenshot - Youtube

Povezane vesti

Kako stoje stvari, Benik Afobe ostaje u Vulverhemptonu za stalno.

Skaj Sports saznaje da je doneta odluka da se izdvoji 12.5 miliona funti, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru sa Bornmutom.

Afobea su "vukovi" zimus doveli na pozajmicu, dao je šest golova za polusezonu u Čempionšipu i procenjeno je da bi bilo dobo da ga imaju u "čoporu" za iskušenja koja ih čekaju u Premijer ligi.

Inače, on je u Vulvsima proveo dve sezone pre no što je prodat Bornmutu početkom 2016. godine. Može se reći da se u Vulverhemptonu skrasio posle serije pozajmica na koje ga je slao Arsenal.

Ovaj 25-godišnji napadač je pitomac Arsenalove akademije, ali nikada nije dobio pravu priliku da se dokaže u prvom timu. Igrao je samo na pripremnim utakmicama "tobdžija", pa potom prosleđivan na kaljenje u Hadersfild, Reding, Bolton, Milvol, Ševild Venzdi i Milton Kejns-Dons.

Pažnju šire javnosti privukao je na utakmici Liga Kupa protiv Mančester junajteda, kada je Milton Kejns-Dons deklasirao najveći engleski klub sa 4:0, a on postigao dva gola ušavši sa klupe.

Afobe je igrao na mlađe selekcije engleske reprezenzacije, bio je prvak Evrope na U17 prvenstvu 2010. godine. Međutim, prošle godine je prihvatio poziv iz Konga i od tada brani boje zemlje svojih predaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke