Vreme za naplatu dugova, Milan i Roma moraju da prodaju najbolje!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 06.05.2019.
12:34
Izvor: Sportske.net

Ako ostanu bez četvrtog mesta, što je gotovo izvesno, dva kluba čekaju bolni rezovi. Lacio u boljoj situaciji, ali teško može da uloži neki ozbiljniji novac, ako ne proda Sergeja...

EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Povezane vesti

Pošto se već nazire rasplet u Italiji i Atalanta ima otvoren put ka četvrtom mestu, veliki klubovi će biti pogođeni, naime rimski klubovi, pre svih Roma, ali i Milan, ostaće kratki za šezdesetak miliona evra od Lige šampiona.

Ovo je naravno minimalna suma bez bodova, no u oba grada će tek morati da prebrojavaju gubitke.

Roma bez Lige šampiona mora da proda dva igrača, četvorica su na listi traženih, Zaniolo, Under, Pelegrini ili Manolas. Grk ima klauzulu od 38 miliona, ali Juventus je čini se odustao, svih hoće Zaniola, ali niko neće platiti 60 miliona. Uz to, Roma mora da se oslobodi Džekovog ugovora od 5 miliona po sezoni, Bosanac će napustiti klub. Problem je i trener, Konte je skeptičan prema nameri Palote da uloži novac, uz to bez Lige šampiona teško će privući neko veće trenersko ime.

Lacio je u boljoj situaciji, nema dugove, prošlu sezonu su završili kao pozitivni, boriće se za kup, ali očekivali su više. Lotito tvrdi da ne mora da prodaje bilo koga, ali bez ozbiljnih pojačanja teško će se i sledeće godine boriti za top 4. Jedno od rešenja je prodaja Milinković-Savića, ali su potpuno nerealne priče o 120 miliona evra, najviše što može da dobije za Srbina su oko 80 miliona.

Što se Milana tiče, jasno je da će neuspeh koštati Gatuza klupe, oni i dalje žele da dovedu Sarija, ako ga Čelsi otpusti, ali neće moći da angažuju neka velika pojačanja. Čak, moraju da prodaju Susa, Kutronea i verovatno Kesija, kako bi nadoknadili gubitke, pominje se odlazak Romanjolija, ali to bi bilo samoubistvo. Takođe, ostaće Pjatek, Paketa i Donaruma kao osnova ekipe.

Još nekoliko igrača odlazi, Čalhanoglu nema ponude, izgleda da i Bakajoko neće biti otkupljen, Montolivu i Bertolaćiju ističe ugovor, Kastiljeho je razočarao, kao i Laksalt.

Ali, to znači pravljenje novog tima, sa novim trenerom, možda Di Frančeskom, Van Bomelom ili nekim manje plaćenim "misterom", jasno da se klub vrti u krug, a omča FFP i dalje stoji nad glavom "Rosonera".

Kako stoje stvari u borbi za Ligu šampiona, pročitajte ovde. Jasno, ako Milan pobedi Bolonju večeras, doći će na 59 bodova, ali ipak da sačekamo večerašnji meč, pa se onda može pričati o šansama "Rosonera".


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Kersey
Monday, 06.05.2019
17:27

Moraju istati Donaruma, Romanjoli, Paketa i Pjatek. Svi ostali mogu da idu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 07.05.2019
18:13
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 08.05.2019
17:44
avatar
Paul Kersey
Tuesday, 07.05.2019
23:38

Jbg, prošli put si tvrdio Pjatek.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 06.05.2019
15:49

https://twitter.com/TheMilanBible/status/1125162842523602944

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 06.05.2019
15:19

Kako dominiras:-D

avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 06.05.2019
14:30

Citam juce tekstove i ne verujem....otpisali ste i romu i milan zbog atalante koja sad ima ne minu nego dve mine za poraz a milan ako dobije dva meca cetvrti je jer koliko se secam bila je ista situacija s brojem bodova istim na konto obe ekipe i bili smo cetvrti zbog boljeg medjusobnog...tako da...polako...mozda oni igraju lep fudbal ali nemoj da se zaboravi to da smo tu ekipu dobili lakse od rome ili lacija...nije to merilo i nece biti jer male utakmice tj kontinuitet je bitan ali kazem ima ono ali....sasuolo juventus i sad djenova koja ima veliki motiv....sto se prodaje tice ako je 35 miliona klauzula za grka ja nznm sta ceka uprava milana....romanjoli za 70-80 prodat i doveden jeftiniji a nista losiji...sto se veze tice treba ostaviti sve malodusnike po strani prodati sta ima da se da i kupiti barelu...paketu pomeriti do njega i eto sredine...bilja napolje...kesi isto...ovog vratiti u celzi jer prvi pod pritiskom napusta brod....bio je dobar ali sam to i nista vise...o turcinu necu trositi reci....a i rodrigez bi polako mogao da trazi kartu u nekom drugom smeru...po meni poljak...kutrone...paketa...donaruma...romanjoli ili manolas meni svejedno...moraju ciniti kostur...ostali zna se...nisu povlasceni...mozda kalabria

avatar
Žan-Žak Ruso
Tuesday, 07.05.2019
18:45

Juve će pustiti Atalantu, to je sigurno, tako da Atalanta uzima četvrto mjesto. Da li će biti X ili 2 na tom meču, ostaje da kladioničari procijene. Ja sam već uzeo neku paricu na "2" Lacio - Atalanta, pa vi vidite.

avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 09.05.2019
16:47

a djenova nista???! Ja msm da djenovi treba....i da ce im otkinuti bod....mogao bi i juve isto pa eto ti racunice za kraj....nikad nemoj zaboraviti prvog coveka sasuola i njegovo opredeljenje sto se klubova tice....

avatar
lol (NewProfile)
Monday, 06.05.2019
13:53

Milan jeste sa jedne strane u problemu ali ima sansu da se oprosti od igraca koji nista nisu pokazali, pa krenimo redom, Rodrigeza prodati i prekomandovati Kalabriju levo a desno Kontija forsirati. Bilju prodati vrv Kinezima, od oporavka Kaldare videti da li njegovo koleno moze da izdrzi ako moze odmah prodati Musaca, Zapati produziti ugovor cisto da ima ko da ih zameni. Calhanglu je enigma, jasno je da ne moze po krilu, deluje previse tromo, Susa bi ostavio ipak on jednim potezom moze da resi mec. Prodati Andre Silvu iako bi ja pre prodao Kutroena ali kada vidim kakvu zelju taj momak ima da nosi dres Milana najezim se, majstore doci ce i tvojih 5 minuta. Donaruma je rizicna prodaja, ali Milan ima Plizarija koji bi mogao da ga odmeni, jedino da li podleci pritiskom hm, tu je Reina da priskoci. Sve u svemu kada se sabere i oduzme, bez LS opet 3 stepenika u nazad, steta, ovaj tim bi mogao otici u evropu ali ovoga puta trener je falio.

avatar
Vlada1927
Monday, 06.05.2019
12:45

Ako želite pravu informaciju,Roma će prodati prvo igrače na pozajmicama, Defrela i Žersona, a posle igrače koji nisu zadovoljili, N Zonzi, Karsdorp,Pastore...od tih prodaja će inkasirati nekih 70 milki, mada i prodaja Pelegrinija od 30 milki bi dobro došla jer je dečko totalno razočarenje... Tako da Roma i nema neki problem ako ne igra LŠ.

avatar
Pravi romanista
Tuesday, 07.05.2019
12:58

Prava informacija je da je Roma pukla, nema bez ulaganja i prodajom najboljih nista