Volite Kantea? E pa, novo pojačanje Sitija je najskromniji fudbaler na svetu!

 • Autor: Vladimir Stojanović

 • 20. jun 2019.

 • 11:24

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Može li se biti jednostavniji od N'Golo Kantea? Može, priča koja dolazi iz Španije pokazuje da postoji još ovakvih fudbalera.

Volite Kantea? E pa, novo pojačanje Sitija je najskromniji fudbaler na svetu!
Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
Znate sve priče o N'Golo Kanteu, njegovoj skromnosti, spremnosti da bude na usluzi svakom navijaču, jednostavno, omaleni Francuz je čovek koga morate voleti.

Ali, sada dobija jaku konkurenciju.

Ovih dana će Mančester Siti dobiti veliko pojačanje, Rodri, vezista Atletika stiže u Englesku. On je već saopštio klubu da želi da ode, Gvardiola će platiti 70 miliona evra klauzulu i dobiti igrača za koga veruje da je prava zamena za Fernandinja.

Ali, ono što će takođe dobiti je igrač koga ne možeš da ne voliš.

Naime, Rodri je verovatno najskromniji igrač u vrhunskom fudbalu, momak koga nema na društvenim mrežama, niti ga zanima Instagram i takva vrsta popularnosti.

Kako kaže, nikad se ne bi istetovirao, slava mu ne znači ništa, skupa kola takođe.

Jedan od njegovih najboljihc prijatelja iz studentskog doma, Valentin Enareho kaže da Rodri ne shvata zbog čega neko daje ogroman novac za automobil.

"On smatra da je to sredstvo prevoza, da od jednog mesta stigneš na drugo", kaže Rodrijev cimer.

Dobro ste pročitali, njih dvojica su delili sobu u studentskom domu dok je Rodri igrao u Viljarealu.

Jer, ovaj fudbaler je uporedo studirao ekonomiju, a odbio je da se preseli iz doma u stan, kada je potpisao ugovor i imao dosta novca.

"Sama činjenica da nekoga tako poznatog i popularnog viđaš u kampusu svaki dan, u redu za hranu, čudila je mnoge. Ali, on je takav, sasvim običan, kao i ostali studenti. Provodi vreme sa prijateljima, veoma je ljubazan prema svima, jednostavno ne voli da mu ljudi ukazuju pažnju zato što igra fudbal", dodaje njegov prijatelj.

Rodri je kupio kada je igrao za Viljareal, polovnu Opel Korsu od neke starije gospođe, što se kaže, "vozila ga je samo do pijace", a posle toga je ponovo kupio polovan auto kada je prešao u Atletiko.

"Kada je potpisao za Atletiko, to mi je rekao tek nakon par sati, pre toga smo podgrevali picu i pričali o nekim ispitu koji ga je čekao", otkrio je Enareho.

Rodri voli fudbal, ali mu je porodica na prvom mestu i ne želi takođe posle završetka karijere da se dosađuje, planira da radi u struci.

"On ima visoke ciljeve, ali želi običan život", dodao je cimer.

Rodri je inače Madriđanin, a Atletiko ga je svojevremeno poslao u Viljareal jer nije izgledalo da će fizički moći da odgovori zahtevima tima. Grešku su ispravili za 25 miliona evra.

Inače ovaj igrač sredine terena je visoko 190 centimetara, izuzetno jak na loptu, često spreman da krene napred i priključi se završnici akcija. On je treći igrač po tačnosti pasa u Primeri, prošao je mlade španske selekcije, osvojio titulu prvaka Evrope sa omladincima, a debitovao je i za najbolji španski tim.

Zbog čega odlazi u Siti?

Kažu da je u pitanju ambicija, da ne želi da se bori za treće mesto u Španiji i da mu je Pep Gvardiola garantovao da će dobiti šansu, tim pre što Fernandinjo ima 34 godine. Gvardiola vidi u Rodriju novog Busketsa, a igrač veruje da će više napredovati nego kod Simeonea.

Jasno je da će imati veću platu nego u Atletiku, ali okolina je sigurna da ga to neće promeniti...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari