Vidal započeo pregovore!

Autor: Miloš Marković
nedelja 31.05.2015.
13:13
Izvor: Sportske.net

Agent fudbalera Juventusa je već stigao u Englesku, pregovori su počeli.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Zastupnik Artura Vidala se nalazi u Engleskoj, tokom jučerašnjeg dana je odgledao finale FA Kupa između Arsenala i Aston Vile, a danas je već započeo pregovore za zainteresovanim klubovima.

O kome se radi?

U prvom planu su, prema pisanju italijanskih medija, Mančester Junajted i Arsenal, koji u svom rukavu ima i sveži, pozitivni utisak sa jučerašnje utakmice.

Fernando Felicevič, agent čileanskog fudbalera je raspoložen da sasluša sve opcije, očekuje da bi neko od Premijerligaša mogao da iznese ponudu koja će zaintrigirati Juventus.

Italijanski šampion se pomirio sa odlaskom Vidala, u klub je stigao Kedira, a Stara Dama će načiniti još poteza u prelaznom roku kako bi dodatno ojačala svoj tim za narednu sezonu.

Pre svega, govori se o Brazilcu Oskaru, ali je iz Čelsija u vezi sa OVIM transferom stigao negativan odgovor. Murinjo poručuje da ozbiljno računa na svog igrača. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juvemkd
Sunday, 31.05.2015
15:07

Postujem Uniteda,a pogotovo Arsenala,odlicni su to timovi.United prolazi kroz slicnog perioda kao moj Juventus pre 4 sezona,samo sto to radi sa puno vise novca. Arsenal mi je simpatican tim i tako to. Al ne vidim razlog da nas Vidal napusti,jer je nekoliko puta izjavio da je srecan u Juveu. Osim toga Juventus je ostvario izuzetan rezultat u Evropi ovoj sezoni. Razumeo bih da nismo prosli grupu ili izgubiti u cetvrtfinala,pa da on ide zbog nezadovoljstva,al ovako....ccc

avatar
WR10
Sunday, 31.05.2015
20:09

Apsolutno realan komentar, i mislim da od ovog nema ništa.. Ako nisu uspjeli da ga dovedu prošle sezone, ne vjerujem da će i ove. Jedino ako pošalju neku jaku ponudu, pa da Juve pristane na to.

avatar
MaDsKiLlZ33
Sunday, 31.05.2015
20:33

bolan jednostavno vidal hoce malo vise novca da zaradi ipak je u zenitu karijere

avatar
Sunday, 31.05.2015
14:55

Juve se pomirio sa odlaskom Vidala, hahahahahahah, pa nisu Kaljari.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 31.05.2015
21:32

Brate da ti objasnim jednu stvar, danasnji fudbal je biznis, tako da je prodavanje i kupovanje igraca jednostavno POSAO i nema tu neke velike mistifikacije. Ja ne znam sto ste toliko napali da Juventus nece da prodaje igrace? Je l' vi tripujete da je to neka sramota? Pa Real, Barselona, Junajted, Celsi svi prodaju neke od svojih najboljih igraca, nadju zamenu i sou ide dalje. Ja kazem sta bi bilo mudro da Juventus uradi, to ne mora da se dogodi. Liverpul je imao procenu veka kada je odlucio da proda Toresa, nazalost to je bilo praceno greskom veka, tj Kerolom. Nema tu neke velike nauke. I mnogo cesto pominjes ovo da Juveu prihodi rasti, ok je da rastu i to nije problem, ali ti moras da razumes da postoji neka neformalna barijera u prihodima, ne moze Juventus da zaradjuje milijardu godisnje, kapiras? Sto se samih prihoda tice, oni ce poceti da stagniraju onog momenta kada se Serija A vrati u predjasnje stanje. Juventus zapravo trenutno kroz TV prava privlaci sav novac koji su nekad zaradjivali sva 4 italijana u LS. Onog momenta kada se Inter i Milan budu vratili (a to je neminovno) tada ce Juve izgubiti znacajan deo prihoda, pa ce se zaustaviti na toj cifri od 350 miliona godisnje. Jos nesto, ne placaju Italijani manje zato sto ne zele dobre igrace, nego zato sto im poreski sistem ne dozvoljava drugacije. Oni sebi ne mogu da priuste 5,6 igraca koji zaradjuju 7 i preko miliona kao sto to mogu Real, Barsa, Junated. Jednostavno IM DRZAVA TO NE DOZVOLJAVA. Dalje, Juventus ima ubedljivo najstariju ekipu od trenutnog krema evropskog fudbala. Svi nosioci igre su ili preko 30 ili blizu te granice, ali apsolutno svi osim Pogbe i Morate. To znaci da ce u naredne 2 ili 3 sezone Juventus morati da renovira kompletnu ekipu, a ako zeli da ostane u vrhu morace da kupuje skupo. A ne moze niko da kupi toliki broj dobrih i mladih fudbalera bez da prodaje, ako ni zbog ceg drugog, onda barem zbog prostora u ekipi. I ovo sto se tice rotacije, to je prednost Serije A, previse je spora i takticka liga tako da povrede izostaju. Da Juve sa ovako starom ekipom igra PL, u svakom momentu bi imao barem po 5 povredjenih igraca. Dakle imas Sturara, Pereiru, Komana koji su odlicni i kojima treba prostora, a ne da se salju po pozajmicama. Doveden je Kedira, pominju se Oskar i Niangolan, uz Markizija, Vidala, Pogbu, Asamou to je skoro 10 igraca, a ja sam pod utiskom da je to malo previse veznjaka, sta ti mislis?

avatar
Pinturicchio 10
Monday, 01.06.2015
03:42

Sve si ti to lepo objasnio, ali sve su ovo spekulacije za sada, tako je bilo i celo proslo leto za Vidala i Utd. Kedira je pre svega doveden jer Pirlo odlazi na kraju sezone ja msm, sigurno je da se mora dovesti kvalitetan igrac da se nadomesti njegov odlazak, i opet ostaju sa onoliko veznjaka koliko su imali ovu sezonu sto je sasvim dovoljno, da je manje ne bi valjalo. Prihodi i finansije se spominju aludrijauci pre svega na to da Juve nema potrebe da prodaje glavne igrace a Vidal je sigurno jedan od njih jer je vezni red kostur ekipe, pogotovo ne verujem da ce dozvoliti da napuste odjednom 2-3 kljucna igraca misleci pre svega na Vidala i Pogbu za koje se najvise spekulise uz Pirla koji ce po svemu sudeci otici na kraju sezone. Apsolutno je sve otvoreno i sve se moze dogoditi, ali ne vidim trenutni motiv zbg koga bi Vidal presao u Arsenal osim eventualno malo veceg novca koji mu ne nedostaje u Juveu a i znamo da Venger ne voli bas da daje velike plate i da nije lak na parama, ne potcenjujem niti nipodastavam Arsenal, ali oni vec godinama osvajaju samo kupove dok je sa Juventusom drugacije, mnogi ce se naci da osporavaju 'jacinu' lige ili 'srecu' u ligi sampiona ali to je pomalo i apsurdno i po meni skroz pogresna slika.

avatar
Mustang
Monday, 01.06.2015
00:44

uf, ubedljivo najveci komentar.. bez uvrede, a jel stvarno mislis da ce neko ovo da cita

avatar
Alex#10
Monday, 01.06.2015
00:38

Sve ovo sto si napisao je delimicno tj vecim delom tacno osim toga da Juve ima star tim. Tacno je da Juve ima dosta starih igraca u ekipi ali oni su poceli da podmaldjuju tim i kroz 2god je i to gotovo. Nema sta komletna ekipa da se ronovira. Oni su pred samim krajem renoviranja. Pored Pogbe i Morate koje si naveo takodje mladi igraci su Sturaro, Pereira, Asamoa i Koman. Sada je dosao Dybala a verovatno ce stici i Rugani i Berardi koji su takodje mladi igraci. Neto se spominje kao zamena za Buffona takodje mlad golman. Zazu ne racunam (mislim da nece doci). A i realno igraci od 27-28 god nisu stari. Oni mogu izneti jos 4 vrhunske sezone sigurno. A takvih u Juveu ima puno.

avatar
Monday, 01.06.2015
00:27

Juve je prije 4 godine ima promet od oko 150 mil. Dolaskom nove uprave, oni će ove godine biti oko 350 mil, a tek stupaju na snagu novi ugovori, čija se vrijednost procjenjuje preko 30 mil po godini.

avatar
Monday, 01.06.2015
00:14

Ja ti kažem šta glavni operativac Juventusa kaže, a to je da nemaju namjeru prodavati najbolje igrače. Sada, da li će on ostati ili neće, to ćemo još vidjeti. Ali trenutna situacija govori da on ostaje. Nema naznaka da on odlazi. Meni su smiješni naslovi, koji govore, kako se on obećao Arsenalu, . . . Juve ima iskusan tim, kao i svi jači klubovi. Pogledaj, prosjek godina tih timova, pa češ vidjeti da je to sve tu negdje. Juve ima dosta mladih fudbalera. Dibala, Morata, Sturaro, Asa, Koman, Pereira, Ruđani, Pogba, Berardi ima odličnu sezonu iza sebe, . . . Juve uzima dio novca od ostalih klubova u lš, ali ne radi se o tako velikoj cifri, maksimalno 30 mil. Juve je do sada zaradio u lš oko 98 mil. Tu se računaju njihovi uspjesi i novac od tv prava, njihov i od drugih klubova. Kada će se ti klubovi vratiti. Prije svega Milan i Inter. Inter, neće ni za 3-4 godine imati nekakvu bitnu ulogu u lš, a za MIlan ne mogu tvrditi. Inter nema ni ljude, ni znanje, a ni novac da se vrati u vrh, dok Milan može mnogo toga napraviti, ali taj klub ima pogrešnu politiku, tako da ni on za 3-4 godine teško šta može ozbiljnije da napravi u Evropi. prvo se oba tima moraju izboriti za lš. Juve za razliku od ostalih jačih klubova ima mnogo mjesta za napredak, što se tiče sponzorskih ugovora. Tu mnogo zaostaju, ali se vračaju. Dosta novih sponzorskih ugovora potpisali. neki dam i sa Hajnekenom Meksiko, prije toga sa goodyear, adidas, jeep novi ugovor, . . . To sve dolazi sa uspjesima na evrosceni. Kada si najbolji, imaš mnogo više navijača, simpatizera, poklonika, . . . tako i više sponzora. Vrijeme radi za Juve. Do izbacivanja 2006, Juve je imao veće prihode od Reala, Barse i Bajerna, . . .Dok su se oni razvijali, Juve je bio u drugoj ligi. sada to treba nadoknaditi. Oni to rade odlično, ali za to treba vremena. Polahko im se približavaju. Odbili su od Adidasa, dodatnih 6 mil, kako bi Juve sam imao kontrolu nad prodajom dresova. Prošle godine su prodali 450 hiljada, a ove preko preko 1 i 100 hiljada. Klub kontinuirano raste. što je najvažnije. Tako da oni neće ostati na tih 350 mil. Naravno, rast prihoda će se usporavati, što je logično. Sve ima svoje granice. Real i Barsa će novim ugovorom za tv prava izgubiti značajna sredstva u korist drugih timova u Španiji, dok će juve novim ugovorom zaraditi u prosjeku 20 mil više u odnosu na prošli ugovor, koji ističe ove sezone. Ova uprava radi odlično i vjerujem da će Juve biti još jači i još dominantniji. Usudiću se reći da će u Italiji i naredne 4 godine biti prvak, a u Evropi će biti sigurno među 2-3 najjača kluba.

avatar
Carina
Sunday, 31.05.2015
14:38

Kokelane, to sto si bio kljuc Arsenalove igre nema veze, dolazi Vidal i ti ces na klupu.

avatar
StormyLBZ
Sunday, 31.05.2015
16:08

Isto tako i Petru Cehu nema veze za odbranjene penale u finalu LS bitno da covek sedi na klupi a duplo je bolji golman od Kurtoe

avatar
Carina
Sunday, 31.05.2015
17:34

Ali i 10 godina stariji. Nije nama los Kurtoa, a da je Ceh bolji, Zoze bi ga stavio na gol. Isto kao sto ni Kol ni Luis ne mogu da igraju iako su po prirodi levi bekovi, jednostavno je Aspilikueta dominantan.

avatar
England
Sunday, 31.05.2015
17:26

Zasto bi Kokelan isao na klupu, mogu da igraju zajedno Kokelan i Vidal a ispred njih Ozil, Alexis i Ox. Kokelan je zacementirao svoje mesto u 11 vidis i da mu Vilser grije klupu a Remzi je prebacen na krilo, Arteta nema mesta ni na klupi. Mislim samo da ce Kazorla da ode.

avatar
Mirza33Teletovic
Sunday, 31.05.2015
14:18

On ce sigurno napustiti klub jer Khedira nije dosao da bude rezerva.

avatar
Sunday, 31.05.2015
14:11

Mislim da ce na kraju zavrsiti u Arsenalu. Nema sumnje da ce Junajted i Arsenal voditi bitke za njegov potpis.

avatar
England
Sunday, 31.05.2015
17:22

Presudice Cileanska veza Sancez-Vidal.

avatar
Forza Calcio
Sunday, 31.05.2015
13:46

Suplja,Juventus nece prodavati glavne igrace a Vidal je sigurno jedan od njih,radit ce na jacanju tima a ne slabljenju.Aj cao :)

avatar
mungos
Sunday, 31.05.2015
14:13

Pre ce njega prodati nego Pogbu. A dolazak Kedire govori da se spremaju da nekoga prodaju. Koga, to cemo jos videti. Posebno sad kad se vidi da su se omladinci lepo snasli.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 31.05.2015
15:36

Decko niko ne dovodi igraca sa platom od 5 miliona godisnje da bi mu sedeo na klupi, pogotovo ne Juventus koji je do ove sezone stedeo novac gde je stigao. Ovo mi izgleda kao nacin da sacuvaju Pogbu, i da budem iskren, prilicno je dobar plan. Doveli su Kediru za dz, Vidala ce prodati za nekih 35 miliona, uz godinu dana zrelijeg Pogbu to je jos jaci tim neko sto je bio. Vidim da hoce i Oskara, je l' to tebi lici kao da ce pokusati da zadrze sve veznjake koji su trenutno u timu? Vidal je svoj zenit dostigao proslo leto, tj najbolji je bio u sezoni 2013/14, on je sad u padu sto se tice igrackih kvaliteta, ako su pametni uradice ono sto je Barsa uradila sa Ronaldinjom - Iskoristice poslednji voz kad mogu da uzmu ozbiljan novac. Tj tako ce uraditi ako su mudri, a nemam nimalo sumnje da jesu.

avatar
Иван Кузељевић
Sunday, 31.05.2015
13:31

Valjda FeliceviĆ?! Srbin!

avatar
Ashburton Grove
Sunday, 31.05.2015
13:38

Tesko da je Srbin, svi koji dolaze iz Latino zemalja a prezime im se zavrsava na IC su potomci zna se koga...

avatar
Alex#10
Monday, 01.06.2015
00:25

Bez obzira. I oni su Srbi hteli to i oni i mi ili ne. Jednostavno je tako.

avatar
Иван Кузељевић
Sunday, 31.05.2015
15:21

Znam, šala. :D