Verovali ili ne, Rusi NE UMEJU da igraju na zimi?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 21.02.2018.
08:31
Izvor: Sportske.net

Podaci su zaista za nevericu, ali brojke ne lažu...

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Da li je strašna ruska zima prednost za domaće klubove?

Na prvi pogled jeste, o tome se najviše priča, od toga se nekako uvek gosti najviše pribojavaju kada u zimskim mesecima igraju protiv tamošnjih klubova.

Večeras se očekuju temperature niže od -10 stepeni, Zvezda se sprema da odoli na hladnoći, naš reporter je u Moskvi, tokom čitavog dana imaćemo izveštaje o vremenu, pominjano je da će meč biti odložen, ali čini se da od toga nema ništa.

Međutim, kako piše danas "Sovjetski Sport" nije baš pametno uzdati se u zimu.

Recimo, CSKA je na temperaturama od -12, odnosno -14, izgubio u Moskvi od Porta, a remizirao sa ekipom PAOK, to su timovi koji dolaze iz južnih zemalja, pa im hladnoća sigurno teže pada nego Zvezdi.

I ostale ruske ekipe na hladnoći nisu blistale, Lokomotiva na -15 nije pobedila Rajo Valjekano, meč je završen bez golova, a "Železničari" su takođe na cičoj zimi, pre desetak godina poraženi od Sevilje.

Utakmica koja je igrana u najhladnijim uslovima u Moskvi je kada je Rubin bio domaćin protiv Tventea, izgubili su 2:0, na -17, a pobedu je zabeležio Spartak početkom veka na -10 protiv Arsenala.

Dakle, nije sve ni u mrazu, pa Zvezda ne bi trebalo da se boji ruske zime, niti je do sada to bila neka prednost timova iz Moskve u evropskim duelima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 21.02.2018
19:18

Bolje na -10 nego na +30... Ja kad trcim zimi skoro se i ne oznojim.

avatar
Sportski
Wednesday, 21.02.2018
18:51

Sve uredu,al odkud ova vijest u transferima :)

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 21.02.2018
10:48

Jeste nezgodno igrati na velikoj hladnoci ali redjaju se ove vesti o minusu u Moskvi kao da nasi igraci iz pustinje dolaze pa ne znaju sta je hladno. Nismo iz Majamija pa da smo navikli samo na vrucinu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 21.02.2018
10:06

Pa kao nacija su navikli da se ugreju votkom,a ne valja popit pred utakmicu malo vise da se ugrejes,a ako ne popijes zima 😂😂😂