Vengerovo poslednje proleće? Šta ostavlja Italijanu?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 15.01.2018.
11:01
Izvor: Sportske.net

Umesto Sančeza stići će dva igrača, ali čini se da je ovo labudova pesma Francuza. Šta ostaje?

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Arsen Venger je u teškoj situaciji. Osim što mora da proda Sančeza, poraz od "Trešanja" je udaljio Arsenal od četvrtog mesta.

Navijači su izgubili strpljenje, pa ni najava dolaska Obamejanga koji želi da izdejstvuje novom suspenzijom odlazak iz Dortmunda neće stišati gnev navijača.

Sa druge strane, Gabonac nije dovoljan, za Sančeza, Venger želi da dovede dva ofanzivca.

Bordo zateže oko Malkoma, traže previše novca i čini se da od te priče neće biti ništa.

Ali, Venger bi mogao da prihvati predlog Junajteda i uzme Mihtarijana kao kusur za Aleksisa i time dodatno ojača tim.

Međutim, mediji se slažu da je ovo početak njegovog kraja.

Iako ima ugovor do 2019. on bi na leto, pogotovo ako ponovo ne uđe u Ligu šampiona mogao da se povuče i prepusti mesto Karlu Anćelotiju.

Šta će naslediti Italijan to niko ne zna, iako je Venger izjavio da je veći optimista nego letos po pitanju ostanka Mesuta Ozila, teško je reći da li je to uopšte dobro za Arsenal.

Nemca su selili tokom poslednjih dana u Juve, gde bi ga sačekali Kedira, verovatno Džan, možda i Hovedes, ali je iz Torina stigla poruka da o tome ne razmišljaju i da je fudbaler Arsenala preskup, čak i ako ne moraju da plate obeštećenje.

"Indenpendet" piše da u ovom trenutku praktično Venger ulazi u svoju poslednju polusezonu, a da će nasleđe koje ostavlja biti razlog za glavobolju, bez obzira kako završe sage oko Sančeza i Ozila. Šta on još može, teško je reći, Anćeloti će zateći razbijen tim, i sigurno mu neće biti lako, tim pre što je on trener koji je navikao da trenira formirane timove bez problema kada su transferi u pitanju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Monday, 15.01.2018
19:41

Bolje je da dovedu Tuhela na duze staze

avatar
scofield
Tuesday, 16.01.2018
01:04

Nema vise u fudbalu na duge staze, nece vise imati Vengera i Fergusona niko. I taj Tuhel da dodje prvi drugi pad forme ekipe ce otici. Zato nek se uzme nesto sto je trenutno najbolje dostupno kao Anceloti i gotovo.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 15.01.2018
18:24

Vladimir opet ima informacije iz prve ruke ocigledno...Cak ni u arsenalu ne znaju to sto on zna

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 15.01.2018
17:18

Arsen ne ide nigde. Sledece sezone treba da otplate stadion i onda krece zetva trofeja. Arsen je veci od kluba. Dok nije on stigao nisu imali ni jednu titulu prvaka.

avatar
Stratford
Monday, 15.01.2018
21:03

A ko će mu obavit tu 'žetvu'? Maitland-Niles, Welbeck, Iwobi?

avatar
Stratford
Monday, 15.01.2018
21:05

Usput rečeno, shvatio sam sarkazam, tako da je moje pitanje upućeno osobama koje zaista tako misle.

avatar
Stevan Mikša
Monday, 15.01.2018
16:25

A odakle uopste to da Anceloti da dodje u Arsenal?

avatar
Don Silvio
Tuesday, 16.01.2018
00:55

Covek navodno kupio kuc u londonu, a zapravo je piseduje od ranihe i vjerovatno je tamo na odmoru. Dovoljno za spekulacije, pisto ce navodno Simeone da nasledi Kontea, Anceloti ce Vengera. Mada je Roman priznao gresku sto je otpustio Ancelotija svojevremeno. Uglavnom eto povoda za raznorazna pisanja

avatar
Непобедиви
Monday, 15.01.2018
15:36

Za Arsenal je mnogo bitno da izbori Ligu Sampiona iz prostog razloga sto se u klubu desavaju ozbiljne promene i Liga Sampiona ce da dodje kao odskocna daska. Prvo, doveden je sportski direktor koji ce da ucestvuje u sklapanju tima. To do sada nije postojalo u Arsenalu, za sve se pitao Arsen. Drugo, doveden je ozbiljan sef skautinga. Trece, doveden je covek koji je zaduzen samo za pregovore i sklapanje ugovora sa igracima, dok je to do sada radila odredjena pravna sluzba koja je bila zaduzena za sve. Cetvrto, ubedjen sam da je ovo Arsenova poslednja sezona u Arsenalu bez obzira na ugovor. Mnogo je bitno da se izbori LS. Licno bih vise voleo da se osvoji kroz LE, jer to omogucuje utakmicu sa pobenikom LS i sto je bitnije, ekipa ce posle mnogo godina da osvoji neki Evro trofej. Anceloti je i dobro i lose resenje. Lose u smislu da nije dugorocno. Dobro jer privlaci velika imena i moze da izvrsi smenu celokupne generacije i svega sto se desava u klubu sa vec gore navedenim ljudima. Drz te se braco Tobdzije. Ceka nas tesko, ali sigurno uzbudljivo vreme koje moze da donese mnogo dobrih stvari. It's always darkest before the dawn. #COYG

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 15.01.2018
17:18

Mozete da sanjate LS sledece sezone. 6 mesto plafon

avatar
Непобедиви
Monday, 15.01.2018
20:14

Ne znam da li znas, mladjani posmatracu kotrljanja bubamara na travnatom tepihu, da osvajac LE ide u LS. Ako ima jos nesto sto ne znas vezano za fudbal, tu sam da te obavestim :)

avatar
Che Wolfasin
Monday, 15.01.2018
18:49

I ovo do sada vreme sa Arsenalom je bilo dosta teško i uzbudljivo.

avatar
Che Wolfasin
Monday, 15.01.2018
13:39

Zatekao je tim u krizi i u krizi ga i ostavlja. Osvoji je neke trofeje sa Arsenalom i od kada ih gledam on im je trener, ali sada je zaista vreme za rastanak. Bilo bi dobro da dođe i novi vlasnik, da se menja politika kluba da se ulože milioni i vrati tim na kolosek uspeha.

avatar
WengerOUT
Tuesday, 16.01.2018
09:46

Jedino ako kraljica Elizabeta ne ponudi bezobrazno puno para, krenke neće prodati, pošto je klasični jenki rasista i nacista i radije će propustiti ponudu od deset milijardi, ako to znači prodavanje uzbekistancu, ili crncu.

avatar
Everton FC
Monday, 15.01.2018
13:02

Mislim da ce Venger ostati do kraja ugovora da bi Ancelotiju ostavio dobar tim

avatar
jack wilshere
Monday, 15.01.2018
12:41

Pa ako je toliko dobar trener, valjda ce se snaci, i izvuci vise od maksimuma.. Vengerovo jeste proslo, sad me interesuje kako ce se snaći sljedeći, da vidimo jel AW jedini krivac, jesu svi problemi njegovi.. Na kraju krajeva, ostavlja mu ko zna koliko stotina miliona, nek dovede sebi koga hoce...

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 15.01.2018
12:23

Arsenal je ruina od kluba, imam osjecaj da su i iza Vengera neki 'Vengeri' stogodisnjaci zarobljeni u devedesetim. Propustili su priliku sa Alegrijem, on bi mogao da sprovede tranziciju, Ancelotija ne mogu da zamislim niti se sjecam da je ikad bio u slicnoj ulozi. Poceo sam da sumnjam i u njegove trenerske sposobnosti nakon korpe u Bajernu, a transfer-politika mu nikad nije isla od ruke, to su uvijek drugi radili za njega. Arsenal ce morati da pronadje nekog Alegrija, ili bar Tuhela, mladjeg i energicnijeg perspektivnog trenera...

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 15.01.2018
17:02

Alegri trener,a Anceloti nije 😂😂😂😂😂 Pa Alegri je niko i nista,a Djukic je za Tuhela trenercina.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 16.01.2018
19:20

Pa sta je Juve,neka mera? Mos misliti uzimao ligu nikad jadniju i gubio svaki bitan mec. Anceloti nije majmun da skace pored aut linije,nego gospodin svestan kvaliteta ekipe,znao on vrlo dobro da sa Arsenalom i da mu daju budzet 300m nema teoretske sanse ni za PL ni za LS,mislim nema tog trenera koji to moze uraditi sa ovim Arsenalom,ali isto tako,Anceloti ce im privuci par imena i sagraditi kakvu takvu ekipu za nastavak sto im je najpotrebnije.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 16.01.2018
11:01

Cekaj malo... Alegri je vec sad ostavio dublji trag u Juveu nego Anceloti. Druga stvar, nisam ni mislio da ih poredim, samo hocu da kazem em Arsenalu treba trener sa vise energije da obnovi tim i da ih kroz sezonu - dvije istrpi, em Anceloti koristi sasvim legitimno svoj status i iskustvo da trenira manje-vise formirane timove (i to jake) i ne vidim ga da se cima u Arsenalu.

avatar
Plava Horda
Monday, 15.01.2018
12:21

Ancelotija ceka skoro pa nemoguc posao, da nacini Arsenal najboljim timom na severu Londona.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 15.01.2018
17:04

Morata nemoj stalno komentarisati,pojavi se bar na svakoj 10 utakmici.

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 15.01.2018
17:19

tesko. arsenal nikada nije u Engleskoj bio kao sto je to nekada bio mancester Junajted, Liverpul ili Celzi. Uvek su bili u senci tih klubova.