Venger i Puma spremaju zajednički napad na Balotelija!

  • Autor: Miloš Marković

  • 18. februar 2014.

  • 13:17

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Spekulacije i nagađanja koja Marija Balotelija dovode u vezu sa Arsenalom jednostavno ne jenjavaju. Engleski mediji prenose i detalje plana koji je navodno pripremio Arsen Venger.

Venger i Puma spremaju zajednički napad na Balotelija!

Iznenađujuća transfer priča koja se provlači po medijima poslednjih dana je svakako Mario Baloteli i njegovo povezivanje sa Arsenalom.

Isprva se sve činilo kao fabrikovana vest od strane engleske žute štampe, međutim informacija je sve više i prašina se ne spušta.

Arsenal je navodno Balotelija označio kao metu broj jedan za naredni prelazni rok, kao fudbalera koji bi doneo i definitivno rešenje u napadu. Engleski mediji su takođe poslednjih dana preneli i informaciju da se sam Venger sastao sa Minom Rajolom tokom protekle nedelje te da je razmatrana mogućnost o Balotelijevom povratku na ostrvo.

Arsen Venger je navodno spreman da izdvoji 30 miliona kako bi angažovao Italijana, dok je Rajola kao okvirnu cenu za potencijalnu realizaciju transfera odredio 40 miliona funti.

Londonski klub se, stoga, uzda u novog sponzora, proizvođača sportske opreme – Puma, da pomogne u realizaciji ovog transfera.

Arsen će navodno pripremiti okvirnu sumu od 30 miliona funti, dok bi ostatak trebalo da finansiraju ljudi iz Pume, te da dopune sredstva kako bi se Baloteli preselio na Emirejts.

Puma bi takođe trebalo da odigra i ulogu u ubeđivanju igrača.

Naime, kao sponzor italijanske reprezentacije, Puma je nedavno potpisala i lični ugovor sa Balotelijem koji je postao novi ambasador ovog brenda i u javnosti u nekoliko navrata hvalio kvalitet i raznovrsnost proizvoda koji, kako kaže, odgovaraju njegovom karakteru.

Upravo taj karakter predstavlja i glavnu nedoumicu kod velike većine fudbalske javnosti.

Poznat kao svojeglav, tvrdoglav i naprasit fudbaler, Baloteli se nikako ne uklapa u šablon koji svojim držanjem zastupa Arsen Venger, kao miran i staložen menadžer.

Šaljivi navijači već sada zamišljaju kako će Arsenalova svlačionica izgledati ako se u njoj na istom mestu nađu (Lord) Bendtner i Baloteli, dobra stvar je to da je Frimpong otišao, inače bi to zaista bilo pogubno.

Ipak, svu šalu na stranu, dubljom analizom prijemčivost ka Baloteliju i ima pokriće.

Naime, Arsen Venger je tokom svoje karijere u više navrata pokazivao afinitete prema fudbalerima sličnog temperamenta Balotelijevom. Pre svega, tu se misli na Zlatana Ibrahimovića, koga je još kao tinejdžera (ipak neuspešno) pokušavao da dovede.

Već tada je upoznao Šveđanina koji je i kao tinejdžer o sebi govorio u trećem licu, ipak to ga nije odvratilo da se dobrano potrudi da Ibru dovede u London. Nije uspeo iz drugih razloga.

Vratimo se temi ovog teksta, Mario Baloteli bi zaista tokom leta mogao da promeni sredinu. Dolazak Klarensa Sedorfa ga u tome sigurno neće sprečiti, Super Mario ima nedovršena posla na ostrvu i ako reši da se vrati, niko ga ne može zaustaviti u tome.


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari