Veliko interesovanje za najboljeg strelca Eredivizije

Autor: Nikola Miloradović
sreda 09.05.2018.
17:51
Izvor: Sportske.net

Kako prenose holandski mediji, fudbaler AZ Alkmara našao se na radaru velikog broja evropskih klubova.

EPA/OLAF KRAAK
EPA/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Iranski reprezentativac i napadač AZ Alkmara Alireza Jahanbaš ima iza sebe fantastičnu sezonu u holandskoj Erediviziji.

Ne samo da je najbolji strelac lige sa 21 postignutim pogotkom, već je tom učinku dodao i 12 asistencija, pa je prema mnogima najbolji igrač Eredivizije za sezonu 2017/18.

Odličnim partijama je svoje ime stavio u teftere skauta brojnih evropskih klubova, a njegov agent je potvrdio da je za Jahanbaša veoma zainteresovan italijanski Napoli.

Ipak, konkretna ponuda ne postoji, Amir Hašemi ističe da mu je "telefon usijan", ali da će 24-godišnji napadač pažljivo birati svoju narednu destinaciju.

"Istina je da je Napoli zainteresovan, ali nismo još govorili sa njima o konkretnim uslovima. Znamo da postoji interesovanje sa njihove strane i predstavnici kluba su pratili Alirezu ove sezone.

Veliko je interesovanje za Alirezu, postoje i konkretne ponude. Ali nijedan klub nije poslao zvaničnu ponudu AZ-u",
izjavio je Hašemi.

On je dodao da njegovom klijentu novac nije na prvom mestu, jer želi da učini Iran ponosnim na prvom mestu.

"Novac mu nije bitan, nikada neće otići u Kinu ili na Srednji istok. Čak ni da ti klubovi ponude 100 miliona evra.

Ne, zaista, oni čak ne moraju ni da zovu. Alireza želi da Iran bude ponosan na njega i ima neverovatnu želju da se dokaže i postane vrhunski fudbaler. Sportska slika za njega predstavlja sve
", dodao je Hašemi.



Dakle, jasno je da ga novac neće ubediti da napusti AZ, a mnogi, kao i njegov agent Hašemi, smatraju da bi za mladog napadača bilo najbolje da se pridruži najboljim klubovima iz Holandije, PSV ili Ajaksu.

"Holandija je lansirala gomilu vrhunskih fudbalera u inostranstvo. Setite se samo Romarija, Ronalda, Luisa Suareza, Ruda van Nistelroja. Ukoliko se ispostavi da je najbolje za njega da odigra još sezonu ili dve za PSV ili Ajaks i to ćemo razmotriti. Ali ti klubovi najpre moraju da se pojave sa ponudom", zaključio je Hašemi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke